Connect with us

جهان

پریگوژین: نیروهای روسی سعی کردند با ماین افراد ما را بکشند

منتشر شده

در

یوگنی پریگوژین، رئیس شرکت نظامی خصوصی روسی «واگنر»، که ماه‌هاست با مقامات ارشد نظامی درگیر است، روز جمعه نیروهای طرفدار مسکو را به تلاش برای منفجر کردن افرادش متهم کرد.

به گزارش رویترز، نیروهای گروه واگنر عمدتاً از شهر باخموت در شرق اوکراین که بخش اعظم آن را ماه گذشته پس از تحمل تلفات سنگین به تصرف خود درآوردند، خارج شده و مواضع خود را به نیروهای عادی روسیه تحویل داده اند.

پریگوژین در تلگرام نوشت که افرادش ده ها مکان را در مناطق عقبی کشف کردند که مقامات وزارت دفاع در آن مواد منفجره مختلف از جمله صدها ماین ضد تانک را جاسازی کرده بودند. در پاسخ به این سوال که چرا این ماین ها جاسازی شده، مقامات اعلام کردند که این موضوع دستوری بود از سوی مافوق آنها صادر شد.

او گفت: «برای بازدارندگی دشمن نیازی به جاسازی ماین ها نبود، زیرا (منطقه مورد نظر) در قسمت عقب است. بنابراین، می‌توان فرض کرد که این ماین ها برای هدف قرار دادن واحدهای پیشروی واگنر بوده است.»

او گفت که هیچ یکی از ماین ها انفجار نکرد و به کسی آسیبی نرسید.

پریگوژین که بارها شکایت می کرد که به افرادش مهمات کافی برای حمله به باخموت داده نشده بود، روز چهارشنبه گفت که از سارنوال‌ها خواسته است تا بررسی کنند که آیا مقامات ارشد دفاعی روسیه قبل یا در طول جنگ در اوکراین «جنایتی» مرتکب شده اند یا خیر.

جهان

ترمپ: درصورت بازنشدن تنگه هرمز، فابریکه‌های برق ایران را از بین می‌بریم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده هشدار داده است که اگر ایران تا ۴۸ ساعت آینده تنگه هرمز را به‌گونه کامل باز نکند، فابریکه‌های برق این کشور هدف حملات امریکا قرار خواهد گرفت.

ترمپ در پیامی در شبکه‌های اجتماعی تأکید کرده که در صورت ادامه بسته بودن این مسیر حیاتی، «بزرگ‌ترین فابریکه‌های ایران» در مرحله اول نابود خواهند شد؛ اقدامی که نشان‌دهنده تشدید بی‌سابقه تنش‌ها میان دو طرف است.

بسته شدن تنگه هرمز، که حدود یک‌پنجم انتقال نفت و گاز جهان از آن انجام می‌شود، باعث افزایش شدید قیمت انرژی در بازارهای جهانی شده و نگرانی‌ها از بحران انرژی را افزایش داده است.

در همین حال، قوماندان خاتم الأنبیاء ایران هشدار داده است که هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، با پاسخ متقابل و هدف قرار دادن تأسیسات امریکا در منطقه همراه خواهد بود.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها پس از حملات متقابل ایران و اسرائیل وارد مرحله تازه و خطرناکی شده و گزارش‌ها از استفاده ایران از راکت‌های دوربرد حکایت دارد.

به گفته ایال زمیر، لوی درستیز قوای مسلح اسرائیل، این راکت‌ها قابلیت رسیدن به اهدافی فراتر از خاورمیانه را دارند و می‌توانند تهدیدی برای شهرهای اروپایی نیز باشند.

همزمان، حملات راکتی ایران به مناطق جنوبی اسرائیل از جمله دیمونا و عراد ده‌ها زخمی برجا گذاشته است.

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، این حملات را «دشوار» توصیف کرده و گفته است که اسرائیل به حملات علیه دشمنان خود در همه جبهه‌ها ادامه خواهد داد.

جنگ ایران وارد هفته چهارم شده است و بر بنیاد گزارش‌ها، تاکنون بیش از ۲۰۰۰ نفر کشته شده‌اند.

اظهارات متناقض ترمپ درباره کاهش یا تشدید جنگ، متحدان امریکا را با سردرگمی مواجه کرده و نگرانی‌ها از گسترش بیشتر این درگیری را افزایش داده است.

 

Continue Reading

جهان

ترمپ حمله غافلگیرانه به ایران را به حادثه «پرل هاربر» تشبیه کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در دیدار با سانائه تاکایچی، صدراعظم جاپان، حملات اخیر امریکا به ایران را با حمله سال ۱۹۴۱ جاپان به «پرل هاربر» مقایسه کرد و از اقدام نظامی کشورش دفاع نمود.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره این‌که چرا متحدان از پیش در جریان این حملات قرار نگرفته بودند، گفت عنصر غافلگیری عمدی بوده است. او گفت: «ما غافلگیری می‌خواستیم. چه کسی بهتر از جاپان غافلگیری را می‌شناسد؟» و به حمله پرل هاربر اشاره کرد.

این اظهارات به نظر می‌رسید تاکایچی را غافلگیر کرده باشد و او در جریان نشست در دفتر بیضی کاخ سفید واکنش محسوسی نشان داد.

حمله جاپان به پایگاه دریایی امریکا در هاوایی در سال ۱۹۴۱ بیش از ۲۳۰۰ امریکایی را کشت و باعث شد ایالات متحده وارد جنگ جهانی دوم شود. فرانکلین دی. روزولت، رئیس‌جمهور وقت امریکا، آن روز را «تاریخی که با ننگ در یاد خواهد ماند» توصیف کرده بود.

این جنگ در سال ۱۹۴۵ پس از حملات اتمی امریکا به هیروشیما و ناگاساکی پایان یافت.

اظهارات ترمپ در جاپان واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت. برخی آن را با توجه به حساسیت تاریخی نادرست دانستند، در حالی که برخی دیگر آن را صرفاً یک شوخی تلقی کردند.

یوتا ناکامورا، یک انجینر در توکیو، گفت که تاکایچی در وضعیت دشواری قرار گرفته بود، اما به‌خوبی واکنش نشان داد. در همین حال، توکیو واشینو، یک فرد بازنشسته، گفت که این اظهارات با توجه به پیشینه تاریخی جاپان برای او احساس ناراحتی ایجاد کرده است.

Continue Reading

جهان

مقام امریکایی: زمان اعلام پیروزی و کاهش تنش با ایران فرا رسیده است

ساکس در گفتگو با برنامه پادکست اظهار داشت که امریکا توانسته توانایی‌های نظامی ایران را تضعیف کند، اما تأکید کرد که باید راهی برای کاهش تنش جستجو شود.

Published

on

دیوید ساکس، مشاور ویژه در حوزه هوش مصنوعی و ارزهای دیجیتال دونالد ترمپ گفته است اکنون «زمان مناسبی برای اعلام پیروزی و خروج از جنگ» است.

ساکس در گفتگو با برنامه پادکست اظهار داشت که امریکا توانسته توانایی‌های نظامی ایران را تضعیف کند، اما تأکید کرد که باید راهی برای کاهش تنش جستجو شود.

او افزود: «اگر تشدید تنش به نتیجه خوبی نرسد، باید به این فکر کنیم که چگونه می‌توان تنش‌ها را کاهش داد. کاهش تنش می‌تواند از طریق آتش‌بس یا یک توافق مذاکره‌شده با ایران صورت گیرد.»

ایالات متحده و اسرائیل در ۲۸ فبروری حملات گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کردند. ایران و متحدش در لبنان، حزب الله، نیز در پاسخ حملاتی را علیه اسرائیل و برخی نقاط دیگر در خاورمیانه انجام داده‌اند.

این جنگ بازارهای جهانی را متأثر ساخته و باعث افزایش قیمت نفت شده است.

نماینده ایران در سازمان ملل اعلام کرده که در نتیجه حملات امریکا و اسرائیل بیش از ۱۳۰۰ نفر در ایران کشته شده‌اند. در مقابل، مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند که در حملات ایران دست‌کم ۱۲ نفر در اسرائیل جان باخته‌اند. همچنان اردوی امریکا اعلام کرده که هفت نظامی این کشور نیز در جریان درگیری‌ها کشته شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!