Connect with us

رویداد های اخیر

وقوع سه انفجار دریک روز در شهر کابل 

منتشر شده

در

Last Updated on: جدی ۳۰, ۱۳۹۹

کابل امروز (دوشنبه ۲۹جدی) گواه سه حمله انفجاری برخاسته از ماین مقناطیسی در مربوطات حوزه های سوم، ششم و یازدهم شهر بوده است.

یک ماین مقناطیسی در موتر حامل کارمندان اداره اترا در مربوطات حوزه سوم امنیتی کابل منفجر شد که در پی آن موتر حامل ابراهیم عاصم از چهره های نزدیک به معاون نخست رییس جمهور در مربوطات یازدهم کابل هدف ماین مقناطیسی قرار گرفت؛ پس از چاشت هم یک موتر کرولا در جاده چهارقلعه هدف ماین قرار گرفت که در نتیجه این حمله یک تن جان باخته و چندین تن دگر زخم برداشته اند. 

حمله نخست در سرک شورای ملی در مربوطات حوزه سوم کابل کارمندان اداره اترا را هدف قرار داد اما تلفات در پی نداشت.

محمد سرور، گواه رویدا گفت:”هر روز کشتن است ای مسوولین چی می کنند به جز عوام فریبی و وقت کشی.”

فهیم توخی، باشنده کابل گفت:” همینجا مصروف سوپ فروختن بودم که انفجار ماین مقناطیسی رخ داد و کراچی سوپ فروشی من هم خراب شد.”

انفجار دوم در منطقه خیرخانه کابل؛ موتر حامل ابراهیم عاصم برادر زلمی نوری، عضو مجلس نمایندگان و از چهره‌های نزدیک به امرالله صالح معاون نخست رییس جمهور در کوچه نهضت در مربوطات حوزه یازدهم، هدف انفجار ماین مقناطیسی قرار گرفته که تلفاتی به همراه نداشته است. 

انفجار سوم، حوالی ۴:۳۵ پس از چاشت در جاده چهارقلعه چهاردهی صورت گرفت؛ موتر کرولای شخصی هدف ماین قرار گرفت و در نتیجه یک تن جان باخت و یک تن دگر زخم برداشت. 

با افزایش ناامنی، انفجار ها و ترورها در پایتخت و دگر بزرگ شهرها، اینجا بار دگر صف ها برای گرفتن پاسپورت و ترک افغانستان در مقابل ریاست پاسپورت طولانی شده است. 

مومن، باشنده پکتیا گفت:”امنیت نیست کار و بار نیست هر روز کشتن است میخواهم برم به کشورهای خارجی.”

ثریا، باشنده کابل گفت:” نا امنی زیاد شده فامیلم خیلی نگران است و ما خودم بر تحصیل می روم چون پس از حمله بر دانشگاه ترس داریم که مبادا دوباره حمله نشود.”

با این حال، امراالله صالح در واکنش به افزایش ترورهای هدفمند می‌گوید که طالبان بازداشت شده باید اعدام شوند تا درس عبرت بر طالبان دگر شود.

با انکه روند تصمیم گیری جلسات شش ونیم امرالله صالح، معاون نخست رییس جمهور همه روزه برای تامین امنیت شهر کابل جریان دارد، اما مردم می‌گویند مسوولین امنیتی برای مهار وضعیت بد امنیتی کابل باید هر چه زودتر وارد عمل شوند.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!