Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر حقوق بشر پاکستان: افغانستان در حملات بر پاکستان دخیل نیست

منتشر شده

در

ریاض پیرزاده، وزیر حقوق بشر پاکستان گفته است که امارت اسلامی افغانستان را در حوادث تروریستی اخیر در پاکستان دخیل نمی‌داند، بلکه بین دو کشور سوء تفاهم وجود دارد.

سخنان این وزیر در تناقض با اظهارات دولت و اردوی پاکستان است که بارها در مورد استفاده شبه نظامیان از خاک افغانستان برای تروریزم فرامرزی ابراز نگرانی کرده اند.

اخیراً یک حمله به تأسیسات نظامی در منطقه ژوب ایالت بلوچستان و حمله دیگری به نیروهای امنیتی در منطقه «سوی» این ایالت منجر به کشته شدن ۱۲ سرباز پاکستانی شد. حکومت پاکستان ادعا کرد که عاملان حمله ژوب شهروندان افغان بودند.

هفته گذشته، شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان نیز از دولت افغانستان خواست تا «اقدامات مشخص» را برای منع استفاده از خاک خود برای تروریزم اتخاذ کند.

وزیر حقوق بشر پاکستان اما در مصاحبه با تلویزیون «دان نیوز» دخیل بودن افغانستان در حملات بر پاکستان را رد کرد.

ریاض پیرزاده گفت: «وزیر دفاع آنها (امارت اسلامی) گفته است که به هیچ فردی اجازه نمی‌دهند که عملی را علیه پاکستان انجام دهد و این جهاد نیست.»

او در پاسخ به سوالی در مورد افزایش شهروندان افغان در مناطق سوات و خیبر پختونخوا گفت که آنها از سوی حکومت حزب تحریک انصاف اجازه یافتند وارد پاکستان شوند.

پیرزاده گفت که میان پاکستان و افغانستان سوء تفاهم وجود دارد.

به گفته وی، امارت اسلامی با «ایران، عربستان سعودی، چین و پاکستان کاملاً صادق است.»

وزیر حقوق بشر پاکستان ضمن اشاره به روابط فرهنگی، اجتماعی و زبانی میان دو کشور افزود که خون پاکستانی‌ها و افغان‌ها «یکسان» است.

او اضافه کرد: «بنابراین، من فکر نمی کنم که افغانستان تا این حد به پاکستان بی وفا باشد. من این را نمی‌پذیرم.»

رویداد های اخیر

ابراز همدردی افغانستان با اندونیزیا در پی وقوع زلزله مرگبار

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در پی وقوع یک زلزه نیرومند در شرق اندونیزیا که دست‌کم ۵۳ کشته برجا گذاشته و حدود ۵ هزار نفر را مجبور به ترک خانه‌های‌شان کرده است، ابراز تأسف و همدردی کرد.

این زلزله به بزرگی ۷.۷ ریشتر روز شنبه جزیره فلورس و مناطق اطراف آن را لرزاند.

وزارت امور خارجه افغانستان در بیانیه‌ای، مراتب همدردی و تسلیت خود را به دولت و مردم اندونیزیا به‌خاطر تلفات ناشی از این رویداد ابراز کرد.

این وزارت همچنین برای مجروحین شفای عاجل آرزو کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر تجارت افغانستان با معاون صدراعظم ازبیکستان در ترمذ دیدار کرد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، با جمشید خواجه‌اوف، معاون صدراعظم ازبیکستان، در شهر ترمذ دیدار و دو طرف درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک گفتگو کردند.

در این دیدار که روز گذشته (شنبه) در مرکز تجارتی ترمذ برگزار شد، دو طرف درباره همکاری در بخش‌های برق، معادن و زراعت بحث و تبادل نظر کردند.

مقام‌های اوزبیکستان علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف افغانستان ابراز کردند. در مقابل، هیئت افغانستان از این آمادگی استقبال کرده و بر فراهم‌سازی زمینه‌های لازم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک تأکید کرد.

در این دیدار، محمدیوسف وفا، والی بلخ و عبدالغفار بحر، سفیر افغانستان در تاشکند نیز حضور داشتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امینه محمد: زنان و دختران افغان نباید به حال خود رها شوند

در همین حال، امارت اسلامی می‌گوید حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی تأمین شده است.

Published

on

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد می‌گوید زنان و دختران افغانستان همچنان با محدودیت در دسترسی به برخی حقوق خود روبه‌رو هستند و جامعه جهانی نباید آنان را تنها بگذارد.

امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد، در پیامی به مناسبت پنجمین سال بازگشت امارت اسلامی به قدرت گفته است که زنان و دختران افغان همچنان بار محرومیت از حقوق خود و به تعویق افتادن امیدها و آرزوهای‌شان برای آینده را به دوش می‌کشند.

او تأکید کرده است که زنان افغانستان نباید به حال خود رها شوند و باید از تلاش‌های آنان برای ساختن آینده حمایت شود.

در همین حال، امارت اسلامی می‌گوید حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی تأمین شده است. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، نیز گفته است که حکومت متعهد به تأمین حقوق زنان بر اساس شریعت است و در این زمینه نگرانی وجود ندارد.

شماری از آگاهان و فعالان افغان اما می‌گویند اختلاف‌ها میان افغانستان و جامعه جهانی بر سر حقوق زنان و دختران، همچنان یکی از چالش‌های مهم در روابط کابل با جهان است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که سازمان ملل متحد و شماری از نهادهای بین‌المللی، محدودیت‌های اعمال‌شده بر زنان و دختران افغانستان را از چالش‌های عمده این کشور می‌دانند و از کشورها خواسته‌اند حمایت از برنامه‌های مرتبط با زنان و دختران افغان را ادامه دهند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!