Connect with us

رویداد های اخیر

چهار عضو داعش به شمول سردسته منهدم کنندگان پایه‌های برق بازداشت شدند

منتشر شده

در

ریاست عمومی امنیت ملی کشور از بازداشت چهار عضو گروه داعش در پیوند به انفجار پایه های برق خبر داده است.

این ریاست گفته است که سردسته گروهی که پایه های برق را منهدم می‌کرد، همراه با سه تن از همکاران اش در ولایت پروان بازداشت شده اند.

ریاست امنیت ملی افزوده است که این افراد عضویت گروه داعش را نیز دارند.

این نهاد گفته است که از نزد این افراد مقداری مهمات نیز به دست نیروهای افغان افتاده است.

 

این در حالی است که در شش ماه گذشته دست کم ۳۹ پایه برق انفجار داده شده است که باعث قطع جریان برق به کابل و شماری از ولایت های دیگر شده است.

از سوی هم شرکت برق افغانستان «د افغانستان برشنا شرکت» از شهروندان کشور برای تامین امینت پایه‌های برق طرح خواسته است.

مسوولان در این شرکت می‌گویند؛ طرح های پیشنهادی مردم را جمع آوری و پس از ارزیابی یک طرح جامع را به حکومت و نهاد های امنیتی شریک می کنند، تا بتوانند پس از این امنیت پایه های برق وارداتی را به شکل درست تامین کنند.

محمد هاشم نیازی سنگر سخنگوی شرکت برق میگوید: “ما از مردم خواستیم تا طرح شان که بتواند برای تامین امنیت پایه های برق موثر تمام شود را با ما شریک سازند. امید داریم این روش بتواند جوابگوی وضعیت کنونی باشد.”

شرکت برق در ۲۰ روز گذشته برق را جیره بندی کرده است. از سوی هم بی برقی های کابل بخش خصوصی را بیشتر از هرجای دیگر ضربه زده است.

خان‌جان الکوزی معاون اتاق های تجارت میگوید: “بی برقی در کابل باعث شده است ما ۸۰ درصد تولیدات ما کاهش پیدا کندږ این نگران کننده است و حکومت باید یک راه حل مناسب برای این وضعیت پیدا کند.”

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117