Connect with us

جهان

پوتین با توقف ۳۰ روزه حملات به تاسیسات انرژی و زیربنا‌های اوکراین موافقت کرد

پوتین همچنین تاکید کرد که شرط کلیدی برای حل دیپلوماتیک درگیری «توقف کامل کمک‌های نظامی خارجی و ارایه اطلاعات استخباراتی به کی‌یف» است.

منتشر شده

در

کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در تماس روز سه‌شنبه (۲۸حوت) با همتای امریکایی‌اش، با پیشنهاد دونالد ترمپ درباره توقف حملات به زیربنا‌ها و تاسیسات انرژی اوکراین به مدت ۳۰ روز موافقت کرده است.

طبق گزارش قصر سفید، دو کشور قصد دارند مذاکرات برای آتش‌بس در دریای سیاه را بلافاصله در یکی از کشورهای خاورمیانه آغاز کنند.

کرملین تاکید کرد که پوتین در چارچوب ابتکار آتش‌بس خواستار توقف ارسال تسلیحات به اوکراین شده و توقف کامل کمک‌های نظامی و اطلاعاتی خارجی را شرط اساسی دستیابی به توافق دانسته است.

قصر سفید پس از صحبت دو ساعته ترمپ و پوتین، در بیانیه‌ای اعلام کرد که روسای جمهور امریکا و روسیه درباره لزوم صلح و آتش‌بس با اوکراین صحبت کردند.

آنها همچنین بر لزوم بهبود روابط دوجانبه میان ایالات متحده و روسیه نیز تاکید کرده و توافق کردند که مذاکرات فنی برای اجرای آتش‌بس در دریای سیاه و آتش‌بس دایمی به زودی در یکی از کشورهای خاورمیانه آغاز خواهد شد.

بر بنیاد بیانیه قصر سفید، رهبران دو کشور به طور کلی درباره خاورمیانه به عنوان منطقه‌ای برای همکاری به منظور جلوگیری از درگیری‌ها در آینده صحبت کردند.

ترمپ و پوتین خواستار بهبود روابط میان روسیه و امریکا شدند که شامل معاملات اقتصادی عظیم و ثبات ژئوپولیتیکی است که در صورت دستیابی به صلح، تحقق خواهد یافت.

روسیه در طول جنگ، به‌شدت تاسیسات انرژی و شبکه برق اوکراین را هدف حملات خود قرار داده است، و کی‌یف نیز متقابلا به پالایشگاه‌ها و انبارهای سوخت روسیه حمله کرده است که البته از نظر میزان تخریب و اثرگذاری با حملات ویرانگر روسیه قابل مقایسه نبوده است.

در صورت اجرایی‌شدن، توافق روز سه‌شنبه ترمپ و پوتین می‌تواند به معنای کاهش واقعی تنش‌ها در جنگ سه‌ساله دو کشور باشد. کرملین به موضع مشخص اوکراین در مورد توقف موقت حملات به زیربنا‌های انرژی اشاره‌ای نکرد، اما گفت که پیشنهاد ترمپ بر «خودداری متقابل» تاکید داشته است.

با این حال، توافق حاصل‌شده، شامل توافق گسترده‌تر آتش بس ۳۰ روزه نمی‌شود که ایالات متحده به دنبال آن بود و از سوی اوکراین نیز پذیرفته شده بود. پیش از این روسیه گفته بود که آتش بس موقت نباید فرصتی برای تجدید قوا برای اوکراین باشد و باید خواسته‌های روسیه در نظر گرفته شود.

طبق بیانیه کرملین، پوتین در گفتگو با ترمپ درباره پیشنهاد آتش‌بس گسترده‌تر، نگرانی‌هایی را تکرار کرد که هفته گذشته نیز در میان گذاشته بود.

پوتین همچنین تاکید کرد که شرط کلیدی برای حل دیپلوماتیک درگیری «توقف کامل کمک‌های نظامی خارجی و ارایه اطلاعات استخباراتی به کی‌یف» است.

طبق اعلام کرملین، پوتین همچنین در مورد تمایل اوکراین به مذاکره با حسن‌نیت ابراز تردید کرد. اوکراین متقابلاً درباره صداقت روسیه و پایبندی احتمالی مسکو به هر توافقی ابراز تردید دارد.

کرملین گفت که گفتگو میان پوتین و ترمپ «صریح و با جزئیات» بوده است.

همچنین افزود که پوتین تاکید کرده است هرگونه حل‌وفصل مناقشه باید «جامع، پایدار و بلندمدت» بوده و منافع امنیتی روسیه و دلایل اصلی جنگ را مد نظر قرار دهد.

طبق بیانیه کرملین، پوتین به ابتکار ترمپ در زمینه حفاظت از کشتیرانی در دریای سیاه نیز «واکنشی سازنده» نشان داده و دو طرف توافق کرده‌اند که مذاکراتی را در این خصوص آغاز کنند.

پوتین اعلام کرد که خواهان آن است که اوکراین از پیوستن به ناتو دست بردارد، روسیه به‌طور کامل کنترول چهار منطقه‌ اشغالی در اوکراین را به دست آورد و ارتش اوکراین کوچک‌تر شود.

پوتین همچنین به‌طور واضح خواستار کاهش تحریم‌های غرب و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در اوکراین شده است؛ خواسته‌ای که کی‌یف آن را به دلیل وجود حکومت نظامی در کشور، زودهنگام می‌داند.

این درحالیست که استیو ویتکاف فرستاده خاص آقای ترمپ برای شرق میانه پس از تماس تیلیفونی آقای پوتین و آقای ترمپ، به فاکس نیوز گفت که مذاکرات جدید درباره آتش بس و صلح در اوکراین یک‌شنبه آینده (۲۳ مارچ) در عربستان سعودی آغاز خواهد شد.

جهان

پاپ لئو: تأسیس دولت فلسطین تنها راه حل منازعه اسرائیل و فلسطین است

وی افزود که واتیکان به عنوان دوست اسرائیل تلاش می‌کند نقش میانجی‌گر را ایفا کند تا دو طرف بتوانند به راه حلی عادلانه دست یابند.

Published

on

پاپ لئو، رهبر کاتولیک‌های جهان، روز یک‌شنبه تأکید کرد که تنها راه حل منازعه طولانی‌مدت میان اسرائیل و مردم فلسطین، تأسیس یک دولت مستقل فلسطینی است و موضع واتیکان در این زمینه را بار دیگر تکرار نمود.

پاپ لئو در جریان نخستین کنفرانس خبری خود، حین پرواز از ترکیه به لبنان، گفت: «همگان می‌دانیم که در حال حاضر اسرائیل هنوز این راه حل را نمی‌پذیرد، اما ما آن را تنها گزینه ممکن می‌بینیم.»

وی افزود که واتیکان به عنوان دوست اسرائیل تلاش می‌کند نقش میانجی‌گر را ایفا کند تا دو طرف بتوانند به راه حلی عادلانه دست یابند.

پاپ همچنین گفت که با رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، درباره منازعات اسرائیل و فلسطین و جنگ اوکراین و روسیه گفتگو کرده و نقش ترکیه در کمک به پایان این جنگ‌ها را حیاتی دانسته است.

در جریان سفر خود به ترکیه، پاپ هشدار داد که آینده بشریت به دلیل افزایش بی‌سابقه درگیری‌های خونین جهان در خطر است و خشونت به نام دین را محکوم نمود.

پاپ لئو ترکیه را نمونه‌ای از همزیستی مسالمت‌آمیز میان ادیان مختلف دانست و اظهار داشت: «مردم با مذاهب گوناگون می‌توانند با صلح زندگی کنند و این الگویی است که باید در سراسر جهان دنبال شود.»

این سفر پاپ به لبنان تا روز سه‌شنبه ادامه خواهد داشت و پس از آن به روم بازخواهد گشت.

Continue Reading

جهان

تیراندازی در یک فروشگاه در استاکتون، کالیفورنیا ۴ کشته و ۱۴ زخمی برجا گذاشت

مقام‌ها از مردم خواسته‌اند که اگر اطلاعاتی در مورد این حادثه دارند، با مقامات تماس بگیرند تا تحقیقات ادامه یابد.

Published

on

رسانه های امریکایی گزارش داده اد که، در پی تیراندازی در یک فروشگاه آیسکریم در شهر استاکتون، کالیفورنیا، چهار نفر جان باخته و ۱۴ نفر دیگر زخمی شدند. این حادثه شام شنبه، حوالی ساعت ۶ بعدازظهر در بلاک ۱۹۰۰ جاده لوسیل رخ داد.

مقام‌ها می‌گویند که شواهد اولیه نشان می‌دهد این تیراندازی ممکن است هدفمند بوده باشد و مامورین در حال بررسی تمام انگیزه‌های احتمالی هستند. جزئیات کامل رویداد هنوز در دست تحقیق است.

معاون شاروال استاکتون، جیسون لی، در فیسبوک خود نوشته است که: «از شنیدن خبر تیراندازی در جشن تولد یک کودک بسیار ناراحت و خشمگین شدم. یک فروشگاه آیسکریم نباید مکانی باشد که خانواده‌ها در آن جان خود را تهدید شده ببینند.»

دفتر خدمات اضطراری ایالت کالیفورنیا اعلام کرده که وضعیت را همراه با نیروهای محلی نظارت می‌کند.

مقام‌ها از مردم خواسته‌اند که اگر اطلاعاتی در مورد این حادثه دارند، با مقامات تماس بگیرند تا تحقیقات ادامه یابد.

Continue Reading

جهان

گرین کارت اتباع ۱۹ کشور از جمله افغانستان مورد بازنگری قرار می‌گیرد

Published

on

دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، دستور بازنگری گسترده موارد پناهندگی و گرین کارت‌های ارائه شده به شهروندان ۱۹ کشور در دوره بایدن را صادر کرد. این تصمیم پس از تیراندازی یک مهاجر افغان به دو عضو گارد ملی در واشنگتن گرفته شده است.

این در حالیست که اداره خدمات شهروندی و مهاجرت امریکا موقتاً طی مراحل درخواست‌های مهاجرتی مربوط به افغان‌ها را متوقف کرده است.

ترمپ پیش از این خواستار «بازنگری» حضور تمام اتباع افغان که در زمان ریاست جمهوری بایدن وارد ایالات متحده گردیدند، شده بود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!