Connect with us

رویداد های اخیر

پیش از تصمیم ترمپ امارات اقدام به اخراج اجباری مهاجرین افغان کرده بود

رئیس‌جمهور ایالات متحده روز یک‌شنبه اعلام کرد که برای کمک به پناهجویان افغانستان که پس از بیرون شدن از کشور شان در امارات متحده عربی بلاتکلیف مانده‌اند، دست به اقدام خواهد زد.

منتشر شده

در

رویترز بر بنیاد یک سند داخلی وزارت خارجه ایالات متحده گزارش داده، پیش از آن‌که دونالد ترمپ، رئيس جمهور امریکا، اعلام کند که در خصوص انتقال پناهجویان افغان که در امارات متحده عربی گیرمانده‌اند، اقدام خواهد کرد، دولت امارات اقدام به اخراج اجباری این پناهجویان کرده بود و در این زمینه وزارت خارجه امریکا را مطلع ساخته است.

رئیس‌جمهور ایالات متحده روز یک‌شنبه اعلام کرد که برای کمک به پناهجویان افغانستان که پس از بیرون شدن از کشور شان در امارات متحده عربی بلاتکلیف مانده‌اند، دست به اقدام خواهد زد.

او در پیامی در شبکه اجتماعی «سوشیل تروت» با اشاره به گزارشی درباره وضعیت این پناهجویان نوشت: «من سعی خواهم کرد آنها را نجات دهم، از همین حالا شروع می‌کنم.»

بر بنیاد گزارش این خبرگزاری، حدود ۱۷ هزار تن از شهروندان افغانستانِ تخلیه‌شده از طریق مرکز ابوظبی، معروف به شهر بشردوستانه امارات، مورد بررسی قرار گرفته‌اند. با این حال، بیش از ۳۰ شهروند افغانستان باقی‌مانده در بلاتکلیفی سرنوشت خود گیر افتاده‌اند.

با این حال، روز یکشنبه پایگاه خبری «جست د نیوز» گزارش داد که مقام‌های امارات متحده عربی در حال آماده‌سازی برای تحویل‌دهی برخی از پناهجویان افغانستان به امارت اسلامی هستند.

در تلگراف وزارت خارجه امریکا آمده است که سالم الزعبی، مشاور ویژه وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، در جلسه‌ای در ۱۰ جولای با مقام‌های امریکایی در ابوظبی، به آنان گفته است که دو خانواده در اوایل این ماه «با موفقیت و به سلامت» به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

آقای الزعبی به امریکایی‌ها همچنین گفته است که اگرچه امارات متحده عربی سیاست فعلی واشنگتن را درک می‌کند، اما قصد دارد برای «بستن همیشگی این فصل» اقدام کند و بنابراین، طبق این تلگراف، تا یکشنبه، ۲۰ جولای، ۲۵ تن باقی‌مانده را بازگرداند. او افزود که دولت امارات از امارت اسلامی تضمین خواهد گرفت که امنیت آنان تضمین شده است.

از طرفی هم در این تلگراف آمده است که الزابی از ایالات متحده خواسته است تا «مدیریت ادراک» را هماهنگ کند تا اطمینان حاصل شود که واشنگتن و ابوظبی در مورد پیام‌های‌شان در این مورد همسو هستند؛ چون امارات متحده عربی نمی‌خواهد از سوی سازمان‌های غیردولتی «به دلیل ناتوانی ایالات متحده در اسکان مجدد جمعیت در ایالات متحده یا جای دیگر» مورد انتقاد قرار گیرد.

این در حالی است که ترمپ، پس از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش در جنوری ۲۰۲۵ میلادی، روند اسکان مجدد پناهندگان را متوقف کرد و در ماه اپریل، وضعیت حمایت موقت از هزاران شهروند افغانستان‌ ساکن ایالات متحده را نیز لغو نمود.

امارات متحده عربی که از شرکای امنیتی نزدیک امریکا است، در سال ۲۰۲۱ میلادی موافقت کرد هزاران پناهجوی افغانستان را که پس از سقوط حکومت پیشین و خروج شتاب‌زده نیروهای امریکایی از کابل تخلیه شده بودند، به‌طور موقت اسکان دهد.

در سال ۲۰۲۲، کانادا با درخواست امریکا تنها حدود ۱۰۰۰ نفر از این پناهجویان را پذیرفت و هنوز مشخص نیست چند هزار تن دیگر همچنان در اردوگاه‌های امارات باقی مانده‌اند.

براساس گزارش‌ها، از زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، حدود ۲۰۰ هزار شهروند افغانستان توسط دولت بایدن به ایالات متحده منتقل شده‌اند که شامل خانواده‌های پرسونل نظامی، کودکان، بستگان آنان پذیرفته‌شده و کارمندان افغانستان‌ دولت امریکا در طول جنگ ۲۰ ساله هستند.

رویداد های اخیر

منابع امنیتی: تیراندازی و گلوله‌باران نیروهای رژیم نظامی پاکستانی در کنر و نورستان؛ یک داکتر زن «شهید» شد

منابع امنیتی در نورستان می‌گویند که با وجود اعلام آتش‌بس از سوی پاکستان، از صبح امروز راه عمومی میان ولسوالی‌های کامدیش و برگمتال به طور کامل به روی ترافیک بسته شده است.

Published

on

منابع امنیتی گزارش می‌دهند که در پی چندین رویداد امنیتی در ولایت‌های کنر و نورستان، یک داکتر زن «شهید» شده، چند تن زخمی و شماری دیگر ناپدید شده‌اند.

به گفته این منابع، صبح امروز پنج‌شنبه حوالی ساعت ۹:۳۰ در منطقه دوکلام باغچه مربوط به ولسوالی ناری ولایت کنر، نیروهای رژیم نظامی پاکستانی بر یک عراده موتر نوع تویوتا تیراندازی کردند.

منابع می‌افزایند که این موتر پس از اصابت گلوله‌ها به دریای کنر سقوط کرده است. در نتیجه این رویداد، یک زن داکتر «شهید» شده و یک تن دیگر زخمی شده است، در حالی که پنج تن دیگر که در این موتر حضور داشتند، تاکنون ناپدید گزارش شده‌اند.

در رویداد جداگانه، منابع امنیتی گفته‌اند که حوالی ساعت ۱۱:۰۰ پیش از چاشت در منطقه سنو مربوط به ولسوالی شلتن ولایت کنر، در اثر گلوله‌باران نیروهای پاکستانی یک تن زخمی شده است. به گفته منابع، وی برای درمان به شفاخانه ولایتی منتقل شده است.

در همین حال، منابع امنیتی در نورستان می‌گویند که با وجود اعلام آتش‌بس از سوی پاکستان، از صبح امروز راه عمومی میان ولسوالی‌های کامدیش و برگمتال به طور کامل به روی ترافیک بسته شده است.

به گفته این منابع، بسته شدن این مسیر مشکلات جدی را برای باشندگان محل ایجاد کرده و رفت‌وآمد مردم به طور کامل متوقف شده است. همچنین گفته می‌شود که پوسته‌های نیروهای رژیم نظامی پاکستانی در فاصله نزدیک از این مسیر قرار دارند و بر افراد در حال رفت‌وآمد تیراندازی می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرمنشی سازمان ملل حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل را محکوم کرد

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با ابراز نگرانی از افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، بر ضرورت استفاده از دیپلوماسی برای حل اختلافات تأکید کرده است.

Published

on

سرمنشی سازمان ملل متحد حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در کابل را به شدت محکوم کرده و با خانواده‌های قربانیان این رویداد ابراز همدردی کرده است.

این حمله که در تاریخ ۱۶ مارچ رخ داد، به گفته منابع بیش از ۶۰۰ «شهید» و زخمی برجا گذاشته است.

در بیانیه‌ای که از سوی سازمان ملل منتشر شده، انتونیو گوترش سرمنشی این سازمان تأکید کرده است که بر اساس حقوق بشردوستانه بین‌المللی، مریضان، کارکنان صحی و تأسیسات طبی، از جمله شفاخانه‌ها، باید در هر شرایطی مورد احترام و حفاظت قرار گیرند.

فرحان حق، معاون سخنگوی سرمنشی سازمان ملل، گفته است: «سرمنشی سازمان ملل حمله هوایی در کابل، پایتخت افغانستان، در تاریخ ۱۶ مارچ را به شدت محکوم می‌کند؛ حمله‌ای که گزارش شده در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان در یک مرکز درمانی کشته و زخمی شده‌اند.»

به گفته او، سرمنشی سازمان ملل خواستار انجام یک تحقیق مستقل و بی‌طرفانه در مورد این رویداد شده و عمیق‌ترین تسلیت خود را به خانواده‌های قربانیان ابراز کرده است. وی همچنین برای مجروحان آرزوی بهبودی سریع کرده است.

گوترش بار دیگر بر کاهش تنش‌ها و توقف فوری درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان تأکید کرده و گفته است که اختلافات باید از طریق گفتگو و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز، مطابق با اصول منشور سازمان ملل متحد، حل شود.

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با ابراز نگرانی از افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، بر ضرورت استفاده از دیپلوماسی برای حل اختلافات تأکید کرده است.

این در حالی است که افغانستان و پاکستان پیش از این از توقف موقت درگیری‌ها در آستانه عید فطر خبر داده بودند؛ اقدامی که مقام‌های منطقه‌ای امیدوارند زمینه‌ساز یک آتش‌بس پایدار و حفاظت از جان غیرنظامیان در دو کشور شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی در نماز عید: رمز پیروزی افغانستان اتکا به اسلام و حفظ وحدت است

رهبر امارت اسلامی همچنان از مردم خواست تا از نظام امارت اسلامی حمایت کنند و گفت کسانی که در این نظام حضور دارند، فرزندان همین سرزمین هستند.

Published

on

نماز عید سعید فطر امروز (پنج‌شنبه) در مسجد عیدگاه شهر کندهار با امامت هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان، با حضور گسترده باشندگان این ولایت ادا شد.

رهبر امارت اسلامی در سخنرانی خود گفت که اگر قرار بود مردم افغانستان در اثر بمباران‌ها و حملات نظامی از بین بروند، این کار در زمان جنگ با روسیه و ایالات متحده امریکا رخ می‌داد.

به گفته رهبر امارت اسلامی، رمز پیروزی و پایداری افغانستان اتکا به دین اسلام، حفظ عقیده و وحدت میان مردم است. او تأکید کرد که با پایبندی به ارزش‌های اسلامی، هیچ کشوری نمی‌تواند به افغانستان آسیب برساند.

رهبر امارت اسلامی همچنان از مردم خواست تا از نظام امارت اسلامی حمایت کنند و گفت کسانی که در این نظام حضور دارند، فرزندان همین سرزمین هستند.

او در عین حال از مسئوولین حکومتی خواست که در اجرای امور عدالت را تأمین کنند و هشدار داد که با ظلم نمی‌توان یک نظام را حفظ کرد. به گفته او، اجرای فرامین و قوانین برای اصلاح جامعه و تأمین نظم در کشور ضروری است.

رهبر امارت اسلامی افزود که اگر دین اسلام در افغانستان وجود نداشت، این کشور ممکن بود تحت سلطه امریکا و ناتو قرار گیرد، اما اکنون افغانستان به گفته او «یک کشور مستقل و آزاد» است.

رهبر امارت اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به مسائل اقتصادی اشاره کرد و از تاجران خواست از احتکار خودداری کنند و در شرایط دشوار دست نیازمندان را بگیرند. او هشدار داد که در صورت احتکار کالاها تا ۴۰ روز، با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!