Connect with us

رویداد های اخیر

پنتاگون: در حمله‌ی هوایی ماه سنبله در کابل سهل‌انگاری جنایی رخ نداده است

منتشر شده

در

یک بازرس وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) می‌گوید حمله‌ی هوایی هواپیمای بدون سرنشین نیروهای این کشور در کابل که سبب کشته‌شدن ده غیرنظامی شد، اشتباه تأسف‌بار بوده است و مسئولان آن مستحق تنبیه انضباطی نیستند.

سامی سعید، بازرس کل نیروهای هوایی ارتش امریکا روز گذشته (چهارشنبه، ۱۲عقرب) با نشر نتایج تحقیقات خود در مورد چگونگی این حمله‌ به خبرنگاران گفته که حمله به علت خطاهای اجرا، تفسیر اطلاعات در حمایت از دیدگاه‌های خاص و اختلالات ارتباطی رخ داده است.

او همچنین افزوده که در این حمله “سهل‌انگاری جنایی” رخ نداده است.

سعید در تحقیقات خود نتیجه‌گیری کرده که این حمله در نتیجه‌ی یک رشته اشتباه از جمله ندیدن یک کودک در محل، چند دقیقه قبل از حمله رخ داده است.

او توضیح داده که حضور این کودک در محل ‌به خوبی قابل تشخیص نبوده، اما پس از دیدن معلومات و ویدیوها حدود دو دقیقه قبل از وقوع حمله، شواهدی از حضور یک کودک را در اطراف محل پیدا کرده است.

نیروهای امریکایی این حمله‌ی هوایی را در تاریخ هفتم سنبله، یک روز پیش از خروج آخرین سربازان این کشور از میدان هوایی کابل راه‌اندازی کردند.

امریکا اعلام کرد که در این حمله یک فرد مظنون به عضویت در گروه داعش را هدف قرار داده و از حمله بر میدان هوایی جلوگیری کرده است. ساعاتی پیش از آن، جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا از وقوع حمله‌ی داعش هشدار داده بود.

اما بعدا وزارت دفاع امریکا پذیرفت که در این حمله خانواده‌ی رمزی احمدی، کارمند یک مؤسسه‌ی غیرانتفاعی امریکایی هدف قرار داده شده است که اعضای این خانواده ارتباطی با داعش نداشته‌اند.

در این حمله در نزدیکی میدان‌هوایی کابل، دست‌کم ۱۰ غیرنظامی از جمله هفت کودک که همه عضو خانواده‌ی رمزی احمدی بودند، کشته شدند.

به‌دنبال آن رییس‌جمهور امریکا دستور بررسی این حمله را داد.

در تاریخ ۲۴ میزان پنتاگون اعلام کرد که به خانواده قربانیان این حمله، غرامت پرداخت می‌کند. وزارت دفاع امریکا همچنین گفت که این وزارت با وزارت خارجه‌ی امریکا در تلاشند تا آنان را به امریکا منتقل کنند.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117