Connect with us

رویداد های اخیر

پارلمان اروپا در باره وضعیت زنان افغان نشست برگزار میکند

منتشر شده

در

پارلمان اتحادیه اروپا در ماه اوایل ماه فبروری میزبان نشستی در مورد وضعیت زنان افغان خواهد بود.

در این نشست شماری از نماینده‌گان سازمان‌های جهانی، مقام‌های سازمان ملل و شش تن از زنان افغان اشتراک خواهند کرد.

سیما ثمر، حبیبه سرابی، آریانا سعید، ظریفه غفاری، حوریه مصدق و شهرزاد اکبر به نماینده‌گی از زنان افغان شرکت خواهند کرد.

حبیبه سرابی در این باره گفت:” این برنامه بخاطر قدردانی از زنان افغان گرفته شده است و زنان از دستاوردهای ۲۰ ساله خود یاوری میکند و پلانهای خود را برای بهبود وضعیت زنان میگویند.”

ازسوی هم شمار از فعالان حقوق زن در کابل میگویند که انتظار داشتند  تا کسانی به نماینده گی از زنان افغان در این نشست دعوت شوند که در داخل کشور برای حقوق  زنان مبارزه می کنند.

ترانه ادیب، فعال حقوق زن، در این باره گفت:” زنان که به این نشست دعوت شدن نه در فشار اقتصادی نه هم در فشار سیاسی زندگی کرده است باید از زنان مبارز این زمان دعوت میشد که از مشکلات این روزها میدانستند.”

مونسه مبارز، فعال حقوق زن، در این مورد گفت:” زنان دعوت میشدند که برای حقوق زنان دیگرکار کرده اند این زنان در افغانستان نبودند که از فشار زنده‌گی ما خبر میبودند.”

در همین حال امارت اسلامی میگوید که از چنین نشست‌ها حمایت می‌کند اما در صورتیکه نتیجه آن به نفع جامعه افغانستان باشد.

انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این باره گفت:” اگر نتیجه نسشت این سازمان به نفع افغانستان باشد حمایت میکنیم و اگر نتیجه آن جنجال‌ها باشد هرگز به آن خوش بین نیستیم.”

پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور نگرانی‌ها نسبت به نقض حقوق زنان بیشتر شده و جامعه جهانی به شمول سازمان ملل از دولت جدید افغانستان خواستار تامین حقوق زنان و پایان نگران‌ها در این بخش شده است.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117