Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی: امارت اسلامی مخالف آموزش نیست

منتشر شده

در

وزیر تحصیلات عالی می‌گوید که امارت اسلامی مخالف آموزش نیست بلکه متعهد به حقوق تمامی شهروندان است.

ندا محمد ندیم هنگام بازید از پوهنتون کابل گفته که امارت اسلامی در پی تقویت نظام تحصیلی است زیرا آزادی تنها در میدان جنگ و شکست دشمن نیست و باید در میدان علوم معاصر نیز به خودکفایی رسید.

آقای ندیم می‌گوید: «اینکه ما به حقوق افغان‌ها متعهد نیستیم یا مخالف تعلیم هستیم، واقعیت ندارد. اینکه امارت اسلامی به بهانه هایی می‌خواهد میدان علمی را ضعیف کند، واقعیت ندارد. این مملکت آزاد و مستقل است. استقلال تنها با شکست دادن کفار و خروج آنان بدست نمی‌آید؛ به داکتر هم نیاز است، به انجینیر هم نیاز است، به پیلوت هم نیاز است. نیاز های مختلفی در جامعه وجود دارد.»

وزیر تحصیلات عالی که این روز ها سرگرم ارزیابی نصاب تحصیلی بخش‌های مختلف است می‌گوید با پوهنتون کابل و سایر پوهنتون‌ها همکاری لازم می‎‌کنند تا فاصله میان علوم عصری و دینی کاهش یابد.

اما به باور آگاهان، مهم‌ ترین مسئله در حال حاضر این است که دروازه های مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران باز شود و آنزمان امارت اسلامی قوانین خود را تطبیق کند.

محمد آصف ننگ، معین پیشین وزارت معارف می‌گوید: «تصامیمی که گرفته شده است نه تنها قشر های دیگر با آن مخالف اند بلکه در درون طالبان (امارت اسلامی) نیز شماری این تصامیم را مصلحت نمی‌دانند.»

منع زنان از کار و آموزش با واکنش‌های تند داخلی و خارجی روبه رو شده است، تا جایی که برخی موسسات فعالیت های شان‌را در افغانستان متوقف کردند. حالا امیدواری ها این است که یک تصمیم جدید در مورد آموزش و کار زنان گرفته شود تا مشکلات بوجود آمده حل شود.

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه از افغانستان و پاکستان خواست اختلافات را از راه دیپلماسی حل کنند

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

Published

on

وزارت خارجه روسیه از افغانستان و پاکستان خواسته است که برای پایان دادن به تنش‌های اخیر، اختلافات خود را از طریق گفتگو و راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک حل‌وفصل کنند.

این وزارت در اعلامیه‌ای با اشاره به حملات هوایی اخیر پاکستان بر مناطق شرقی افغانستان، این رویداد را «حادثه‌ای غم‌انگیز» توصیف کرده است.

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

این در حالی است که پاکستان، افغانستان را به پناه دادن به گروه‌های مسلح متهم می‌کند؛ اتهامی که امارت اسلامی آن را رد کرده و می‌گوید ناامنی در پاکستان یک موضوع داخلی این کشور است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117