Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت کار: برای بیش از دو هزار تن به‌شمول زنان جواز کار توزیع کرده‌ایم

منتشر شده

در

وزارت کار و امور اجتماعی به مناسبت روز جهانی کار و کارگر می‌گوید که امارت اسلامی تلاش می‌کند تا زمینه‌های کاری را در کشور بیش‌تر سازد. این وزارت گفته‌ که در جریان یک ماه گذشته برای بیش از دو هزار تن به‌شمول زنان جواز کار توزیع کرده است.

سمیع‌الله ابراهیمی، سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی در این مورد گفته است: «در ماه حمل برای ۲ هزار و ۱۱۵ تن از هموطن ما جواز کار داده شده که ۲۰۵ تن زنان نیز شامل می‌شوند.»

آقای ابراهیمی افزوده است: «البته به زنان در بخش‌هایی جواز کار داده شده که زنان در آن‌ بخش‌ها ضرورت است و خدمات آن‌ها برای بانوان است.»

در همین حال، کارگران در کشور از نبود زمینه‌ کار شکایت دارند و می‌‌گویند که سطح بیکاری افزایش و دستمزد کارگران کاهش یافته است.

از سویی هم، افغانستان یکی از کشورهای است که کودکان شاقه‌کار بی‌شماری دارد و دولت‌ها براساس گزارش‌ها، نتوانسته‌اند به کار شاق آنان پایان دهند.

شمعریز، کودک کارگر گفت: «شکر روز دوصد، سه‌صد کار می‌کنم و هشت نفر در خانواده هستیم.»

سهراب، کودک کارگر نیز گفت: «صنف شش مکتب و دوازده ساله هستم. روزانه یک‌ونیم صد عاید دارم، هفت نفر هستیم و یک‌ونیم سال می‌شود که اینجا کار می‌کنم.»

براساس آمارهای سازمان ملل، در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند و این آمار نشان می‌دهد که مردم اکثراْ بیکار هستند.

با این حال، خواست‌ها این است که نهاد‌های بین‌المللی با تطبیق پروژه‌های انکشافی زمینه‌ کار را برای مردم افغانستان فراهم کنند.

رویداد های اخیر

برادر: علما روحیه حفظ نظام اسلامی و منافع ملی را در میان مردم تقویت کنند

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، می‌گوید که علما باید زبان وعظ و منبر را نرم‌تر سازند و در کنار بیان مکلفیت‌های دینی، روحیه حفاظت از نظام اسلامی و منافع ملی را نیز در مردم تقویت کنند.

آقای برادر امروز (چهارشنبه) در مراسم دستاربندی مدرسه «جامعه فتح‌العلوم کابل» افزود که مدارس، پایه‌های مقدس علم دینی، جهاد، اخلاق نبوی، تربیت روحی و فکری و نهضت اسلامی در جوامع اسلامی به‌شمار می‌روند.

برادر تصریح کرد: «در افغانستان، روایت اسلامیِ فرضیت جهاد مقدس از مدارس ظهور کرد، به قریه‌ها و شهرها گسترش یافت و به عملی و تقابل مبدل شد که لشکرهای بزرگ کفر را شکست داد.»

او نقش مدارس را در اصلاح فکری جامعه، از میان برداشتن فرهنگ‌های غیر اسلامی و حفظ روایت‌های اسلامی بسیار مهم دانست و تأکید کرد که مدارس باید در هر شرایطی مسیر اصلی و اساسی خود را حفظ نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر امور خارجه امارت اسلامی برای سفر به ایران دعوت شد

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست دوجانبه وزرای تجارت افغانستان و قرغیزستان؛ تأکید بر گسترش روابط اقتصادی و تجارتی

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

Published

on

نشست دوجانبه‌ای میان نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان، و بکیت صدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، در کابل برگزار شد.

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

طرفین در جریان نشست پیرامون افزایش حجم تجارت با توجه به ظرفیت‌های موجود میان دو کشور، هدف‌گذاری اقلام مشخص صادراتی، توسعه ترانزیت و عقد موافقت‌نامه‌های ترانزیتی، جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و مشترک، برگزاری نمایشگاه‌ها، کنفرانس‌ها و نشست‌های تجارتی و همچنین برگزاری جلسات منظم گروه کاری مشترک، تبادل نظر و بحث کردند.

همچنین، وزرای دو کشور بر تطبیق تفاهمات پیشین، به ویژه نقشه‌راه همکاری‌های اقتصادی و تجارتی میان امارت اسلامی افغانستان و قرغیزستان که در جریان سفر هیئت افغانستان به قرغیزستان به امضا رسیده بود، تأکید کردند.

این نشست در راستای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان افغانستان و قرغیزستان و تقویت روابط دوجانبه برگزار شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!