خبرهای تازه

پنجمین نشست ملی آب در کابل برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

مقام‌‎های وزارت انرژی و آب در پنجمین نشست ملی آب می‌گویند که نبود راهبرد استفاده از آب و قانون پیچیده‌ی آن‌ سبب شده تا آب‌های سطحی و زیرزمینی کشور مدیریت نشوند.

پنجمین نشست ملی آب برگزار شد و هدف این نشست جستجوی راه حل درست مدیریت منابع آبی کشور گفته می‌شود.

نهادهای مسؤول حکومت در بخش آب، استادان دانشگاه ها، عالمان دین و نهادهای مدنی در این گرد آمده تا طرح های جامع برای مدیریت درست آب در نظر گرفته شود.

در این نشست مقاهای وزارت انرژی و آب می‌گویند که به علت نبود راهبرد دقیق و قانون درست آب، این نهاد نتوانسته است که از آب های سطحی و زیرزمینی کشور مدیریت کند. 

محمد گل خُلمی، سرپرست وزارت انرژی وآب میگوید: “در نتیجه جنگ‌های تحمیلی و نبود استراتیژی های مناسب و برنامه ریزی جامع جهت توسعه منابع آبی و خاک از ظرفیت ها استفاده کمتری صورت گرفته است.”

همچنان مقام‌های وزارت انرژی و آب تاکید می‌ورزند که قانون آب زیر بررسی است و به زودی، تکمیل شده و به کابینه ارایه خواهد شد.

درهمین حال، عبدالله عبدالله، رییس اجراییه حکومت  می گوید که باید از تجربه های ناکام در مدیریت آب های کشور استفاده نشود و باید راهکارعملی برای مدیریت آب سنجیده شود.

 رییس اجراییه از شرکت کننده گان این نشست می خواهد که در جریان سه روز آینده، باید مسؤولیت نهادها را در بخش مدیریت منابع آبی مشخص کرده و گام های عملی و مؤثر در این زمینه برداشته شود.

آقای عبدالله میگوید: “اگر این وضعیت دوام پیدا کند منابع ملی ضایع می شود و فرصت ها هم ازدست می رود و ما هم به صورت منسجم آن طوری که ضرورت است دراین عرصه به اهداف نمی رسیم.”

پس از باران های شدید و سرازیر شدن سیلاب‌ها بخش های از کشور آسیب دیده اندو نزدیک به ۲۷۰۰۰ خانه ویران شده اند. وزارت مبارزه با حوادث رویدادهای طبیعی می گوید که  باید همآهنگی لازم میان نهادهای حکومت برای رسیده گی به نیازمندان به میان آید.

نجیب آقا فهیم، وزیر دولت در امور رسیده گی به حوادث طبیعی ابراز میدارد: “محیط زیست ما آماده گی پذیرش این مقدار باران را ندارد و به سرعت تبدیل به یک امواج سیلابی.”

این در حالی‌ست که منابع آب های سطحی کشور ۴۹ میلیارد مترمکعب و آب های زیرزمینی ۱۷ میلیارد مترمکعب پیش بینی شده است که با استفاده از این آب ها، ۲۳۰۰۰هزار میگاوات برق تولید شده و ۷ میلیون هکتار زمین نیز سیر آب خواهند شد.

Trending

خروج از نسخه موبایل