Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی: ممنوعیت تحصیل اناث دایمی نیست

منتشر شده

در

وزیر تحصیلات عالی می‌گوید که تحصیل طبقه اناث به‌گونه مطلق ممنوع نشده و کسانی که از این موضوع انتقاد می‌کنند شرایط افغانستان را درک نمی‌کنند.

ندا محمد ندیم در مراسم فارغ التحصیلی شماری از متخصصین افتا و قضا در پوهنتون کابل تأکید کرد که امارت اسلامی متعهد به دفاع از عزت، دین  واقتصاد زنان است و معاش استادان زن را نیز می‌پردازد.

او گفت: «در رابطه به موضوع تحصیل اناث، از ابتدا ممنوعیت دایمی مطرح نشده بود، بلکه تا امر ثانی معطل قرار داده شد. برخی وضعیت و شرایط افغانستان را درک نمی‌کنند و تنها به خواست و فرمایش خود فکر می‌کنند و می‌گویند چرا بسته شد. بی‌مورد تشویش ایجاد می‌کنند. نباید این‌گونه بی‌انصافی صورت گیرد.»

وزیر تحصیلات عالی هم‌چنان افزود فرمایشاتی که مطابق دین و عنعنات مردم افغانستان نباشد، پذیرفتنی نیست.

او گفت: «بی مورد دیگران را متهم می‌کنند که شما دشمنان زنان هستید و به آنان فرصت نمی‌دهید. این بی‌انصافی است. برخی فرمایشات را فرهنگ افغانستان، نظام اسلامی و دین ما نمی‌پذیرد. ما درمورد آن معذور هستیم. برای آن آمادگی نداریم و نمی‌توانیم داشته باشیم. از ما چیزی خواسته نشود که فرهنگ، عنعنات، اسلام و دین ما به آن اجازه نمی‌دهد.»

با این حال، وزیر مهاجرین و عودت‌کنندگان در این نشست گفت که در پوهنتون‌ها و مدرسه‌ها باید در برابر تعصبات مبارزه شود و هم‌چنان سند علوم دینی و عصری یکجا داده شود. 

خلیل الرحمن حقانی گفت: «سند علوم دینی و عصری از هر پوهنتون، مدرسه و لیسه یکجا داده شود. به وحدت خیلی نیاز است. از هر چه بیش‌تر روی وحدت کار شود و وحدت به‌میان آید.»

به گفته او، در افغانستان به وحدت نیاز است و باید برای وحدت کارزار به راه انداخته شود.

محمد قاسم خالد، والی کابل، نیز گفت: «وقتی علمای محقق عرضه شود، اختلاف در میان آن‌ها بوجود نمی‌آید و مردم هم متحد و متفق باقی می‌مانند.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دروس پوهنتون‌ها در مناطق سردسیر دیروز (دوشنبه) آغاز شد، اما به دختران اجازه ورود داده نشد.

رویداد های اخیر

جاپان بورسیه‌های جدید تحصیلی برای افغان‌ها اعلام کرد

Published

on

سفارت جاپان در کابل بورسیه‌های جدید تحصیلی برای سال ۲۰۲۷ اعلام کرده است. متقاضیان علاقه‌مند و واجد شرایط می‌توانند دستورالعمل‌ها و فورم‌های درخواست را از وب‌سایت رسمی «تحصیل در جاپان» دانلود کنند و باید درخواست‌های خود را تا ۲۵ می ۲۰۲۶ ارسال کنند.

امتحان کتبی در کابل در ۱۸ جون ۲۰۲۶ اخذ و پس از آن در ماه جولای مصاحبه انجام خواهد شد.

سفارت جاپان خاطرنشان کرده که بنیاد آقاخان در جمع‌آوری درخواست‌ها و تسهیل امتحانات کتبی کمک خواهد کرد، اما در روند انتخاب دخالتی نخواهد داشت.

این سفارت همچنین تأکید کرد که انتخاب به طور مستقل توسط سفارت و دولت جاپان، بر اساس شایستگی تحصیلی، کیفیت اسناد درخواست و عملکرد در امتحان کتبی و مصاحبه، بدون در نظر گرفتن پیشینه مذهبی، زبانی یا قومی انجام خواهد شد.

سفارت جاپان به متقاضیان هشدار داد که متوجه کلاهبرداری‌ها باشند و تأکید کرد که در هیچ مرحله‌ای از روند درخواست، نیازی به پرداخت پول نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آغاز روند توزیع بیش از یک هزار نمره زمین برای عودت کنندگان در لوگر

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا، در سفرش به لوگر اعلام کرده است که بیش از یک هزار نمره زمین در این ولایت برای عودت کنندگان توزیع خواهد شد.

او در مراسم افتتاح این شهرک، بر سرعت‌بخشیدن به روند توزیع نمرات رهایشی برای عودت کنندگان تأکید ورزید.

حنفی گفت: «امروز این شهرک را افتتاح کردیم که بیش از یک هزار نمره است. این نمره‌ها به مهاجرین توزیع می‌شود. علاوه بر این، دیگر شهرک‌ها نیز به زودی ساخته می‌شود.»

معاون اداری ریاست الوزرا خاطرنشان کرد که در سه سال گذشته بیش از پنج میلیون مهاجر از کشورهای همسایه به کشور عودت کرده اند و امارت اسلامی خدمات خود را برای آنان ارائه می‌نماید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر پاکستان در کابل خواستار اقدام امارت اسلامی علیه شبه‌نظامیان شد

Published

on

عبید الرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل، از امارت اسلامی خواسته است تا اقدامات مشخصی علیه تهدیدات شبه‌نظامیانی که اسلام‌آباد می‌گوید از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد، انجام دهد.

نظامانی در مراسمی در سفارت پاکستان در کابل به مناسبت اولین سالگرد عملیات «بنیان مرصوص» علیه هند، بر تعهد پاکستان به حفظ «روابط برادرانه» با افغانستان تأکید کرد.

او همچنین بر تلاش‌های دیپلوماتیک پاکستان در کاهش تنش‌ها بین ایران و ایالات متحده تأکید کرد و گفت که ابتکارات اسلام‌آباد نشان دهنده تعهد آن به صلح منطقه‌ای و جهانی است.

در این مراسم، نظامانی بر عزم پاکستان برای دفاع از خود در برابر هرگونه تجاوز تأکید کرد.

او گفت: «آرزوی صلح پاکستان هرگز نباید با ضعف اشتباه گرفته شود.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای حمله بر پاکستان استفاده می‌کنند. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسئول ناکامی امنیتی پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!