Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان: اختلافات مرزی به نقض حاکمیت از سوی نیروهای امارت اسلامی بستگی دارد

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه پاکستان روز دوشنبه (۲۰سنبله) اعلام کرد که نیروهای امارت اسلامی افغانستان هفته گذشته در حال ساخت سازه‌هایی در داخل خاک پاکستان بوده اند که نقض حاکمیت این کشور است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای درباره بسته شدن گذرگاه تورخم گفته است که اعلامیه‌ای امارت اسلامی «غافلگیرکننده است زیرا مقامات موقت افغانستان به خوبی دلایل بسته شدن موقت مرز پاکستان و افغانستان در تورخم را می‌دانند.»

وزارت خارجه امارت اسلامی اواخر روز شنبه (۱۸سنبله) در بیانیه‌ای اعلام کرد که بستن مداوم گذرگاه تورخم و شلیک نیروهای پاکستانی به نیروهای افغان مغایر با روابط حسن همجواری است.

این وزارت گفته بود که نیروهای مرزی پاکستان در حالی که نیروهای امارت اسلامی در حال تعمیر یک پوسته امنیتی قدیمی بودند، شلیک کردند. این حادثه روز چهارشنبه هفته گذشته رخ داد که منجر به مسدود شدن گذرگاه تورخم شد.

در اعلامیه‌ای وزارت خارجه امارت اسلامی آمده است که: «امارت اسلامی افغانستان بستن دروازه تورخم و شلیک به سوی نیروهای امنیتی افغان توسط طرف پاکستانی را مغایر حسن همجواری می داند».

از سوی دیگر پاکستان روز دوشنبه امارت اسلامی را به ساختن سازه‌هایی جدید در خاک خود متهم کرد.

وزارت خارجه پاکستان در اعلامیه‌ای خود گفته است که نمی‌تواند ساختن هیچ ساختمانی توسط دولت موقت افغانستان در داخل خاک خود را بپذیرد، زیرا این ساختمان‌ها حاکمیت این کشور را نقض می‌کنند. این وزارت گفته است که:«در ۶ سپتامبر، به جای حل مسالمت‌آمیز، نیروهای افغان به شلیک بی رویه متوسل شدند، پوسته‌های نظامی پاکستان را هدف قرار دادند، به زیرساخت‌های ترمینل مرزی تورخم آسیب رساندند و زمانی که از احداث چنین بناهای غیرقانونی جلوگیری به عمل آمد، جان غیرنظامیان پاکستانی و افغان را در معرض خطر قرار دادند.»

پاکستان مدعی شده است که شلیک نیروهای امارت اسلامی بی دلیل بوده است.

در اعلامیه‌ای وزارت خارجه پاکستان آمده است که شلیک بی دلیل نیروهای امنیتی مرزی افغانستان همواره عناصر تروریستی را جسور می‌کند. در بیانیه همچنان آمده است که این عناصر در داخل افغانستان از پناهگاه‌هایی برخوردار هستند که و این مسله در آخرین گزارش تیم پشتیبانی تحلیلی و نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شده است.

این وزارت همچنین گفته است که:«پاکستان به خویشتنداری و اولویت دادن به گفتگو در برابر تحرکات مداوم و غیرقابل توجیه توسط نیروهای افغان مستقر در امتداد مرز پاکستان و افغانستان ادامه داده است. بسته شدن موقت فقط در موارد شدید مانند حادثه ۶ سپتامبر ۲۰۲۳ در مرز یا زمانی که از خاک افغانستان برای انجام حملات تروریستی در داخل پاکستان استفاده می‌شود، صورت می‌گیرد.»

اعلامیه افزوده است که:«ما از مقامات موقت افغانستان انتظار داریم که به نگرانی‌های پاکستان توجه داشته باشند، به تمامیت ارضی پاکستان احترام بگذارند و اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان به عنوان سکوی پرتاب برای حملات تروریستی علیه پاکستان استفاده نمی‌شود».

این درحالی است که، از عبور صدها دالری مملو از کالا به پاکستان جلوگیری شده است. گفته می‌شود که شماری زیادی از این لاری‌ها حامل میوه‌ها و سبزیجات تازه هستند که احتمال فاسد شدن آنها وجود دارد.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!