Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی: ممنوعیت تحصیل اناث دایمی نیست

منتشر شده

در

وزیر تحصیلات عالی می‌گوید که تحصیل طبقه اناث به‌گونه مطلق ممنوع نشده و کسانی که از این موضوع انتقاد می‌کنند شرایط افغانستان را درک نمی‌کنند.

ندا محمد ندیم در مراسم فارغ التحصیلی شماری از متخصصین افتا و قضا در پوهنتون کابل تأکید کرد که امارت اسلامی متعهد به دفاع از عزت، دین  واقتصاد زنان است و معاش استادان زن را نیز می‌پردازد.

او گفت: «در رابطه به موضوع تحصیل اناث، از ابتدا ممنوعیت دایمی مطرح نشده بود، بلکه تا امر ثانی معطل قرار داده شد. برخی وضعیت و شرایط افغانستان را درک نمی‌کنند و تنها به خواست و فرمایش خود فکر می‌کنند و می‌گویند چرا بسته شد. بی‌مورد تشویش ایجاد می‌کنند. نباید این‌گونه بی‌انصافی صورت گیرد.»

وزیر تحصیلات عالی هم‌چنان افزود فرمایشاتی که مطابق دین و عنعنات مردم افغانستان نباشد، پذیرفتنی نیست.

او گفت: «بی مورد دیگران را متهم می‌کنند که شما دشمنان زنان هستید و به آنان فرصت نمی‌دهید. این بی‌انصافی است. برخی فرمایشات را فرهنگ افغانستان، نظام اسلامی و دین ما نمی‌پذیرد. ما درمورد آن معذور هستیم. برای آن آمادگی نداریم و نمی‌توانیم داشته باشیم. از ما چیزی خواسته نشود که فرهنگ، عنعنات، اسلام و دین ما به آن اجازه نمی‌دهد.»

با این حال، وزیر مهاجرین و عودت‌کنندگان در این نشست گفت که در پوهنتون‌ها و مدرسه‌ها باید در برابر تعصبات مبارزه شود و هم‌چنان سند علوم دینی و عصری یکجا داده شود. 

خلیل الرحمن حقانی گفت: «سند علوم دینی و عصری از هر پوهنتون، مدرسه و لیسه یکجا داده شود. به وحدت خیلی نیاز است. از هر چه بیش‌تر روی وحدت کار شود و وحدت به‌میان آید.»

به گفته او، در افغانستان به وحدت نیاز است و باید برای وحدت کارزار به راه انداخته شود.

محمد قاسم خالد، والی کابل، نیز گفت: «وقتی علمای محقق عرضه شود، اختلاف در میان آن‌ها بوجود نمی‌آید و مردم هم متحد و متفق باقی می‌مانند.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دروس پوهنتون‌ها در مناطق سردسیر دیروز (دوشنبه) آغاز شد، اما به دختران اجازه ورود داده نشد.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117