Connect with us

صحت

وزیر صحت عامه سفر خود به هند را فصل جدیدی در تقویت روابط صحی میان کابل و دهلی‌نو دانست

منتشر شده

در

نور جلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی پس از بازگشت از هند، سفرش را فصل مهم و جدیدی در تقویت روابط صحی میان افغانستان و هند دانسته است.

آقای جلالی در یک نشست خبری امروز (سه‌شنبه) در کابل گفت که اهداف اساسی این سفر شامل تقویت همکاری‌های صحی دوجانبه، جلوگیری از کمبود احتمالی ادویه، معیاری‌سازی طب سنتی واردات ادویه باکیفیت و ارزان به افغانستان، ارتقای ظرفیت کارمندان صحی و فراهم‌سازی برنامه‌های آموزشی برای وزارت صحت، ایجاد تسهیلات مناسب برای تداوی مریضان افغان در هند و تربیه افراد مسلکی در بخش طب سنتی بوده است.

براساس خبرنامه این وزارت، جلالی افزود که در جریان این سفر، کمک‌ها و تعهدات مشخصی از سوی هند و نهادهای مربوطه صورت گرفته است که شامل واکسین‌های مختلف به ارزش ۵ میلیون دالر، دستگاه رادیوتراپی برای تداوی سرطان به ارزش ۳ میلیون دالر، پنج تُن ادویه سرطانی به ارزش ۱ میلیون دالر، دستگاه سی‌تی‌اسکن به ارزش ۳۰۰ هزار دالر، اعمار یک شفاخانه و یک مرکز خاص تداوی تلسیمیا به ارزش ۵۰۰ هزار دالر می‌باشد.

خبرنامه افزوده است که برنامه‌های ارتقای ظرفیت برای متخصصین و کارمندان صحی، کمک ۷۰ هزار امپول توسط یک سرمایه‌گذار افغان اعمار یک مرکز تحقیقاتی و انستیتیوت طب سنتی در کابل، انتقال ادویه باکیفیت به افغانستان، تأمین نیازهای بازار، سرمایه‌گذاری در سکتور صحی و برخی دیگر از کمک‌های مهم از جمله دستاوردهای این سفر به‌شمار می‌روند.

صحت

جلال جلالی با رئیس مؤسسه زنجیر امید درباره همکاری‌های صحی گفتگو کرد

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه، در دیدار با انتونی دوتامپل، رئیس عمومی مؤسسه زنجیر امید، درباره استراتیژی این مؤسسه، فعالیت‌های مربوط به صحت مادر و طفل، حمایت از خدمات عاجل نسایی و ولادی، فراهم‌سازی برنامه‌های آموزشی به‌منظور ارتقای ظرفیت کارکنان صحی، تجهیز بخش تداوی امراض قلبی شفاخانه اندراگاندی و گسترش هماهنگی و همکاری‌ها در بخش صحت بحث و گفتگو کرد.

وزارت صحت عامه نوشته است که آقای جلالی، همکاری نهادها و مؤسسات همکار را در تقویت سکتور صحت مهم دانسته و خواهان همکاری‌های بیشتر در زمینه توسعه خدمات تداوی امراض قلبی بزرگسالان در شفاخانه صدری ابن‌سینا، تجهیز و معیاری‌سازی بخش تداوی امراض قلبی در شفاخانه اندراگاندی و ارتقای ظرفیت کارکنان صحی شد.

در این دیدار، نمایندگان مؤسسه زنجیر امید بر ادامه همکاری‌های دوامدارشان در حمایت از سکتور صحت افغانستان تأکید کرده و در بخش‌های یادشده، وعده همکاری‌های لازم را سپردند.

Continue Reading

صحت

روز جهانی قابله؛ صندوق جمعیت ملل متحد بر افزایش قابله‌ها برای نجات مادران تأکید کرد

در این پیام آمده است که قابله‌ها نقش حیاتی در نظام صحی ایفا می‌کنند و می‌توانند از بسیاری از مرگ‌های قابل پیشگیری جلوگیری کنند.

Published

on

هم‌زمان با روز جهانی قابله، صندوق جمعیت ملل متحد در افغانستان با نشر پیامی بر اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش قابله‌گی برای کاهش مرگ‌ومیر مادران و نوزادان تأکید کرده است.

این نهاد گفته است که سرمایه‌گذاری روی یک میلیون قابله بیشتر، مؤثرترین راه برای نجات جان مادران و نوزادان به شمار می‌رود، زیرا دسترسی به خدمات مراقبت‌های پیش از زایمان، ولادت مصئون و مراقبت‌های پس از زایمان را گسترش می‌دهد.

در این پیام آمده است که قابله‌ها نقش حیاتی در نظام صحی ایفا می‌کنند و می‌توانند از بسیاری از مرگ‌های قابل پیشگیری جلوگیری کنند، به‌ویژه در کشورهایی مانند افغانستان که با چالش‌های جدی در بخش صحت مادر و کودک روبه‌رو است.

Continue Reading

صحت

مرگ سه تن در پی شیوع مشکوک «هانتاویروس» در یک کشتی تفریحی

مقام‌های صحی هنوز منبع دقیق این شیوع را تأیید نکرده‌اند و بررسی‌ها در این زمینه ادامه دارد، در حالی که وضعیت سایر مسافران و خدمه تحت نظارت قرار دارد.

Published

on

در پی شیوع مشکوک ویروس نادر «هانتاویروس» در یک کشتی تفریحی مربوط به شرکت سفرهای اکتشافی اوشن‌واید سه تن جان باخته‌اند و وضعیت صحی شماری از مسافران و خدمه نگران‌کننده گزارش شده است.

بر اساس گزارش‌ها، این کشتی که از آرجنتاین حرکت کرده بود، در نزدیکی جزایر کیپ‌ورد متوقف شده و برای بیش از ۲۴ ساعت اجازه لنگر و تخلیه مسافران را دریافت نکرده است.

در میان قربانیان، یک زوج هالندی ۷۰ و ۶۹ ساله شامل‌اند که پس از وخامت وضعیت صحی‌شان از کشتی انتقال داده شدند. همچنین یک شهروند دیگر هالند نیز جان باخته و جسد وی هنوز در کشتی باقی مانده است.

در همین حال، یک مسافر ۶۹ ساله بریتانیایی که تنها مورد تأییدشده این ویروس دانسته می‌شود، پس از انتقال عاجل به شفاخانه‌ای در ژوهانسبورگ افریقای جنوبی، تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد. همچنان گزارش شده که دو تن از خدمه کشتی نیز بیمار شده و نیاز فوری به رسیدگی صحی دارند.

مسئولان شرکت اعلام کرده‌اند که با نهادهای صحی در حال همکاری هستند، اما تاکنون اجازه ورود کشتی به بندر کیپ‌ورد صادر نشده است.

هانتاویروس یک بیماری نادر اما خطرناک است که معمولاً از طریق تماس با جوندگان یا فضولات آن‌ها انتقال می‌یابد. علایم ابتدایی آن شبیه آنفلونزا بوده، اما می‌تواند به سرعت به مشکلات شدید تنفسی منجر شود.

مقام‌های صحی هنوز منبع دقیق این شیوع را تأیید نکرده‌اند و بررسی‌ها در این زمینه ادامه دارد، در حالی که وضعیت سایر مسافران و خدمه تحت نظارت قرار دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!