Connect with us

تجارت

کار استخراج معدن سنگ کرومایت در ولایت خوست آغاز شد

منتشر شده

در

ریاست معادن و پترولیم امارت اسلامی افغانستان در ولایت خوست، از آغاز کار استخراج معدن سنگ کرومایت در ولسوالی تنی این ولایت خبر داده است.

محمدصادق حمزه، رییس معادن و پترولیم در این ولایت، روز یک‌شنبه (۱۷ ثور)، در صحبت با رسانه‌ها گفته‌ است که کار استخراج معدن ورژلی در ولسوالی تنی، در یک قرارداد پنج‌ساله به یک شرکت خصوصی داخلی سپرده شده است.

او افزوده که قرار است در این مدت، ۲۱ هزار تُن سنگ کرومایت استخراج شود.

به گفته او، از این درک ۲۱۵ میلیون افغانی به خزانه دولت،‌ واریز خواهد شد.

محمد صدیق حمزه، رئیس معادن و پترولیم ولایت خوست می‌گوید:« یک تن آن (کرومایت) ده هزار افغانی تعین شده است که در مجموع در جریان پنج سال از این معدن ۲۱ هزار ۵۰۰ تن کرومایت استخراخ خواهد شد و در مقابل ۲۱۵ میلیون افغانی عواید به دست خواهد آمد.»

پیش از این، مسولان وزارت معادن اعلام کرده‌بودند که کار سروی ۶۵۰ معدن تکمیل شده و قرار است برای استخراج به شرکت‌های داخلی و خارجی سپرده شوند.

در همین حال مسئولین شرکت نفرایت شرق می‌گویند که پیش از این در اکثر ولایت معادن به گونه غیرمعیاری و غیر قانونی استخراج و عواید آن به جیب‌ اشخاص میرفت ولی به گفته مسئولین این شرکت اکنون پروسه استخراج معادن قانونی شده است و از طریق پروسه دواطلبی آزاد در اختیار شرکت‌ها داده می‌شود.

عبدالطیف واحدی، مسئول پروسس شرکت نفرایت شرق می‌گوید که:«این قراردادها اکنون به گونه شفاف به شرکت‌ها داده می‌شود و شما می‌بینید که اکنون هر معدن در ولایات مختلف به گونه معیاری استخراج می‌شود و با این کار از یک طرف عواید حکومت زیاد می‌شود و از سوی دیگر زمینه کار فراهم می‌شود.»

مقام‌های محلی ولایت خوست می‌گویند که در روزهای نزدیک مردم شاهد افتتاح دو معدن دیگر نیز خواهند بود.

مولوی محمد انور دین پرور، معاون والی خوست می‌گوید که:«در روزهای نزدیک شما شاهد افتتاح و آغاز کار دو معدن دیگر نیز  در ولایت خوست خواهید بود.»

کرومیت تنها منبع کروم است و در صنعت فولاد استفاده می‌شود.

تجارت

قزاقستان قرارداد صادرات زینک با شرکت افغان امضا کرد

Published

on

مقام‌های قزاقستان اعلام کرده‌اند که شرکت شالکیازینک این کشور، قرارداد تأمین سنگ زینک را با شرکت افغان-جرمن باختر در افغانستان به امضا رسانده است.

به گفته وزارت تجارت و ادغام قزاقستان، این قرارداد در جریان افتتاح «خانه تجارت قزاقستان» در کابل و در چارچوب سفر هیأت بلندپایه قزاقستان به رهبری معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد ملی این کشور امضا شده است.

براساس این توافق، سالانه حدود ۳۰ هزار تُن سنگ زینک از افغانستان به قزاقستان صادر خواهد شد. ارزش مجموع این قرارداد ۱۸.۸۸ میلیون دالر اعلام شده و هدف آن تأمین مواد خام برای فابریکه‌های تولیدی کازینک عنوان شده است.

مقام‌های قزاقستان گفته‌اند که افغانستان در حال تبدیل شدن به یک بازار دارای فرصت‌های گسترده اقتصادی است و زمینه‌های همکاری در بخش‌های معادن، زراعت و ساختمان در حال گسترش می‌باشد.

در همین حال، طرف قزاقی تأکید کرده است که خانه تجارت در کابل می‌تواند به عنوان یک پلتفرم مهم برای توسعه پروژه‌های جدید اقتصادی میان دو کشور عمل کند.

براساس آمار رسمی، حجم تجارت میان افغانستان و قزاقستان در سال ۲۰۲۵ به بیش از ۵۴۱ میلیون دالر رسیده و هدف‌گذاری شده است که این رقم در آینده نزدیک به ۳ میلیارد دالر افزایش یابد.

Continue Reading

تجارت

افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی هند؛ دعوت از سرمایه‌گذاران هندی برای سرمایه‌گذاری در معادن و صنعت ساختمان

آقای هاشمی در ادامه سفر خود از یک شرکت بزرگ تولید ادویه سنتی نیز دیدن کرده و بر توسعه همکاری‌های تجاری در زمینه صادرات و واردات گیاهان طبی میان افغانستان و هندوستان تأکید کرد.

Published

on

سید کریم هاشمی، رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در رأس یک هیأت رسمی به هندوستان سفر کرده و در نمایشگاه بین‌المللی ساختمان «بهارت بیلدکان» اشتراک کرد؛ نمایشگاهی که با حضور نمایندگان و مقام‌های بیش از ۸۰ کشور جهان برگزار شده است.

در این نمایشگاه، محصولات زراعتی، صنعتی و ساختمانی کشورهای مختلف در بیش از ۳۵۰ غرفه به نمایش گذاشته شده و به عنوان یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای بین‌المللی صنعت ساختمان در هندوستان شناخته می‌شود.

آقای هاشمی در حاشیه این نمایشگاه با شماری از سرمایه‌گذاران، تاجران و مقام‌های بخش خصوصی هندوستان و دیگر کشورها دیدار و درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان گفتگو کرد.

وی با معرفی ظرفیت‌های گسترده افغانستان در بخش معادن و مواد خام ساختمانی، از شرکت‌های هندی و بین‌المللی خواست تا در بخش استخراج، تولید و صنایع ساختمانی افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان همچنین با همراهی نور احمد نور، سفیر افغانستان در هندوستان، و سید عماد هاشمی، اتشه صحی افغانستان، از غرفه‌های شرکت‌های بزرگ بین‌المللی بازدید کرد.

آقای هاشمی در ادامه سفر خود از یک شرکت بزرگ تولید ادویه سنتی نیز دیدن کرده و بر توسعه همکاری‌های تجاری در زمینه صادرات و واردات گیاهان طبی میان افغانستان و هندوستان تأکید کرد.

او افزود که با افزایش تقاضا برای مواد ساختمانی و فراهم بودن فرصت‌های سرمایه‌گذاری، افغانستان می‌تواند به یکی از بازارهای مهم برای سرمایه‌گذاران خارجی، به‌ویژه شرکت‌های هندی، تبدیل شود.

Continue Reading

تجارت

امضای ۲۵ تفاهم‌نامه همکاری میان سکتور خصوصی افغانستان و قزاقستان

Published

on

در نتیجه برگزاری مجمع افغان–قزاق شامل نمایشگاه محصولات و تولیدات دو کشور و نشست‌های تجارتی میان اعضای سکتور خصوصی، ۲۵ تفاهم‌نامه همکاری میان اعضای سکتور خصوصی دو کشور به امضا رسید.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، این تفاهم‌نامه‌ها بخش‌های مختلف از جمله واردات و صادرات ادویه، سبزیجات، میوه‌های خشک و تازه، همکاری‌های بانکی، آرد، گندم، روغن و کچالو را در بر می‌گیرد.

این تفاهم‌نامه‌ها همزمان با سفر یک هیأت عالی‌رتبه قزاقستان به کابل به رهبری معاون صدراعظم آن کشور امضا شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!