Connect with us

تجارت

پاکستان از ورود ۳۰۰ لاری حامل میوه و سبزیجات تاجران افغان جلوگیری کرده است

بربنیاد خبرنامه سفارت، لاری‌های تاجران افغان به دلیل نداشتن سند پذیرش موقت در گذرگاه‌های تورخم، سپین بولدک و خرلاچی متوقف شده اند.

منتشر شده

در

سفارت افغانستان در اسلام‌آباد اعلام کرده که پاکستان از ورود ۳۰۰ لاری حامل میوه و سبزیجات تاجران افغان به این کشور جلوگیری کرده است.

مقام‌های سفارت افغانستان در اسلام آباد در دیدار با ماریا قاضی، رئیس تجارت خارجی وزارت تجارت پاکستان خواستار اجازه تخلیه بار این وسایط در مقاصد نهایی شده اند.

بربنیاد خبرنامه سفارت، لاری‌های تاجران افغان به دلیل نداشتن سند پذیرش موقت در گذرگاه‌های تورخم، سپین بولدک و خرلاچی متوقف شده اند.

هیات سفارت افغانستان همچنان با اشاره به فصل صادرات میوه تازه و سبزیجات افغانستان، از وضع مالیات بیشتر بر اموال صادراتی افغانستان ابراز نگرانی کرده و این اقدام را به زیان دهقانان افغان و بازار داخلی پاکستان دانسته است.

هیات سفارت افغانستان از جانب پاکستان خواست تا با توجه به رویه گذشته، الی نهایی شدن سند تجارت ترجیحی میان دو کشور، این معافیت‌ها مجدداً اعمال شوند.

از سوی دیگر، خانم قاضی ضمن ابراز موافقت در مورد ترخیص لاری‌های یاد شده، در زمینه تسریع روند صدور سند پذیرش موقت و حل مشکلات لاری های افغانستان نیز به هیات سفارت افغانستان اطمینان داد.

این در حالیست که مقام‌های افغان و پاکستانی در ماه های اخیر به توافق رسیدند که رانندگان موترهای باربری دو طرف برای تردد میان دو کشور نیاز به سند پذیرش موقت خواهند داشت.

 

مطالب مرتبط:

نخستین لاری‌های تجارتی افغانستان با اسناد موقت وارد پاکستان شدند

تردد موترهای باربری از طریق تورخم به ۹۰۰ در روز افزایش یافت

تجارت

بحران صادرات کینو پاکستان؛ تولیدکنندگان با ضرر میلیاردی مواجه‌اند

Published

on

با وجود آن‌که پاکستان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان میوه‌های مرکبات (مالته، کینو) جهان است، صادرات کینو این کشور در فصل ۲۰۲۵-۲۰۲۶ تنها به حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن می‌رسد که به مراتب کمتر از ظرفیت بالقوه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن است. به گفته منابع صنعت، هزینه‌های بالای حمل‌ونقل، محدودیت‌های گذرگاه‌ها و فقدان حمایت مؤثر دولت باعث کاهش صادرات شده است.

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده اند که، فصل گذشته، صادرات کینو حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تن بود و بازارهای اصلی شامل روسیه، اندونیزیا، امارات، افغانستان، عربستان و کشورهای آسیای مرکزی می‌شدند.

فیصل چیما، عضو سابق مجلس و مالک یک باغ بزرگ کینو، گفت: «با وجود محصول فوق‌العاده امسال، بحران ادامه دارد. مشکل گذرگاه افغانستان طی سال‌های گذشته صادرات ما را محدود کرده و اعتصاب اخیر حمل‌ونقل نیز باعث از دست رفتن برخی سفارش‌ها شد.»

به اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، بازار کینو طی فصل جاری با کاهش شدید قیمت مواجه شده است. در آغاز بسته‌بندی برای صادرات به دوبی، هر کیلو کینو بزرگ ۱۲۰ تا ۱۲۵ کلدار پاکستانی  و کیلوهای کوچک ۹۰ تا ۹۵ کلدار قیمت داشت، اما تا ۱۵ دسمبر، قیمت‌ها به ۷۵ کلدار برای میوه بزرگ و ۳۵ تا ۴۰ کلدار برای میوه کوچک سقوط کرده است. 

صنایع کینو گزارش داده‌اند که بسیاری از کارخانه‌ها به دلیل مشکلات گذرگاه یا کاهش فعالیت‌های خود، نیمی از ظرفیت روزانه را از دست داده‌اند و این امر باعث آسیب به درختان و کاهش بهره‌وری شده است.

ساجد تارار، رئیس سابق اتاق تجارتی شهر سرگودها پنجاب (یکی از مراکز مهم تولید مرکبات)، هشدار داد که بسته شدن گذرگاه‌ها زنجیره صادرات را فلج کرده است. او گفت: «بیش از ۱۰۰ کارخانه باز نشده‌اند و حدود ۵۰ واحد تعطیل شده‌اند. اگر بحران ادامه یابد، حدود ۸۰۰ هزار کارگر ممکن است بیکار شوند.»

انبارهای سرد سرگودها ۸۰ تا ۹۰ درصد پر است و میلیون‌ها دالر کینو در معرض فساد شدن قرار دارد. تولیدکنندگان نگران هستند که این بحران باعث ضرر ۸ تا ۱۰ میلیارد کلدار شود و بر محصولات آینده از جمله گندم و نیشکر نیز تأثیر بگذارد.

Continue Reading

تجارت

پزشکیان: تجارت بین ایران و افغانستان را تسهیل خواهیم کرد

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، گفته است که تهران تلاش دارد تعاملات با افغانستان را از جمله در گمرک و بازارچه‌ها تسهیل کند.

پزشکیان این اظهارات را در یک گفتگوی تلویزیونی در پایان سفرش به ولایت خراسان جنوبی که هم مرز با افغانستان است، مطرح کرده است.

رئیس جمهور ایران همچنان در در دیدار با فعالان اقتصادی خراسان جنوبی گفت که در این ولایت بسترهای مناسبی وجود دارد، همه چیز (اعم از معدن، همسایگان هم‌چون افغانستان و حتی پاکستان و دسترسی به اقیانوس از طریق چابهار) طلاست و این فرصتی نیست که در همه جا وجود داشته باشد.

Continue Reading

تجارت

دیدار معین وزارت مالیه قزاقستان با معاون اول د افغانستان بانک

Published

on

هیأتی از قزاقستان به ریاست معین وزارت مالیه این کشور با صدیق الله خالد، معاون اول د افغانستان بانک در کابل دیدار کرده است.

طبق خبرنامه د افغانستان بانک، آقای خالد در این نشست گفت که این نهاد می‌خواهد به منظور توسعه روابط تجارتی با قزاقستان، روابط بانکی منظم و مؤثر برقرار نماید.

آقای خالد تأکید کرد که تقویت همکاری‌های بانکی می‌تواند زمینه تسهیلات برای تجارت، سرمایه گذاری و تعاملات اقتصادی میان دو کشور را فراهم کرده و سبب ثبات مالی در سطح منطقه گردد.

هیأت قزاقستانی نیز بر اهمیت توسعه همکاری های بانکی و اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده و آمادگی خود را برای گسترش همکاری های مشترک ابراز نمود.

در این نشست همچنین بر ایجاد کمیته های تخنیکی توافق شد تا این کمیته ها از جانب هر دو کشور، بحث های تخنیکی را برای پیشبرد امور انجام دهند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!