Connect with us

جهان

وقوع شدیدترین زلزله ۲۵ سال اخیر در تایوان

منتشر شده

در

زلزله‌ای قدرتمند، به بزرگی ۷.۷ ریشتر صبح روز چهارشنبه (۱۵ حمل)، شرق تایوان را لزراند.

به گفته اداره مرکزی هواشناسی تایوان، این زلزله در ساعت هفت و ۵۸ دقیقه صبح به وقت محلی در عمق ۱۵.۵ کیلومتری در سواحل شرقی تایوان رخ داد.

رسانه‌های دولتی گفتند که این قوی‌ترین زلزله‌ای بوده که در ۲۵سال گذشته جزیره تایوان را لرزانده است.

اداره اطفائیه تایوان اعلام کرد تعداد کشته‌شدگان زلزله به چهار نفر رسیده و دست‌کم ۵۰ نفر زخمی شده‌اند.

نت بلاکس، که وضعیت اینترنت در جهان را بررسی می‌کند، گزارش داد که در پی زلزله بزرگ و صدور هشدار سونامی در تایوان، اینترنت در بخش‌هایی از تایوان قطع شده است. در عین حال، نهاد هسته‌ای تایوان در حال حاضر مشکلی را در رآکتورهای هسته‌ای گزارش نکرده است.

تعداد زیادی ساختمان نیز در این حادثه آسیب دیده است.

به گزارش نهادهای کمک رسان حدود ۲۰ نفر زیر آوار ساختمان‌ها گیرمانده اند و عملیات نجات آن‌ها جریان دارد.

پس از وقوع این زلزله، اداره هواشناسی جاپان اعلام کرد که چندین موج کوچک سونامی به بخش‌هایی از ایالت جنوبی اوکیناوا رسیده است اما هشدار سونامی پس از مدتی لغو شد.

جاپان شدت این زلزله را ۷.۷ ریشتر اعلام کرد.

خبرگزاری رسمی تایوان اعلام کرد که زلزله روز چهارشنبه بزرگ‌ترین زلزله این جزیره از سال ۱۹۹۹ بوده است. در آن زمان، زلزله‌ای به بزرگی ۷.۶ ریشتر حدود دو هزار و ۴۰۰ کشته به جا گذاشت و ۵۰ هزار ساختمان را ویران کرد یا به آن‌ها آسیب شدید رساند.

جهان

امریکا اسناد دولتی درباره اشیای ناشناس پرنده را منتشر کرد

Published

on

وزارت جنگ امریکا به دستور رئیس‌جمهور دونالد ترمپ ده‌ها سند محرمانه مربوط به مشاهده اشیای ناشناس پرنده را منتشر کرده است. مقام‌های امریکایی گفته‌اند هدف از این اقدام، تأمین «شفافیت بی‌سابقه» برای مردم امریکا درباره پدیده‌های ناشناس هوایی است.

بر اساس گزارش‌ها، این اسناد شامل تصاویر، ویدیوها و گزارش‌هایی درباره «پدیده‌های غیرعادی ناشناس می‌شود و قرار است اسناد بیشتری نیز پس از خارج شدن از حالت محرمانه منتشر شوند.

کارشناسان می‌گویند هرچند بخش بزرگی از این اطلاعات پیش‌تر نیز در دسترس قرار گرفته بود، اما در میان فایل‌های تازه، ویدیوها و تصاویر جدیدی از مشاهدات ثبت‌شده وجود دارد. با این حال، تاکنون هیچ مدرک قطعی درباره وجود موجودات فضایی یا تکنالوژی فرازمینی ارائه نشده است.

در میان اسناد منتشرشده، گزارشی قدیمی درباره «بشقاب‌های پرنده» و همچنان پدیده‌های ناشناس در سطح ماه دیده می‌شود که توسط مأموریت‌های اپولو ثبت شده‌اند. متن مکالمات فضانوردان نیز شامل اشاره به مشاهده ذرات یا اشیای ناشناس در فضا است.

دونالد ترمپ در بیانیه‌ای گفته است که مردم امریکا اکنون می‌توانند خودشان درباره این پدیده‌ها قضاوت کنند. او همچنین از انتشار این اسناد به عنوان اقدامی متفاوت نسبت به دولت‌های پیشین یاد کرده است.

این اقدام با استقبال برخی اعضای کانگرس امریکا روبه‌رو شده است. آنان گفته‌اند که احتمال دارد در هفته‌های آینده اسناد بیشتری نیز منتشر شود.

در همین حال، برخی دانشمندان گفته‌اند که این اسناد نشان می‌دهد دولت امریکا سال‌ها اطلاعات مربوط به پدیده‌های ناشناس هوایی را جمع‌آوری کرده است، اما این موضوع به معنای اثبات وجود حیات فرازمینی نیست.

منتقدان اما انتشار این اسناد را تلاشی برای منحرف‌کردن توجه افکار عمومی از مشکلات سیاسی حکومت ترمپ دانسته‌اند. شماری از چهره‌های سیاسی امریکا نیز گفته‌اند که موضوع اشیای ناشناس پرنده بیش از حد بزرگ‌نمایی شده است.

پژوهشگران مستقل در زمینه اشیای ناشناس پرنده نیز گفته‌اند که بسیاری از تصاویر منتشرشده ممکن است توضیح‌های عادی داشته باشند و صرفاً اشیایی باشند که از فاصله دور قابل شناسایی نبوده‌اند.

با وجود این، انتشار اسناد تازه بار دیگر بحث‌ها درباره پنهان‌کاری دولت امریکا و احتمال وجود حیات در جهان هستی را در محافل سیاسی و علمی داغ کرده است.

Continue Reading

جهان

ترمپ: امریکا اورانیوم غنی‌شده را از ایران دریافت خواهد کرد

ایران تا کنون بیش از ۹۰۰ پوند (۴۰۸کیلوگرام) اورانیوم غنی‌شده را تحویل نداده است.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه گفته است که امریکا در چارچوب تلاش‌ها برای رسیدن به توافق با ایران، اورانیوم غنی‌شده از این کشور را دریافت خواهد کرد.

ترمپ هنگام ترک یک مراسم در قصر سفید به خبرنگاران گفت: «ما آن را دریافت خواهیم کرد.» این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دو کشور هنوز در تلاش برای رسیدن به توافق نهایی در مورد پایان تنش‌ها در منطقه هستند.

بر اساس گزارش‌ها، یکی از اهداف اصلی واشنگتن در فشارهای نظامی و سیاسی بر ایران، جلوگیری از دست‌یابی تهران به سلاح هسته‌ای عنوان شده است. ایران تا کنون بیش از ۹۰۰ پوند (۴۰۸کیلوگرام) اورانیوم غنی‌شده را تحویل نداده است.

Continue Reading

جهان

ترمپ: ایران باید «پرچم سفید تسلیم» را بلند کند

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره شرایط نقض آتش‌بس نیز گفته است که طرف مقابل «می‌داند چه کاری نباید انجام دهد» و در صورت تخطی، واکنش امریکا مشخص خواهد بود.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در اظهارات تازه خود بار دیگر توان نظامی ایران را کم‌اهمیت خوانده و گفته است که تهران باید «پرچم سفید تسلیم» را بلند کند، اما به گفته او «به‌دلیل غرور این کار را انجام نمی‌دهد».

ترمپ در جمع خبرنگاران در قصر سفید مدعی شده است که توان نظامی ایران به حدی کاهش یافته که تنها توان شلیک «سلاح‌های ضعیف» را دارد و تأکید کرده که تهران در ظاهر موضع سخت‌گیرانه دارد، اما در پشت پرده خواهان توافق است.

او همچنان از وضعیت محاصره دریایی و فشارهای امریکا بر بنادر ایران در منطقه تمجید کرده و گفته است این اقدامات به باور او به‌گونه مؤثر در حال نتیجه دادن است.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره شرایط نقض آتش‌بس نیز گفته است که طرف مقابل «می‌داند چه کاری نباید انجام دهد» و در صورت تخطی، واکنش امریکا مشخص خواهد بود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان واشنگتن و تهران همچنان ادامه دارد و تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش بحران جریان دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!