رویداد های اخیر

پاکستان به مهاجران غیرقانونی یک ماه مهلت داده است تا این کشور را ترک کنند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۲, ۱۴۰۲)

حکومت موقت پاکستان به تمام مهاجرین غیرقانونی مقیم این کشور از جمله افغان‌ها تا اول نوامبر مهلت داده که این کشور را ترک کنند، در غیر آن با اخراج اجباری مواجه خواهند شد.

سرفراز بوگتی، سرپرست وزارت داخله پاکستان می‌گوید: «از ماه جنوری تا حالا ۲۴ حمله انتحاری صورت گرفته است که از این جمله ۱۴ حمله انتحاری توسط اتباع افغانستان انجام شده است. برای شما معلوم است که رهبری طالبان (امارت اسلامی افغانستان) یک فتوا صادر کرده است و ظاهراً به این فتوا هم حرمت گذاشته نمی‌شود، ما به رهبری طالبان افغان (امارت اسلامی افغانستان) احترام زیاد قایل هستیم و از آن‌ها می‌خواهیم تا فتوا که صادر شده است باید به آن عمل صورت بگیرد وتعجب ما این است که چرا به آن عمل نمی‌شود لذا از سوی افغان‌ها بر ما حمله صورت می‌گیرد و در حملات دست هم دارند مدارک هم از چگونگی این حملات در اختیار ما قرار دارد .»

از سوی دیگر سازمان عفو بین‌الملل از بی‌توجهی جامعۀ جهانی در بارۀ وضعیت مهاجران افغان در پاکستان عمیقاً ابراز نگرانی کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که برخورد نامناسب با مهاجرین افغان در پاکستان قابل قبول نیست. وی با بیان این مطلب می‌گوید باید پاکستان بر برنامه خود در این رابطه تجدید نظر کند.

ذبیح‌الله مجاهد می‌گوید مهاجرین افغان در مشکلات امنیتی آن کشور دست ندارند. آقای مجاهد می‌افزاید تا زمانی که مهاجرین افغان به اختیار خود و آهسته از پاکستان بیرون می‌شوند، تا آن زمان باید حکومت پاکستان تحمل داشته باشد.

در یک نوار تصویری که در شبکه‌های اجتماعی دست بدست می‌شود، دیده می‌شود که پولیس پاکستان زنان و کودکان افغان را زندانی می‌کند؛ کودکان و زنانی که می‌گویند به نان نیاز ندارند و باید به خانواده‌های خود یکجا شوند.

اینگونه برخورد نظامیان پاکستانی با مهاجران افغان باعث خشم کابل نیز شده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «ما تمام راه‌های که قانونی است استفاده کرده‌ایم، با مسوولین پاکستان در رابطه صحبت شده است، همچنان هئیتی که هفته گذشته آمده بود با بسیار جدیت این موضوع شریک شد و از طریق سفارت هم این موضوع دنبال می‌شود و باز هم از چینال‌های بین‌المللی استفاده نموده‌ایم که با مهاجرین باید برخورد انسانی صورت بگیرد، از اعمال فشار بالای مهاجرین راه حل نیست و همچنان اتهاماتی که بالای مهاجرین افغان در پاکستان بسته می‌شود هم نادرست است و از نهادهای بین‌المللی هم می‌خواهیم که دراین راستا به حقوقی مهاجرین که پذیرفته شده است توجه صورت بگیرد و کشور پاکستان نباید مهاجرین را به زور و فشار از خوک خود بیرون کنند.»

این درحالی است که روز گذشته سفارت افغانستان در اسلام آباد نیز گفته است با وجود گفتگوها در مورد مهاجرین و تعهد جانب پاکستان هنوز شکنجه و بازداشت مهاجران جریان دارد و نگران کننده تر اینکه شماری از افغان‌ها پس آنکه بازداشت شده اند به گونه ای مرموز کشته شده اند و تا کنون جسد چهار تن پیدا شده است.

سفارت پاکستان در اسلام آباد افزوده است پولیس این کشور افغان‌ها دارای مدرک را نیز بازداشت می‌کند و باید به این روند خاتمه دهند.

درهمین حال، یک هیئتی که از کابل بخاطر بررسی وضعیت مهاجران در بندر تورخم رفته است در یک نشست خبری می‌گویند که پس از حاکمیت امارت اسلامی بیش از صد هزار مهاجر افغان از طریق بندر تورخم به کشور برگشته اند.

اعضای این هیئت می‌گویند که امارت اسلامی تلاش می‌کند تا برای مهاجران که از کشورهای مختلف بر می‌گردند تسهیلات لازم را فراهم کنند.

پس از افزایش اخراج مهاجران افغان از کشورهای پاکستان و ایران هئیت توسط ریاست الوزرا در کابل موظف شده است تا وضعیت پنج بندر کشور را بررسی کنند که مهاجران در چه وضعیتی قرار دارد.

هیئت موظف شده که دروازه تورخم را بررسی کرده است می‌گوید که در دوسال گذشته بیش از صد هزار مهاجر از پاکستان به کشور از طریق بندر تورخم برگشته اند.

به فضل باری فضلی، معین وزارت زراعت و مالداری امارت اسلامی در نظر دارد تا کسانی که از پاکستان وارد کشور می‌شوند کمپ موقت ایجاد کند.

اعضای این هیئت می‌گویند که حکومت پاکستان بخاطر آوردن فشار، وضعیت بد اقتصادی، و همچنان انتخابات در این کشور مهاجران افغان را اخراج می‌کنند.

دراین هیئت نمایندگان از وزارت‌های مهاجرین وعودت کنندگان، زراعت و مالداری، انکشاف دهات، صحت عامه، اداره سره میاشت و همچنان وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث شامل هستند.

Trending

خروج از نسخه موبایل