Connect with us

رویداد های اخیر

پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل برای لغو ممنوعیت‌های تحصیل زنان و دختران افغان

منتشر شده

در

یک قطعنامه سازمان ملل که از امارت اسلامی افغانستان می‌خواهد به سرعت محدودیت‌های فزاینده بر زنان و دختران را لغو کنند و همچنین ممنوعیت کار زنان افغانستان برای سازمان ملل را محکوم می‌کند، قرار است روز پنج‌شنبه در شورای امنیت به رای گذاشته شود.

به نقل از خبرگزاری رویترز، قرار است امروز (پنجشنبه ۷ثور) یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان به رای گذاشته شود. این قطعنامه از امارت اسلامی افغانستان می‌خواهد به سرعت محدودیت‌های فزاینده بر زنان و دختران را لغو کنند و همچنین ممنوعیت کار زنان افغان برای سازمان ملل را محکوم می‌کند.

پیش‌نویس این قطعنامه که اواخر روز چهارشنبه توسط رویترز مشاهده شد، «نگرانی عمیق خود را از کاهش فزاینده احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی زنان و دختران در افغانستان توسط امارت اسلامی افغانستان» ابراز می‌کند و بر «نقش حیاتی» آنها در جامعه افغانستان تاکید دارد.

این قطعنامه از امارت اسلامی افغانستان می‌خواهد دسترسی آنها را به تعلیم، اشتغال، آزادی رفت و آمد و مشارکت برابر در زندگی عمومی به سرعت بازگردانند.

این قطعنامه که توسط امارات متحده عربی و جاپان تنظیم شده، قرار است بعد از ظهر پنج‌شنبه – به وقت محلی- در شورای امنیت – متشکل از ۱۵ عضو – به رای گذاشته شود. دیپلمات‌ها گفتند تصویب قطعنامه تقریباً قطعی است اگرچه روسیه و چین ممکن است به آن رای ممتنع دهند.

با روی کارآمدن امارت اسلامی دراگست سال ۲۰۲۱، محدودیت‌های شدید در بخش آموزش و کار بر دختران و زنان وضع شده واخیرا امارت اسلامی کارمندان زن سازمان ملل را نیز از رفتن به کار منع کردند.

امارت اسلامی افغانستان گروه‌های کمکی را از استخدام زنان افغان منع کرد و در ۴ اپریل، این ممنوعیت را برای زنان افغان که برای سازمان ملل متحد کار می‌کردند اعمال کرد – تصمیمی که پیش‌نویس قطعنامه آن را «در تاریخ سازمان ملل بی‌سابقه» می‌خواند.

سازمان ملل هشدار داده است که این ممنوعیت می‌تواند ارسال کمک‌های عاجل را فلج کند و منجر به خروج سازمان ملل از افغانستان شود.

امارت اسلامی خواستار شناسایی رسمی حکومت توسط کشورهای عضو سازمان ملل است ونیز از این شورا می‌خواهد کرسی افغانستان را به نماینده امارت اسلامی واگذار کند.

اعضای شورای امنیت رعایت منشور این سازمان و مطالبات کشورهای عضو را پیش‌شرط شناسایی رسمی حکومت سرپرست اعلام کرده اند.

مسوده قطعنامه قرار است به رای گذاشته شود و رویترز به نقل از دیپلومات‌ها نگاشته است که معتقد اند این قطعنامه به اتفاق آرا تصویب خواهد شد.

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: زمان پایان بازی دوگانه و آغاز فصل تازه فرا رسیده است

خلیل‌زاد تأکید کرده است که افغانستان و پاکستان به همکاری اقتصادی و توسعه نیاز دارند و دو کشور باید توافق کنند که از خاک هیچ‌یک برای تهدید امنیت کشور دیگر استفاده نشود.

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که تجربه ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد میان اظهارات و اقدامات پاکستان در قبال حمایت از شبه‌نظامیان در افغانستان، شکاف عمیقی وجود داشته است.

خلیل‌زاد با اشاره به دوران حضور نیروهای امریکایی در افغانستان، بیان کرده است که اسلام‌آباد به شبه‌نظامیانی که علیه امریکا می‌جنگیدند پناه و حمایت می‌داد، در حالی که این موضوع را همواره انکار می‌کرد.

او گفته است: «این بازی دوگانه باید متوقف شود؛ زمان آن فرا رسیده است که فصل تازه‌ای آغاز شود.»

خلیل‌زاد تأکید کرده است که افغانستان و پاکستان به همکاری اقتصادی و توسعه نیاز دارند و دو کشور باید توافق کنند که از خاک هیچ‌یک برای تهدید امنیت کشور دیگر استفاده نشود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان د افغانستان بانک و مؤسسه بین‌المللی بنیاد اعتباری افغانستان

Published

on

یک تفاهم‌نامه همکاری میان د افغانستان بانک و مؤسسه بین‌المللی بنیاد اعتباری افغانستان با هدف تقویت سکتور مالی و گسترش دسترسی به منابع مالی برای تشبثات کوچک و متوسط، در کابل به امضا رسید.

صدیق‌الله خالد، معاون اول د افغانستان بانک، گفت که از طریق چنین تفاهم‌نامه‌هایی زمینه ارائه خدمات مالی اسلامی مناسب و متنوع برای شهروندان فراهم شده و فرصت دسترسی تشبثات به منابع مالی گسترش می‌یابد.

او افزود که در مرحله نخست، حمایت‌های تخنیکی و مسلکی برای بانک‌ها و مؤسسات مالی فراهم خواهد شد. همچنین، پنج بانک و یک مؤسسه تمویلات کوچک از سوی مؤسسه بین‌المللی بنیاد اعتباری افغانستان کمک‌های بلاعوض به ارزش حدود یک میلیون دالر امریکایی دریافت خواهند کرد تا در بخش تمویل تشبثات کوچک و متوسط استفاده شود.

خالد گفت که در مراحل بعدی، بانک‌ها و مؤسسات تمویلی واجد شرایط نیز از این کمک‌ها و تسهیلات بهره‌مند خواهند شد. به گفته او، برای شهروندان عودت‌کننده نیز در زمینه ایجاد کاروبارهای کوچک و دسترسی به منابع مالی توجه خواهد شد.

معاون اول د افغانستان بانک گفت که سکتور بانکی و مالی کشور در سال‌های اخیر رشد قابل ملاحظه‌ای داشته و این بانک تلاش می‌کند فرصت‌های مناسب تمویل را برای شهروندان فراهم کند تا زمینه توسعه فعالیت‌های اقتصادی و ایجاد فرصت‌های کاری بیشتر شود.

بر اساس این تفاهم‌نامه، دو طرف در زمینه تقویت سکتور مالی، گسترش دسترسی تشبثات خورد، کوچک، متوسط و بزرگ به منابع مالی، توسعه خدمات مالی اسلامی و ارتقای ظرفیت مؤسسات مالی همکاری خواهند کرد.

همچنین، حمایت‌های تخنیکی و مسلکی، برنامه‌های آموزشی و فرصت‌های ارتقای ظرفیت برای مؤسسات مالی فراهم خواهد شد.

در این تفاهم‌نامه بر تقویت شفافیت، پاسخ‌گویی و اداره سالم در سکتور مالی و افزایش مؤثریت میکانیزم‌های تضمینی مبتنی بر محصولات مالی اسلامی نیز تأکید شده است.

راجر توماس پیلتر، رئیس هیأت امنای مؤسسه بین‌المللی بنیاد اعتباری افغانستان، نیز در این نشست از امضای تفاهم‌نامه استقبال کرد و بر تداوم و گسترش همکاری‌ها میان این مؤسسه و د افغانستان بانک تأکید کرد.

هدف از امضای این تفاهم‌نامه، ایجاد چارچوب منظم همکاری میان دو طرف برای تقویت سکتور مالی افغانستان، گسترش دسترسی به خدمات مالی اسلامی و فراهم‌سازی منابع مالی برای تشبثات خورد، کوچک و متوسط عنوان شده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید تاجیکستان بر حمایت از صلح و ثبات در افغانستان

Published

on

تاجیکستان بار دیگر بر حمایت خود از مردم افغانستان تأکید کرده و گفته است که صلح، ثبات و فرصت‌های اقتصادی در افغانستان با امنیت و توسعه پایدار در منطقه ارتباط نزدیک دارد.

سراج‌الدین مهرالدین، وزیر امور خارجه تاجیکستان، این مطلب را روز شنبه در هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک بیان کرد.

او گفت: «افغانستان به صلح، ثبات و فرصت‌های اقتصادی نیاز دارد.»

مهرالدین افزود که تاجیکستان همچنان به حمایت از مردم افغانستان و همکاری سازنده منطقه‌ای برای افغانستان صلح‌آمیز و باثبات ادامه خواهد داد.

او گفت: «وقتی تاجیکستان درباره صلح صحبت می‌کند، ما از تجربه خود نیز سخن می‌گوییم.»

از سویی هم، آگاهان امور سیاسی می‌گویند که تأکید تاجیکستان بر ثبات افغانستان، نشان‌دهنده اهمیت این کشور در معادلات امنیتی و اقتصادی آسیای مرکزی است. به باور آنان، بی‌ثباتی در افغانستان می‌تواند بر امنیت سرحدات، تجارت و روابط کشورهای منطقه تأثیر بگذارد.

مقامات و کارشناسان افغان بارها تاکید کرده اند که رویکرد کشورهای همسایه در برابر افغانستان نباید تنها بر نگرانی‌های امنیتی متمرکز باشد و همکاری اقتصادی و ایجاد فرصت‌های مشترک می‌تواند به ثبات در منطقه کمک کند. به گفته آنان، ادامه گفتگو میان افغانستان و کشورهای منطقه، به‌ویژه همسایه‌های شمالی، می‌تواند زمینه را برای افزایش همکاری‌ها و کاهش نگرانی‌های امنیتی فراهم کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!