Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر داخله: گماشته‌شدن افراد غیرمسلکی در بدنه حکومت دردآور است

منتشر شده

در

سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله گماشته‌‎شدن افراد غیرمسلکی را در بدنۀ حکومت درد‌آور و تأسف‌بار می‌خواند.

وزیر داخله این مطلب را روزگذشته (یک‌شنبه، ۲۴ میزان) در سخنرانی‌اش درمیان محصلان تازه فارغ شدۀ پوهنتون شیخ‌زاید در ولایت خوست بیان کرد.

آقای حقانی می‌گوید: «این برای من یک خبر دردآور است که در بست‌های مسلکی یک فرد غیرمسلکی می‌آید. بنابراین، از شما خواهش می‌کنم که به‌خاطر محبت با وطن و همکاری با دولت وحدت و اتفاق را حفظ کنید تا مشکلات حل شود.»

وزیر داخله هم‌چنان از جوانان می‌خواهد که با مشکلات مقابله کنند و راه فرار از کشور را در پیش نگیرند.

آقای حقانی گفته است: «زمانیکه فارغ می‌شوید در دل‌تان این مأیوسی را ایجاد نکنید که برای ما در حکومت کار پیدا نمی‌شود. به‌جای اینکه در دروازه‌های کشورهای خارجی ایستاده شوید و ذلیل شوید، در وطن‌‎تان خود را مطرح کنید.»

پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور و شکل‌گیری حکومت جدید همواره انتقادها بر اینست که افراد مسلکی در بدنه حکومت کمتر جا داده شده‌اند و نقش جوانان و زنان نیز در حکومت کم‌رنگ بوده است.

آگاهان اما به این باورند به هر میزانی که به افراد مسلکی در ادارات دولتی نقش داده شود به همان اندازه ارایه خدمات به مردم بهتر صورت می‌گیرد و از ایجاد فاصله میان مردم و حکومت جلوگیری می‌شود.

هرچند بارها مقام‌های امارت اسلامی گفته‌اند که در بدنه دولت صدها هزار کارمند دولت پیشین کار می‌کنند، اما این نخستین بار است که یک مقام ارشد حکومتی از گماشته‌شدن افراد غیرمسلکی در بست‌های مسلکی اداره‌های دولتی انتقاد می‌کند.

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!