Connect with us

رویداد های اخیر

کار ساخت ۲۰ باب مکتب در ولایت کندهار آغاز شد

به گفته مسؤولان با تکمیل کار این مکتب‌ها، برای ۲هزار تن زمینه آموزش فراهم خواهد شد.

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۱, ۱۴۰۳

مسؤولان محلی می‌گویند که این مکتب‌ها به کمک مالی یونیسف و با هزینه ۱۷۸ میلیون افغانی ساخته می‌شوند.

به گفته مسؤولان با تکمیل کار این مکتب‌ها، برای ۲هزار تن زمینه آموزش فراهم خواهد شد.

باشندگان محل از ایجاد ساختمان‌های مکاتب در این ولایت خرسند اند و خواهان تطبیق پروژه‌های انکشافی بیشتر هستند.

کندهار از ولایت‌های است که در سال‌های گذشته به دلیل جنگ و نا امنی‌ها در بسیاری از ولسوالی‌های دور افتاده، آن برای مکاتب ساختمان ساخته نشده و کودکان در فضای باز و یا در مساجاد درس می‌خوانند.

رویداد های اخیر

یونسکو: ۲.۴ میلیون دختر افغان از سال ۲۰۲۱ از آموزش محروم شده‌اند

بر اساس برآورد یونسکو، ممنوعیت آموزش دختران و زنان ممکن است تا سال ۲۰۶۶ باعث خروج حدود ۶۰۰ هزار زن از بازار کار شود و در مجموع ۹.۶ میلیارد دالر به عواید افغانستان آسیب بزند. این وضعیت همچنین می‌تواند خطر ازدواج زودهنگام را افزایش دهد.

Published

on

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) می‌گوید از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در سال ۲۰۲۱، حدود ۲.۴ میلیون دختر افغان از آموزش در دوره متوسطه محروم شده‌اند.

یونسکو روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت افغانستان تنها کشوری در جهان است که دختران و زنان در آن به‌گونه رسمی از آموزش متوسطه و تحصیلات عالی منع شده‌اند.

این سازمان هشدار داده است که ادامه این وضعیت می‌تواند باعث افزایش فقر، از بین رفتن فرصت‌های کاری و آسیب‌های طولانی‌مدت به آینده افغانستان شود.

بر اساس برآورد یونسکو، ممنوعیت آموزش دختران و زنان ممکن است تا سال ۲۰۶۶ باعث خروج حدود ۶۰۰ هزار زن از بازار کار شود و در مجموع ۹.۶ میلیارد دالر به عواید افغانستان آسیب بزند. این وضعیت همچنین می‌تواند خطر ازدواج زودهنگام را افزایش دهد.

مکاتب متوسطه دختران در مارچ ۲۰۲۲ بسته شد و در دسمبر همان سال، زنان از تحصیل در پوهنتون‌ها نیز منع شدند.

یونسکو همچنین گفته است که محدودیت‌های آموزشی، افغانستان را با کمبود معلمان زن روبه‌رو خواهد کرد. برآورد این سازمان نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰، افغانستان با کمبود بیش از ۱۱ هزار معلم زن واجد شرایط مواجه خواهد شد.

این سازمان می‌گوید بیش از ۹۰ درصد کودکان ۱۰ ساله در افغانستان نمی‌توانند یک متن ساده را بخوانند و سطح سواد در کشور حدود ۳۷ درصد است.

یونسکو افزوده است که نزدیک به نیمی از مکاتب افغانستان به آب، امکانات صحی یا سیستم گرمایشی مناسب دسترسی ندارند.

بر اساس این گزارش، تنها در سال ۲۰۲۵ حدود سه میلیون نفر به افغانستان بازگشتند که فشار بیشتری بر نظام آموزشی وارد کرده است. همچنین از سال ۲۰۲۱ تاکنون، در نتیجه زلزله‌ها و سیلاب‌ها حدود هزار مکتب در کشور تعطیل شده‌اند.

امارت اسلامی تاکنون به این اعلامیه واکنش نشان نداده است، اما پیش از این گفته است که مسئله آموزش دختران یک موضوع داخلی افغانستان است و برای حل آن تلاش صورت می‌گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برشنا: شرکت روسی «پاور مشینز» خواهان سرمایه‌گذاری در نوسازی تجهیزات فابریکه‌های تولید برق افغانستان است

Published

on

عبدالحق همکار، رئیس عمومی اجرائیوی د افغانستان برشنا شرکت، در دیدار با مسئولان تخنیکی شرکت روسی «پاور مشینز» درباره بازسازی اساسی فابریکه‌های تولید برق و نوسازی تجهیزات آن‌ها گفتگو کرده است.

براساس خبرنامه برشنا، آقای همکار در این نشست درباره فرصت‌ها و تسهیلات سرمایه‌گذاری در زمینه بازسازی اساسی، نوسازی تجهیزات و افزایش ظرفیت فابریکه‌های تولید برق در کشور صحبت کرده و گفته است که شرکت برشنا در زمینه انجام ارزیابی‌های ابتدایی تخنیکی، هرگونه همکاری لازم را با شرکت روسی «پاور مشینز» انجام خواهد داد.

در همین حال، دنیس روداکوف، مسئول بخش تجارتی شرکت «پاور مشینز»، گفته است که این شرکت قصد دارد ارزیابی‌های ابتدایی تخنیکی فابریکه‌های موجود تولید برق در افغانستان را انجام دهد تا براساس نتایج این ارزیابی‌ها، طرح‌های خود را برای بازسازی اساسی، نوسازی تجهیزات و افزایش ظرفیت تولید برق تهیه کند.

برشنا افزوده است که افغانستان در حال حاضر شماری از فابریکه‌های فعال تولید برق را در اختیار دارد و در کوتاه‌مدت، اقدامات گسترده‌ای برای افزایش ظرفیت تولید و نوسازی تجهیزات این فابریکه‌ها انجام خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: محمود شاه حبیبی نزد ما نیست

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی ادعای بازداشت محمود شاه حبیبی، تاجر افغان-امریکایی را رد کرد؛ فردی که به گفته ایالات متحده، چهار سال پیش در کابل ناپدید شد.

ذبیح الله مجاهد گفت: «ما هیچ معلوماتی درمورد محمود شاه حبیبی نداریم. او پیش امارت اسلامی افغانستان نیست. اگر می‌بود از قبل این معضل حل می‌شد.»

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که اداره تحقیقات فدرال امریکا به مناسبت چهارمین سالگرد ناپدیدشدن حبیبی بار دیگر خواستار ارائه اطلاعات درباره محل حضور او شد.

براساس معلومات اداره تحقیقات فدرال امریکا، حبیبی در ۱۰ آگست ۲۰۲۲ در نزدیکی خانه‌اش در کابل ناپدید شد. او در آن زمان به‌عنوان مشاور در شرکت مخابراتی «گروپ مشورتی آسیا» در کابل کار می‌کرد و پیش از آن نیز ریاست اداره هوانوردی ملکی افغانستان را بر عهده داشت.

اداره تحقیقات فدرال امریکا ادعا کرده که حبیبی از سوی ریاست عمومی استخبارات امارت اسلامی بازداشت شده است.

این اداره تحقیقات درباره ناپدیدشدن او را ادامه داده و در سال ۲۰۲۵ پوستر حبیبی به عنوان فرد مفقود را منتشر کرد. وزارت خارجه امریکا نیز برای اطلاعاتی که به پیدا شدن، بازیابی و بازگشت او منجر شود، تا پنج میلیون دالر جایزه تعیین کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117