Connect with us

رویداد های اخیر

پوتین: نتیجه حضور ۲۰ ساله امریکا در افغانستان شکست و فاجعه است

منتشر شده

در

ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه گفته است که امریکا ۲۰ سال تلاش کرد تا استانداردهای خود را بر افغانستان تحمیل کند، ولی نتیجه آن تنها شکست و فاجعه بود.

پوتین روزگذشته (چهارشنبه ۱۰سنبله) در جریان سفر خود به منطقه دالنی واستوک روسیه و در جمع گروهی از دانش‌آموزان به مناسب روز دانش گفت:”نیروهای نظامی امریکایی ۲۰ سال در افغانستان حضور داشتند و برای مدت ۲۰ سال تلاش کردند. ولی نتیجه این اقدامات صفر و حتی منفی بود. نتیجه تنها فاجعه بود و آنها (آمریکایی‌ها) شکست خوردند. این شکست هم برای خود ایالات متحده و هم برای مردمی است که در افغانستان زندگی می‌کنند.”

آقای پوتین همچنان در مورد دلایل اتفاقات رخ داده در افغانستان تأکید کرد: “اگر کشوری قصد کمک به کشور دیگری را دارد، باید از طریق متمدّنانه این کار را انجام دهد و از راه زور و تحمیل نمی‌شود.”

وی افزود: “اگر کسی مایل است برای کشور دیگری کاری کند، باید این کار بر اساس تاریخ، فرهنگ و فلسفه حاکم بر زندگی مردم آنجا انجام شود. باید و کاملاً ضروری است تا به آداب و رسوم آنها احترام گذاشته شود. باید این حقیقت درک شود که از خارج نمی‌توان چیزی را بر ملت دیگری تحمیل کرد. این کار باید از راه‌های متمدانه و با ظرافت و حمایت از تمایلات آنها انجام شود.”

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!