Connect with us

رویداد های اخیر

وزرای خارجه ۱۲ کشور خواستار رفع محدودیت‌ها بر زنان و دختران در افغانستان شدند

منتشر شده

در

وزرای خارجه ۱۲ کشور جهان روز سه شنبه در نشستی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک خواستار رفع محدودیت‌ها بر زنان و دختران در افغانستان شدند.

این نشست زیر عنوان «رسیدگی به تبعیض سیستماتیک جنسیتی علیه زنان و دختران در افغانستان» با اشتراک کشورهای البانیا، بلجیم، کیپ ورد، کوستا ریکا، کروشیا، دنمارک، فرانسه، آلمان، لختنشتاین، لوکزامبورگ، مالتا و هسپانیه برگزار شد.

در اعلامیه مشترک شرکت کنندگان این نشست آمده است که ممنوعیت کار زنان در سازمان ملل متحد و انجوها به شدت بر ارائه مؤثر کمک‌های بشردوستانه نجات بخش و خدمات اساسی تأثیر می‌گذارد و جان میلیون‌ها افغان به‌ویژه خانواده‌های تحت سرپرستی زنان را به خطر می‌اندازد.

بر بنیاد اعلامیه، اقدامات امارت اسلامی برای «حذف زنان از جامعه افغانستان» در سراسر جهان نظیر ندارد و امارت اسلامی باید فوراً محدودیت‌ها را بردارد و از اصول بشردوستانه محافظت کند.

وزرای خارجه ۱۲ کشور همچنان از امارت اسلامی خواسته اند تا محدودیت‌های آموزشی بر دختران و زنان را رفع کند و اجازه دهد انجوها، نهادهای جامعه مدنی، مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و کارمندان رسانه ها بگونه آزادانه فعالیت نمایند.

آنان همچنان خواستار آغاز یک روند سیاسی فراگیر با مشارکت کامل همه افغان‌ها، از جمله زنان و دختران و افراد متعلق به گروه ها و اقلیت‌های قومی و مذهبی شدند.

این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که متعهد به تامین حقوق زنان و دختران در بخش آموزش و کار در چارچوب شریعت است.

رویداد های اخیر

برشنا: شرکت‌های خارجی خواهان سرمایه‌گذاری در تولید تجهیزات برقی در افغانستان‌ اند

Published

on

مسئولان د افغانستان برشنا شرکت می‌گویند که شماری از شرکت‌های بزرگ کشورهای همسایه، از جمله روسیه، خواهان سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی در افغانستان هستند.

مسئولان این شرکت می‌افزایند که افغانستان ظرفیت جذب میلیون‌ها دالر سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی را دارد.

به گفته آنان، بخش بزرگی از تجهیزات مورد نیاز شرکت برشنا از کشورهای همسایه و سایر کشورها خریداری می‌شود و افزایش تولید داخلی می‌تواند تا حدی وابستگی به واردات را کاهش دهد.

از سوی دیگر، اعضای بخش خصوصی نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی یک نیاز جدی است. آنان تأکید می‌کنند که باید روند سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه و تولید تجهیزات برقی در کشور تسریع شود تا واردات این تجهیزات کاهش یافته و تولیدات داخلی افزایش یابد.

به گفته آنان، این اقدام افزون بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه اشتغال برای هزاران نفر را نیز فراهم خواهد کرد.

تحلیلگران اقتصادی نیز می‌گویند که در کنار تولید برق، باید ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات مورد استفاده در تولید و انتقال برق افزایش یابد تا تجهیزات برقی تولید داخل در بازارهای کشور عرضه شده و از واردات محصولات خارجی جلوگیری شود.

در حال حاضر، تجهیزات برقی از کشورهای مختلف، از جمله چین، ایران و ترکیه، به افغانستان وارد می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: اطاعت و وحدت باعث استحکام نظام می‌شود

Published

on

مولوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، گفته است که اطاعت، اتفاق و وحدت از عوامل مهم برای استحکام نظام است و علما باید در تقویت این ارزش‌ها در جامعه تلاش کنند.

او این اظهارات را در دیدار با وزیر تحصیلات عالی، معینان این وزارت، رؤسای مرکزی و رؤسای جامعات دینی و پوهنتون‌های امارتی بیان کرده است.

رهبر امارت اسلامی گفت علما مسئولیت بزرگی در برابر جامعه دارند و باید مردم را با مسائل دینی و احکام شریعت آشنا کنند.

او افزود که اگر علما در مسیر درست حرکت کنند و مسئولان حکومت نیز وظایف خود را به‌درستی انجام دهند، مردم نیز از آنان پیروی خواهند کرد.

مولوی هبت‌الله آخندزاده همچنین از مسئولان پوهنتون‌ها خواست به آموزش و تربیت محصلان توجه جدی داشته باشند و آنان را در کنار آموزش‌های علمی، با مسائل دینی نیز آشنا کنند.

او گفت محصلان در آینده در بخش‌های مختلف حکومت و جامعه، از جمله طب، انجنیری و سایر بخش‌ها، مسئولیت خواهند داشت و مسئولان پوهنتون‌ها باید برای تربیت آنان تلاش بیشتری کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور مالدووا از صدور ویزه برای هیأت امارت اسلامی انتقاد کرد

Published

on

مایا ساندو، رئیس‌جمهور مالدووا، از صدور ویزه برای هیأتی از امارت اسلامی افغانستان انتقاد کرده و گفته است که این سفر به دلیل بی‌اطلاعی برخی مقام‌های دولتی از سیاست کشورشان در قبال امارت اسلامی انجام شده است.

ساندو در مصاحبه با تلویزیون «جورنال تی‌وی» گفت که یکی از معینان وزارت زراعت مالدووا، پیش از درخواست ویزه برای هیأت افغانستان، درباره سیاست حکومت این کشور در قبال امارت اسلامی بررسی نکرده بود.

به گفته او، مقام‌های وزارت خارجه نیز به دلیل مقام بلندپایه فردی که درخواست ویزه را فرستاده بود، تصور کردند که این درخواست قبلاً تأیید شده است.

رئیس‌جمهور مالدووا این موضوع را «شرم‌آور» خواند و خواستار برخورد انضباطی با مسئولان این تصمیم شد.

ساندو گفت: «براساس اطلاعاتی که در اختیار دارم، یکی از معینان وزارت زراعت بررسی نکرده بود که سیاست جمهوری مالدووا در قبال رژیم افغانستان چیست. این موضوع عجیب است.»

او افزود که حکومت به وی گفته است با هدف جلوگیری از تکرار چنین مواردی، با مقام‌های مسئول برخورد انضباطی خواهد شد.

پیش از این، واسیله ساربن، معین وزارت زراعت مالدووا، گفته بود که سفر هیأت افغانستان پس از درخواست یک شرکت مالدووا انجام شده است.

به گفته او، این شرکت تولیدکننده محصولات زراعتی است و محصولات خود را به ازبیکستان صادر می‌کند و می‌خواست بازار فروش خود را در افغانستان نیز گسترش دهد.

ساربن گفت که نمایندگان افغانستان برای آشنایی با روند تولید این محصولات، خواستار سفر به مالدووا شده بودند.

این هیأت به رهبری صدر اعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به مالدووا سفر کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117