Connect with us

رویداد های اخیر

پوهنتون‌های دولتی افغانستان به‌زودی بازگشایی می‌شوند

منتشر شده

در

وزارت تحصیلات عالی گفته است که پوهنتون های دولتی افغانستان به زودی فالعیت های خود را از سر خواهند گرفت.

عبدالباقی حقانی سر پرست وزارت تحصیلات عالی گفته است که دختران افغان نیز میتوانند در چارچوب «شرعیت اسلامی» به درس های خود پس از آغاز دروس پوهنتون ها اشتراک کنند.

آقای حقانی گفته است: “این یک اصل اسلامی است که برای دختران دانش آموز باید یک مکان مناسب باشد. طریقه خاص وجود داشته باشد و این را ماهرین دنیا هم پذیرفته که این طریقه بسیار مفید بوده نظر به صنف های مخلط، صنف های جداگانه مفید اند.”

سرپرست وزارت تحصیلات عالی دلیل اساسی مسدود ماندن پوهنتون های دولتی را مشکل‌های اقتصادی سد راه سکتور تحصیلی کشور عنوان کرده می‌گوید؛ پس از رفع این مشکل ها به زودی روی یک ساختار تحصیلی کار می کنند که آن نظام توانایی دفاع از دین را داشته باشد.

آقای حقانی افزوده است: “تعداد کمی از پوهنتون های دولتی نظر به کمبود بودجه مسدود هستند و تلاش ها جریان دارد تا دوباره باز شوند.”

بر بنیاد گفته‌های وزارت تحصیلات عالی ۴۰ پوهنتون دولتی و دست‌کم ۱۵۰ پوهنتون خصوصی در کشور وجود دارد که تمام پوهنتون‌های خصوصی از ۱۵ سنبله بدینسو فعال بوده و پوهنتون‌های دولتی نیز به‌زودی فعال خواهد گردید.

رویداد های اخیر

گفتگو برای گسترش همکاری شاروالی‌های دوحه و کابل

Published

on

محمد سهیل شاهین، سفیر امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عبد‌الله بن حمد بن عبد‌الله العطیه، وزیر شاروالی دولت قطر، دیدار کرده است.

طبق خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، در این دیدار، طرفین پیرامون گسترش همکاری‌ مشترک بین شاروالی‌های دوحه و کابل در بخش‌های احداث و ترمیم جاده‌ها، اعمار پُل‌های هوایی و زمینی، برنامه‌های ارتقای ظرفیت و سایر موضوعات مرتبط، بحث و تبادل نظر نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تعیینات تازه در ادارات و ولایات افغانستان؛ ۱۹ مسئول به وظایف جدید گماشته شدند

در میان این تعیینات، عزیزالرحمن منصور، معین پیشین وزارت حج و اوقاف، به حیث والی ولایت پروان تعیین شده و تورجان احمدی، معاون پیشین ولایت نیمروز، به عنوان والی جدید ولایت دایکندی معرفی گردیده است.

Published

on

بر اساس حکم رهبر امارت اسلامی، تغییرات و تعیینات تازه‌ای در سطح ولایات، وزارت‌خانه‌ها و ادارات مرکزی کشور صورت گرفته است. ذبیع‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، اعلام کرده که در این گماشتن‌ها ۱۹ تن به وظایف جدید معرفی شده‌اند.

در میان این تعیینات، عزیزالرحمن منصور، معین پیشین وزارت حج و اوقاف، به حیث والی ولایت پروان تعیین شده و تورجان احمدی، معاون پیشین ولایت نیمروز، به عنوان والی جدید ولایت دایکندی معرفی گردیده است. علاوه بر این، شماری از والیان، قومندانان و معینان پیشین نیز به وظایف تازه گماشته شده‌اند.

برخی کارشناسان باور دارند که جابه‌جایی محدود میان چهره‌های آشنا ممکن است پاسخ‌گوی چالش‌های پیچیده اقتصادی، خدماتی و اجتماعی کشور نباشد و استفاده از نیروهای جدید و متخصص می‌تواند کارایی ادارات را افزایش دهد. از سوی دیگر، طرفداران این رویکرد تأکید دارند که تجربه افراد پیشین در اداره‌ها باعث حفظ ثبات و جلوگیری از خلای مدیریتی می‌شود.

امارت اسلامی اعلام کرده که تغییرات اخیر با هدف ارتقای مدیریت داخلی، کاهش فساد و بهبود خدمات به مردم انجام شده است، اما کارشناسان تأکید دارند که ترکیب تجربه و نوآوری می‌تواند نقش مؤثرتری در پیشرفت اداره‌ها ایفا کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حملات هماهنگ در بلوچستان؛ ۱۵ سرباز و ۱۸ غیرنظامی کشته شدند

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، اظهار داشت: «این‌ها تروریست‌های عادی نبودند؛ هند پشت این حملات قرار دارد و ما آن‌ها را در سطح جهانی افشا خواهیم کرد.»

Published

on

در حملات هماهنگ روز شنبه در ایالت بلوچستان پاکستان، ۱۵ سرباز پاکستانی و ۱۸ غیرنظامی جان باختند. اردوی پاکستان اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور در پاسخ به حملات شبه‌نظامیان بلوچ، عملیات گسترده‌ای را در سراسر ایالت راه‌اندازی کرده و ۹۲ شبه‌نظامی را کشته‌اند.

گروه جدایی‌طلب بلوچ موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» مسئولیت این حملات را بر عهده گرفته است. مقامات پاکستان هند را به پشتیبانی از این گروه متهم کرده و گفته‌اند که دهلی نو از تروریزم در بلوچستان حمایت می‌کند.

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، اظهار داشت: «این‌ها تروریست‌های عادی نبودند؛ هند پشت این حملات قرار دارد و ما آن‌ها را در سطح جهانی افشا خواهیم کرد.»

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان، گفته است که استراتژی پاکستان در بلوچستان ناکام شده و نیازمند تغییر اساسی است. وی تأکید کرد که حملات گسترده و هماهنگ روز شنبه نشان می‌دهد رویکرد فعلی اسلام‌آباد پاسخگو نبوده و بحران ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!