Connect with us

جهان

وزیرخارجه امریکا: اسرائیل آتش‌بس تحت حمایت امریکا برای پایان دادن به جنگ غزه را پذیرفت

آقای بلینکن در اشاره‌ای پنهان و غیرمستقیم به ایران گفت: «اکنون زمان آن است که اطمینان حاصل کنیم هیچ‌کس اقدامی انجام نمی‌دهد تا این روند از مسیر خود خارج شود.»

منتشر شده

در

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا که به خاورمیانه سفر کرده می‌گوید که اسرائیل پیشنهاد آتش‌بس مورد حمایت ایالات متحده را پذیرفته است.

به گزارش رویترز، آقای بلینکن با اعلام این خبر از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس نیز خواست که دست به اقدامی مشابه بزند.

بنا به این گزارش، وزیر امور خارجه امریکا در همین خصوص تصریح کرد که اکنون زمان امضای توافق آتش‌بس غزه است تا بواسطه آن گروگان‌های اسیر در دست حماس آزاد شوند و درد و رنج فلسطینی‌ها پس از نزدیک به ۱۱ ماه جنگ و درگیری ویرانگر در غزه تسکین یابد.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که جو بایدن، رئیس جمهوری امریکا نیز پیش‌تر با اشاره به پیشرفت‌هایی در مذاکرات جاری میان اسرائیل و میانجی‌گران بین‌المللی نسبت به حصول توافق آتش‌بس تا پایان هفته جاری ابراز امیدواری کرده بود.

نهمین سفر عاجل و اضطراری آنتونی بلینکن به خاورمیانه از زمان آغاز درگیری‌ها تاکنون، چند روز پس از آن صورت گرفت که میانجی‌گران مناقشه، از جمله ایالات متحده، بار دیگر از روند گفتگوها ابراز خوش‌بینی کرده و از نزدیک بودن حصول توافق خبر داده بودند.

با این حال، حماس، طرف اصلی مناقشه با اسرائیل در غزه، نسبت به شرایط مطرح در آخرین پیشنهاد آتش‌بس ابراز نارضاتی کرده و خواستار توقف حملات برای حضور در مذاکرات شده بود؛ از سوی دیگر اسرائیل نیز اعلام کرده بود که در برخی موارد حاضر به مصالحه نیست.

سفر آقای بلینکن، چند روز پیش از دور تازه مذاکرات با میانجی‌ها در مصر و در شرایطی انجام شد که نگرانی‌هایی درباره گسترش درگیری‌های جاری در غزه و لبنان و تبدیل آن به یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر افزایش یافته است.

نگرانی‌ها در این خصوص، به ویژه پس از ترور هدفمند دو تن از رهبران و قومندانان نظامی حماس و حزب‌الله در تهران و بیروت که به اسرائیل نسبت داده شد، و متعاقب آن احتمال حمله نظامی ایران قوت گرفت.

آنتونی بلینکن روز دوشنبه در ابتدای دیدارش با اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل در تل‌آویو گفت: «در لحظه‌ای سرنوشت‌ساز قرار داریم، احتمالاً بهترین و شاید آخرین فرصت برای بازگرداندن گروگان‌ها به خانه، برقراری آتش‌بس و هدایت همه به مسیری بهتر برای صلح و امنیت پایدار پیش روی ما است.»

آقای بلینکن در اشاره‌ای پنهان و غیرمستقیم به ایران گفت: «اکنون زمان آن است که اطمینان حاصل کنیم هیچ‌کس اقدامی انجام نمی‌دهد تا این روند از مسیر خود خارج شود.»

وی افزود: «ما تلاش می‌کنیم تا اطمینان حاصل شود هیچ تحریکی در جهت تشدید تنش روی ندهد و هیچ اقدامی صورت نگیرد که به هر شکلی ما را از دستیابی به این توافق دور کند یا منجر به گسترش بیشتر درگیری‌ها به مناطق دیگر و افزایش شدت آن شود.»

اسحاق هرتزوگ نیز در این دیدار ضمن تشکر از حمایت‌های دولت بایدن، نسبت به حملات اخیر صورت گرفته علیه اسرائیلی‌ها در ۲۴ ساعت گذشته ابراز تاسف کرد.

رئیس جمهوری اسرائیل در این خصوص تصریح کرد: «این شیوه زندگی ما در این روز‌ها است؛ ما از چهار گوشه زمین توسط تروریسم احاطه شده‌ایم و به عنوان یک ملت مقاوم و قوی در حال مبارزه هستیم.»

به گزارش رویترز، میانجی‌های مناقشه اخیر در تلاشی دیگر برای توقف درگیری‌ها در غزه و نزدیک شدن به یک توافق آتش‌بس بار دیگر این هفته در قاهره گردهم می‌آیند.

آنتونی بلینکن پس از اتمام این مرحله از سفر خود در اسرائیل، روز سه شنبه برای ملاقات با مسوولین مصری عازم شهر ساحلی العلمین در مصر می‌شود.

وزیر امور خارجه امریکا روز دوشنبه (۲۹اسد) همچنین به مدت ۲ ساعت و نیم با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم و یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل دیدار و گفتگو کرده بود.

جنگ غزه هفت اکتوبر گذشته همزمان با حمله بی‌سابقه و غافل‌گیر کننده شبه نظامیان حماس به اسرائيل که گفته می‌شود حدود ۱۲۰۰ کشته به جا گذاشت و ۲۵۰ نفر نیز در جریان آن ربوده شدند، آغاز شد.

بنا به برخی گزارش‌ها از این تعداد افراد به گروگان گرفته شده، حدود ۱۱۰ نفر هنوز در غزه تحت اسارت حماس هستند، هرچند مقام‌های اسرائیلی اعلام کرده‌اند که حدود یک‌سوم از آن‌ها کشته شده‌اند.

بیش از ۱۰۰ فرد به گروگان‌گرفته شده در جریان حمله هفت اکتوبر حماس نوامبر گذشته در پی وقفه‌های چند روزه درگیری در غزه با شماری از اسیران فلسطینی مبادله شدند.

حمله متقابل اسرائیل به غزه که در واکنش به عملیات هفت اکتوبر حماس صورت گرفت، به گفته مقام‌های صحی در این بخش محاصره شده از سرزمین‌های فلسطینی تاکنون بیش از ۴۰ هزار کشته، عمدتا غیرنظامی به جا گذاشته است.

مصر، قطر و ایالات متحده به عنوان سه کشور میانجی مذاکرات آتش‌بس اواخر هفته گذشته اعلام کردند که پیشرفت‌هایی در دستیابی به توافقی تازه حاصل شده است که طبق آن، اسرائیل بخش عمده‌ای از عملیات نظامی خود را در غزه متوقف می‌کند و در ازای آن گروگان‌ها و شماری از اسیران فلسطینی آزاد خواهند شد.

بنیامین نتانیاهو روز یک‌شنبه اندکی پیش از ورود آنتونی بلینکن به تل‌آویو، در جلسه اعضای کابینه خود گفته بود که اسرائیل در برخی موارد می‌تواند انعطاف‌پذیر باشد، اما در مواردی که مشخص نکرد حاضر به مصالحه نیست.

نخست وزیر اسرائیل در همین راستا تاکید کرده بود که «ما در حال مذاکره هستیم و قرار نیست فقط یک‌طرفه امتیاز بدهیم.»

به گزارش رویترز، پیشنهاد در حال تکامل توافق آتش‌بس شامل یک فرآیند سه مرحله‌ای است که طی آن حماس تمام گروگان‌های ربوده شده در حمله ۷ اکتوبر را آزاد می‌کند و در مقابل، اسرائیل نیروهای خود را از غزه خارج کرده و زندانیان فلسطینی را رها خواهد کرد.

حماس اسرائیل را متهم کرده است که مطالبات جدیدی را به پیشنهاد قبلی اضافه کرده که از نظر آنها غیرقابل قبول است.

حفظ حضور نظامی در امتداد سرحد غزه و مصر برای جلوگیری از قاچاق سلاح و همچنین باقی ماندن نظامیان اسرائیلی در امتداد خطی که غزه را به دو نیم تقسیم می‌کند تا بدین ترتیب امکان بازرسی از فلسطینیانی که به خانه‌های خود در شمال بازمی‌گردند، فراهم شود از جمله شروط تازه اسرائیل عنوان شده است.

اسرائیل اما ادعای حماس را رد کرده و می‌گوید که این‌ها خواسته‌های جدیدی نیستند، بلکه توضیحاتی شفاف‌تر درباره پیشنهاد قبلی است.

جهان

ترمپ فرمان وضع تعرفه بر شرکای تجارتی ایران را امضا کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز جمعه فرمانی اجرایی‌ای را امضا کرد که ممکن است با آن تعرفه ۲۵ درصدی بر کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، اعمال شود.

این دستور در حالی صادر می‌شود که تنش‌ها بین ایران و امریکا، حتی با وجود مذاکرات روز جمعه، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!