Connect with us

رویداد های اخیر

پیشنهاد حذف «امارت اسلامی» از فهرست سازمان‌های تروریستی از سوی وزارت خارجه روسیه به پوتین

منتشر شده

در

Last Updated on: جوزا ۹, ۱۴۰۳

به گفته ضمیر کابلوف، نماینده خاص رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان، وزارت خارجه و وزارت عدلیه روسیه بررسی‌های خود درباره حذف احتمالی امارت اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی را به اتمام رسانده و پیشنهاد مربوطه به کرملین ارائه شده است.

کابلوف به خبرگزاری تاس گفته که «وزراتخانه‌های امور خارجه و عدلیه به رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین گزارش داده‌اند که طالبان (امارت اسلامی) می‌تواند از فهرست سازمان‌های ترورستی این کشور خارج شود».

کابلوف افزوده که این موضع مورد حمایت تعدادی از نهادهای دولتی قرار گرفته و این اقدام باید انجام شود و بدون آن صحبت درباره به رسمیت شناختن (حکومت سرپرست افغانستان) زودهنگام خواهد بود.

بر اساس گفته وی، «کار روی این موضوع ادامه دارد همه ملاحظات به رهبری روسیه گزارش شده و منتظر تصمیم هستیم».

به گفته وی، امارت اسلامی از زمان روی کار آمدن در افغانستان در سال ۲۰۲۱ راه درازی را برای به رسمیت شناختن طی کرده، اما هنوز چند مانع وجود دارد که باید بر آن غلبه کرد و بعد از آن مسکو تصمیم‌گیری خواهد کرد.

از سوی دیگر وزیر خارجه روسیه سرگئی لاوروف گفته است: «طالبان (امارت اسلامی) قدرت واقعی در افغانستان است و ابتکارعمل برای حذف آن از فهرست سازمان‌های ممنوعه نشان‌دهنده آگاهی از واقعیت است».

درهمین حال، کابلوف به یک شبکه خبری روسیه گفت که، امارت اسلامی اشتراک در مجمع بین المللی اقتصادی سن پیترزبورگ را تایید کرده است.

وی گفت: «وزیر کار دولت طالبان (امارت اسلامی) و رئیس اتاق تجارت و صنایع در مجمع اقتصادی سن پترزبورگ شرکت خواهند کرد.ة

کابلوف افزوده: “انتظار دارم که آنها (هیئت امارت اسلامی) و تاجران افغان با شرکای روسی و دیگر شرکای خارجی بر سر ایجاد همکاری به توافق برسند.”

وی تصریح کرد: «در مورد طرف روسی، من قبلاً اشاره کردم که چنین همکاری هایی در حال حاضر وجود دارد، اما پتانسیل آن به پایان نرسیده و امکانات گسترده‌تری وجود دارد.

کابلوف گفت: “انتظار دارم که هیئت افغانستان از این فرصت برای تقویت و گسترش همکاری‌ها با تجارت روسیه و سایر کشورهای دوست نهایت استفاده را ببرد.”

این  درحالیست که امارت اسلامی افغانستان در نشست سال گذشته این مجمع نیز اشتراک کرده بود.

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صحت‌ عامه در نشست سازمان صحی جهان پیرامون طب سنتی در هند اشتراک کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند، در دومین نشست سازمان صحی جهان در مورد طب سنتی اشتراک کرده است.

وزارت صحت عامه امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای نوشته است که این نشست با حضور نمایندگان حدود ۱۰۰ کشور، وزرای صحت ۲۳ کشور جهان، متخصصان مسلکی از کشورهای مختلف و مسئولان حوزه‌های مختلف سازمان صحی جهان در هند برگزار شد.

در این نشست، پیرامون معیاری‌سازی طب سنتی، آموزش افراد فعال در این بخش، به رسمیت شناختن طب سنتی به‌عنوان یک واقعیت، و شریک‌سازی تجارب کشورها در این زمینه بحث شده است.

وزارت صحت عامه هدف از اشتراک در این کنفرانس را معیاری‌سازی طب سنتی در افغانستان عنوان کرده و افزوده است که این بخش از چندین دهه بدین‌سو به‌گونه غیرمعیاری و بدون نصاب و اصول مشخص تطبیق می‌شود، اما اخیراً روند تنظیم و سازمان‌دهی آن سرعت گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!