رویداد های اخیر

پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل برای لغو ممنوعیت‌های تحصیل زنان و دختران افغان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۲)

یک قطعنامه سازمان ملل که از امارت اسلامی افغانستان می‌خواهد به سرعت محدودیت‌های فزاینده بر زنان و دختران را لغو کنند و همچنین ممنوعیت کار زنان افغانستان برای سازمان ملل را محکوم می‌کند، قرار است روز پنج‌شنبه در شورای امنیت به رای گذاشته شود.

به نقل از خبرگزاری رویترز، قرار است امروز (پنجشنبه ۷ثور) یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان به رای گذاشته شود. این قطعنامه از امارت اسلامی افغانستان می‌خواهد به سرعت محدودیت‌های فزاینده بر زنان و دختران را لغو کنند و همچنین ممنوعیت کار زنان افغان برای سازمان ملل را محکوم می‌کند.

پیش‌نویس این قطعنامه که اواخر روز چهارشنبه توسط رویترز مشاهده شد، «نگرانی عمیق خود را از کاهش فزاینده احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی زنان و دختران در افغانستان توسط امارت اسلامی افغانستان» ابراز می‌کند و بر «نقش حیاتی» آنها در جامعه افغانستان تاکید دارد.

این قطعنامه از امارت اسلامی افغانستان می‌خواهد دسترسی آنها را به تعلیم، اشتغال، آزادی رفت و آمد و مشارکت برابر در زندگی عمومی به سرعت بازگردانند.

این قطعنامه که توسط امارات متحده عربی و جاپان تنظیم شده، قرار است بعد از ظهر پنج‌شنبه – به وقت محلی- در شورای امنیت – متشکل از ۱۵ عضو – به رای گذاشته شود. دیپلمات‌ها گفتند تصویب قطعنامه تقریباً قطعی است اگرچه روسیه و چین ممکن است به آن رای ممتنع دهند.

با روی کارآمدن امارت اسلامی دراگست سال ۲۰۲۱، محدودیت‌های شدید در بخش آموزش و کار بر دختران و زنان وضع شده واخیرا امارت اسلامی کارمندان زن سازمان ملل را نیز از رفتن به کار منع کردند.

امارت اسلامی افغانستان گروه‌های کمکی را از استخدام زنان افغان منع کرد و در ۴ اپریل، این ممنوعیت را برای زنان افغان که برای سازمان ملل متحد کار می‌کردند اعمال کرد – تصمیمی که پیش‌نویس قطعنامه آن را «در تاریخ سازمان ملل بی‌سابقه» می‌خواند.

سازمان ملل هشدار داده است که این ممنوعیت می‌تواند ارسال کمک‌های عاجل را فلج کند و منجر به خروج سازمان ملل از افغانستان شود.

امارت اسلامی خواستار شناسایی رسمی حکومت توسط کشورهای عضو سازمان ملل است ونیز از این شورا می‌خواهد کرسی افغانستان را به نماینده امارت اسلامی واگذار کند.

اعضای شورای امنیت رعایت منشور این سازمان و مطالبات کشورهای عضو را پیش‌شرط شناسایی رسمی حکومت سرپرست اعلام کرده اند.

مسوده قطعنامه قرار است به رای گذاشته شود و رویترز به نقل از دیپلومات‌ها نگاشته است که معتقد اند این قطعنامه به اتفاق آرا تصویب خواهد شد.

Trending

خروج از نسخه موبایل