Connect with us

رویداد های اخیر

کانگرس امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار می‌کند

منتشر شده

در

قرار است کمیسیون حقوق بشر کانگرس ایالات متحده امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار کند. این نشست روز سه‌شنبه هفته‌ پیشرو با حضور رینا امیری، نماینده خاص امریکا در امور زنان افغانستان، هیدربار، معاون بخش زنان دید‌ه‌بان حقوق بشر و شماری از زنان افغان برگزار خواهد شد.

بر بنیاد اعلامیه‌ این کمیسیون، اشتراک کنندگان این نشست مسایل حقوق بشری مشمول وضعیت زنان و دختران در افغانستان را بررسی و توصیه‌هایی را برای اقدام کانگرس امریکا ارایه خواهند کرد.

در اعلامیه‌ کمیسیون حقوق بشر کانگرس امریکا آمده است: «از اگست سال ۲۰۲۱، وضعیت زنان و دختران افغان به طرز چشمگیری بدتر شده است. فهرست رو به افزایش محدودیت‌های شدید اعمال‌شده توسط طالبان توانایی مشارکت زنان در زندگی عمومی را به شدت کاهش داده است.»

این کمیسیون همچنان با اشاره به منع زنان از کار و محرومیت از دسترسی به آموزش افزوده که کنترول بر زندگی خصوصی زنان افزایش یافته است.

همزمان با این، کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است که بحران بشری و اقتصادی، امنیت افغانستان و همسایه‌هایش را تضعیف می‌کند. او در این نشست که در پارلمان اروپا برگزار شد، افزود که امریکا متعهد به تقویت ثبات در افغانستان از طریق دیپلماسی و کمک‌های بشردوستانه است.

کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است: «ایالات متحده امریکا همچنان از طالبان خواسته است که به تعهدات شان در عرصه‌های اقتصادی، حقوق بشری و جلوگیری از استفاده گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان عمل کنند.»

بروکر افزود که امریکا آماده همکاری با کشورهای آسیای مرکزی عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا در عرصه‌های گوناگون از جمله در تلاش‌های آنان به خاطر پاسخگویی موثر به چالش‌های امنیتی در منطقه و آموزش دختران در افغانستان است.

این درحالی است که امارت اسلامی همواره نگرانی‌ها بابت نقض حقوق زنان در افغانستان را بی‌جا دانسته و تأکید کرده است که متعهد به رعایت حقوق زنان مطابق به شریعت اسلامی است.

رویداد های اخیر

۲۸۱ افغان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی داده اند

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که ۲۸۱ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی ارائه داده‌اند.

طبق گزارش، افغانستان در جایگاه سوم از لحاظ تعداد درخواست‌های پناهندگی قرار دارد. سوریه با ۳۱۹۶ درخواست در رتبه دوم قرار دارد.

خبرگزارش تاس نوشته است که بیشترین تعداد درخواست‌های پناهندگی را در سال گذشته شهروندان اوکراین (۳۳۳۲) ارائه داده اند.

ازبیکستان (۱۷۶ متقاضی) و آلمان (۱۲۹) نیز در سال گذشته در میان پنج ملیت برتر متقاضی پناهندگی در روسیه بوده اند. در مجموع، ۸۲۲۰ شهروند خارجی در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی موقت داده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۱۳۴۱ مورد افزایش داشته است.

پناهندگی موقت در روسیه، اقامت قانونی، زمینه کار بدون مجوز، دسترسی به مراقبت‌های صحی تحت پوشش بیمه اجباری، اسناد مسافرتی، فرصت‌های تحصیلی و کمک مالی را فراهم می‌کند. همچنین این اولین قدم برای اخذ اجازه اقامت موقت و در نهایت شهروندی روسیه محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!