Connect with us

اخبار ساحوی

وزیر خارجه ایران در باره حادثه اصفهان: اشیا در هوا مانند بازیچه اطفال بود، دخالت اسرائیل ثابت نشده است

منتشر شده

در

وزیر امور خارجه ایران روز جمعه اعلام کرد که تهران در حال تحقیق درباره حادثه اصفهان بوده و تا کنون ارتباط آن با اسرائیل ثابت نشده است.

به گزارش رویترز، حسین امیرعبداللهیان به تلویزیون امریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» گفت که اشیا از داخل ایران بلند شدند و قبل از سرنگونی چند صد متر را در هوا پیمودند.

امیرعبداللهیان گفت: «آنها… بیشتر شبیه اشیایی هستند که بچه های ما با آن بازی می‌کنند، نه طیاره‌های بدون سرنشین.»

وی با بیان اینکه ایران در حال بررسی این موضوع است، گفت: «برای ما ثابت نشده است که بین اینها و اسرائیل ارتباطی وجود دارد.»

رسانه ها و مقامات ایرانی گزارش داده اند که انفجارهای اوایل روز جمعه در اصفهان ناشی از هدف قرار دادن سه طیاره بدون سرنشین بود. آنها از این حادثه به‌عنوان حمله «نفوذی‌ها» یاد کرده اند.

امیرعبداللهیان هشدار داد که اگر اسرائیل انتقام بگیرد و علیه منافع ایران اقدام کند، پاسخ بعدی تهران فوری و در سطح بزرگ خواهد بود.

او گفت: «اما در غیر این صورت، کار ما تمام است. موضوع به پایان رسیده است.»

به گزارش رویترز، به نظر می‌رسد این حمله یک پایگاه نیروی هوایی ایران را در نزدیکی شهر اصفهان، در مرکز این کشور هدف قرار داده است، اما خسارات عمده وارد نکرده است.

اسرائیل درباره این حادثه چیزی نگفته است. انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده تصریح کرده که ایالات متحده در هیچ عملیات تهاجمی شرکت نداشته است.

اخبار ساحوی

پزشکیان برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویارک رفت

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، روز سه‌شنبه برای شرکت در هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تهران را به مقصد نیویارک ترک کرد. او گفته است که در این نشست از مواضع ایران دفاع کرده و دیدگاه تهران درباره مشکلات مردم ایران و منطقه را مطرح خواهد کرد.

پزشکیان پیش از عزیمت خود در یک نشست خبری گفت که گردهمایی سازمان ملل فرصتی برای ایران فراهم می‌کند تا دیدگاه‌های خود را با جامعه جهانی در میان بگذارد.

او گفت: «ما با قدرت از مواضع خود در مجامع بین‌المللی دفاع خواهیم کرد.»

پزشکیان افزود که در جریان این سفر با سیاستمداران، چهره‌های فرهنگی و نمایندگان رسانه‌ها دیدار خواهد کرد و درباره موضوعاتی از جمله درگیری‌های منطقه‌ای، حقوق بین‌الملل و آنچه او نقض تعهدات در قبال ایران در جریان مذاکرات پیشین خواند، گفت‌وگو خواهد کرد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، نیز پیشاپیش در نیویورک حضور دارد. او روز دوشنبه، پیش از آغاز نشست مجمع عمومی، وارد این شهر شد و انتظار می‌رود در جریان این نشست با مقام‌های خارجی دیدار و رایزنی کند.

عراقچی گفته است که هدف اصلی ایران در سازمان ملل، دفاع از حقوق و منافع مردم ایران و استفاده از این نشست به‌عنوان بستری برای دیپلماسی است.

حضور هیأت ایرانی در این نشست در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها میان تهران و واشنگتن همچنان ادامه دارد.

یک مقام ارشد ایرانی روز سه‌شنبه به رویترز گفت که ایران در صورتی که ایالات متحده فشار نظامی را کاهش دهد و محاصره بنادر ایران را لغو کند، آماده است ظرف هفت روز تنگه هرمز را بازگشایی کند. این مقام همچنین گفت که هیأت ایرانی در نیویورک اختیار کامل برای پیگیری گفت‌وگوهای دیپلماتیک را دارد.

پزشکیان در همین حال گفت که ایران بارها وارد مذاکرات و توافق‌ها شده، اما در نهایت طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرده است. او تأکید کرد که صلح و امنیت پایدار نیازمند احترام به حقوق ملت‌ها و افراد است.

او همچنین از اقدامات نظامی و تحولات در غزه و دیگر مناطق خاورمیانه انتقاد کرد و گفت حمله به غیرنظامیان و تأسیسات عمومی را نمی‌توان صرفاً با عنوان اقدامات ضدتروریستی توجیه کرد.

انتظار می‌رود پزشکیان روز چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند. سفر او در حالی انجام می‌شود که اختلافات میان ایالات متحده و ایران بر سر درگیری‌ها و احتمال ازسرگیری دیپلماسی همچنان ادامه دارد.

رئیس‌جمهور ایران گفته است که هدف از این سفر، ارائه مواضع ایران، تشریح تحولات منطقه و انتقال آنچه او «پیام مردم ایران» خواند، به جامعه جهانی است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

گروه هفت از ایران خواست حمایت تسلیحاتی از حوثی‌ها را متوقف کند

وزیران خارجه بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان و ایالات متحده در بیانیه‌ای مشترک، حملات حوثی‌ها در یمن و حملات علیه کشتی‌های غیرنظامی در مسیرهای دریایی را محکوم کرده‌اند.

Published

on

وزیران خارجه کشورهای گروه هفت از ایران خواسته‌اند حمایت و تسلیح حوثی‌ها در یمن را متوقف کند؛ اقدامی که به گفته آنان می‌تواند خطر تشدید تنش‌ها، اختلال در تجارت بین‌المللی و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه را افزایش دهد.

وزیران خارجه بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان و ایالات متحده در بیانیه‌ای مشترک، حملات حوثی‌ها در یمن و حملات علیه کشتی‌های غیرنظامی در مسیرهای دریایی را محکوم کرده‌اند.

گروه هفت از حوثی‌ها خواسته است تمامی اقدامات نظامی و تهدیدها علیه کشتی‌رانی غیرنظامی را فوراً متوقف کرده و با حسن نیت به روند سیاسی بازگردند.

این بیانیه در حاشیه نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویارک صادر شده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

هشدار ترمپ به رهبران ایران: اگر توافق نکنید نابود خواهید شد

Published

on

ایران و ایالات متحده روز یک‌شنبه بار دیگر یکدیگر را به اقدامات شدیدتر تهدید کردند. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، هشدار داد که اگر ایران به توافق نرسد، با فروپاشی اقتصادی روبه‌رو خواهد شد یا رهبران این کشور از بین خواهند رفت. در همین حال، اردوی ایران اعلام کرد که در صورت هرگونه حمله جدید، واکنش سختی نشان خواهد داد.

یک خبرنگار شبکه فاکس نیوز گفت که ترمپ در یک تماس تلیفونی با او اظهار کرده است که رهبران ایران باید به توافق برسند؛ در غیر این صورت، با فروپاشی اقتصادی یا نابودی مواجه خواهند شد.

این خبرنگار افزود که با توجه به انتظار حضور مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران، در نیویارک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این هفته، ترمپ گفته است که برای دیدار با او آمادگی دارد.

ترمپ در جریان درگیری‌ای که با حملات امریکا و اسراییل در ۲۸ فبروری آغاز شد، بارها تهدیدهای مبهمی درباره تشدید گسترده عملیات نظامی مطرح کرده، اما تاکنون چنین اقدامی را انجام نداده است.

پیش از این، قوماندانی مرکزی نیروهای مسلح ایران اعلام کرده بود که هرگونه حمله جدید، واکنش‌های پی‌درپی علیه پایگاه‌ها و منافع امریکا را در پی خواهد داشت و متحدان منطقه‌ای واشنگتن نیز به‌عنوان طرف‌های درگیری در نظر گرفته خواهند شد.

اردوی ایران همچنین مدعی شده است که اطلاعاتی درباره آماده‌شدن برای یک حمله جدید در اختیار دارد، اما درباره جزئیات این اطلاعات توضیحی نداده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!