Connect with us

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان برای بازی قدرت‌های جهان مورد استفاده قرار گرفته است

منتشر شده

در

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان که در کلوب والدای روسیه صحبت می کرد از احتمال استفاده شدن افغانستان در یک بازی کلان جهانی سخن زده است.

وی گفته است که مدت‌ها است که به نیت ایالات متحده و برخی متحدانش در افغانستان برای ایجاد یک افغانستان ضعیف که در آن حکومتی به نام در کابل وجود داشته باشد، شک داشته است.

وی دراین باره گفته است که:” من مدت‌هاست که مشکوک هستم و در این باره با دوستم سفیر کابلوف و دیگر مقامات محترم گفتگو کرده ام – مدتها بود که سوظن داشتم که نیت ایالات متحده و برخی متحدانش در افغانستان برای ایجاد یک افغانستان ضعیف که در آن حکومتی به نام در کابل وجود داشته باشد و سپس تکه‌های دولت‌ها یا مقامات در سراسر کشور وجود داشته باشد.”

آقای کرزی در ادامه گفته است که این چیزی بوده که علیه آن مبارزه کردیم.

وی دراین باره می‌گویدکه :” برخی پیشنهادات از این دست به دولت من در آن زمان داده شد تا به طالبان اجازه دهد یك یا دو ولایت را برای زنده‌گی شان، آنها بگیرند و سپس از آنجا مذاكره كنند كه من آنها را رد كردم و صریحاً خنثی كردم.”

کرزی افزوده اسکه اکنون در دو ماه گذشته شاهد حرکت اوضاع در این مسیر هستیم و نشانه رسمی آن در سخنان آقای جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده آمده است.

کرزی گفت:”هنگامی که وی (بایدن) اخیراً در مورد افغانستان صحبت کرد، از دو طریق به افغانستان اشاره کرد. یکی این بود که افغانستان هرگز از نظر وی کشوری یکپارچه نبوده و دیگری این که افغانستانی که ممکن است یک دولت نداشته باشد. این همان چیزی است که او دقیقاً گفت. اکنون ما این را به عنوان یک اظهار نظر تصادفی نمی بینیم. من این را بیشتر به عنوان کاری می بینم که احتمالاً کسی به فکر انجام آن است. چرا کشوری مانند ایالات متحده که قرار است متحد مردم افغانستان باشد تا آنجا پیش برود که ممکن است افغانستان یک دولت نداشته باشد مگر اینکه یک برنامه و فکر پشت آن باشد.”

وی در ادامه گفته است که:” اگر این درست باشد و نشانه‌ها وجود داشته باشد، این بدان معنی است که افغانستان برای یک بازی جهانی بزرگتر در این منطقه که تمام قدرت‌های بزرگ جهان در آن مستقر هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این احتمال که افغانستان به راحتی اداره شود دقیقاً به سمت همسایگی و منطقه بزرگتر است. و این دقیقاً همان چیزی است که باید از آن اجتناب کنیم. این دقیقاً همان چیزی است که ما نباید اجازه دهیم. و این دقیقاً همان چیزی است که ما امیدواریم دوست و همسایه ما روسیه و دیگر قدرت‌های بزرگ اجازه ندهند.”

وی همچنان گفته است که اگر ایالات متحده امریكا برای صلح افغانستان صادق هستند و اگر واقعاً خواهان صلح در افغانستان هستند به گفته وی :”تنها در صورت تعامل با روسیه و سایر قدرت‌های بزرگ در این منطقه ممكن است، بنابراین ما می توانیم صلح، نه تنها صلح بلکه یک افغانستان پایدار و یکپارچه داشته باشیم.”

درهمین حال، فرستاده ویژه روسیه برای صلح افغانستان تاکید می‌ورزد که اگر سناریوی نظامی تحولات بر روند مصالحه غلبه کند، جنگ همه در برابر همه در افغانستان آغاز خواهد شد و دو یا سه سازمان هراس‌افگن شبه داعش در این کشور شکل خواهد گرفت.

ضمیر کابلوف همچنان می‌گوید، طالبان اراده برای توافق سیاسی دارند.

آقای کابلوف دراین باره گفت:” “اگر سناریوی نظامی تحولات در افغانستان بر روند مصالحه ملی غلبه کند، جنگ همه علیه همه آغاز خواهد شد. این منجر به فروپاشی افغانستان بر سر ویژگی‌های قومی و سیاسی خواهد شد و نه فقط دو یا سه بخش بلکه وضعیت مطلوبی برای قدرت گرفتن نیروهای هراس‌افگن بین‌المللی ایجاد خواهد شد. و این فقط داعش نیست بل دو یا سه سازمان مشابه دیگر نیز بوجود خواهند آمد.”

مسکو اما باور دارد که طالبان توانایی حفظ شهرهای بزرگ را ندارند.

کابلوف گفت:”تا کنون، طالبان قادر به تصرف مراکز بزرگ اداری در ولایت‌ها نیستند. با این حال، من بعید می‌دانم که در آینده نزدیک آنها بتوانند کنترل دو یا سه مرکز اداری را به دست بگیرند، اما به اندازه کافی برای به دست گرفتن و مهمتر از همه، برای حفظ طولانی مدت شهرهای بزرگ قوی نیستند.”

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تنها یک افغان در فهرست تروریستی امریکا

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

Published

on

مقام‌های امریکایی در حال بررسی یک فهرست محرمانه ضد تروریزم شامل حدود ۱۸ هزار نفر اند، پس از آن‌که گزارش‌ها نشان داد تنها یکی از سه شهروند افغان که اخیراً در پرونده‌های پرسر و صدا بازداشت شده‌اند، در این فهرست قرار داشته است.

به گزارش روزنامه نیویارک پُست به نقل از یک منبع استخباراتی، این موضوع نگرانی‌ها را افزایش داده که ممکن است برخی از مظنونان پس از ورود به ایالات متحده دچار افراط‌گرایی شده باشند. این بحث بار دیگر پس از تیراندازی ماه گذشته بر اعضای گارد ملی امریکا در واشنگتن دی‌سی برجسته شد.

جو کِنت، رئیس مرکز ملی مبارزه با تروریزم امریکا، در جلسه استماعیه ۱۱ دسمبر به قانون‌گذاران گفته است که در جریان چهار سال حکومت پیشین، حدود ۱۸ هزار فرد شناخته‌شده یا مظنون به تروریزم وارد ایالات متحده شده‌اند. به گفته او، مقام‌ها در حال بررسی ‌اند تا تهدیدهای احتمالی را ارزیابی کرده و روشن سازند که این افراد چگونه اجازه ورود به کشور را به‌دست آورده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، جان‌شاه صافی تنها یکی از سه شهروند افغان بازداشت‌شده است که نام او در «محیط اطلاعات هویت‌های تروریستی» (TIDE)، پایگاه مرکزی اطلاعات ضد تروریزم دولت امریکا، ثبت بوده است. صافی که در سال ۲۰۲۱ در چارچوب عملیات «استقبال از متحدان» وارد امریکا شد، به فراهم‌کردن اسلحه و حمایت‌های دیگر از شاخه خراسان گروه داعش متهم است و به گفته مقام‌های امریکایی، تا تکمیل روند اخراج در بازداشت اداره مهاجرت (ICE) به‌سر می‌برد.

دو مظنون دیگر، شامل رحمان‌الله لکنوال که به قتل یک عضو گارد ملی در واشنگتن متهم است و محمد داوود الکوزی از ایالت تگزاس که به تهدید حمله انتحاری متهم شده، در فهرست تروریستی ثبت نبوده‌اند. مقام‌های استخباراتی گفته‌اند که این امر می‌تواند نشان‌دهنده رادیکال‌شدن آنان پس از ورود به ایالات متحده باشد.

به گزارش نیویارک پُست، دفتر مدیر اطلاعات ملی امریکا نزدیک به دو هزار شهروند افغان با ارتباطات مشکوک تروریستی را شناسایی کرده و همچنان اطلاعات مرتبط را با نهادهای تطبیق قانون شریک می‌سازد.

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

قانون‌گذاران و مقام‌هایی که با نیویارک پُست گفت‌وگو کرده‌اند، خواستار نظارت دقیق‌تر بر افرادی شده‌اند که در آن دوره وارد امریکا شده‌اند؛ در حالی که نگرانی‌های سیاسی و عمومی در مورد امنیت ملی و سیاست‌های مهاجرتی امریکا رو به افزایش است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد ۳۰ ساله استخراج سنگ مرمر دایکندی امضا شد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج سنگ مرمر ولایت دایکندی را برای مدت ۳۰ سال با یک شرکت خصوصی امضا کرده است.

بر بنیاد این قرارداد، شرکت یادشده ۲۸۳ میلیون افغانی در بخش اکتشاف و استخراج سنگ مرمر معدن «مش‌علیا» در مساحت ۱۶٫۷۴ کیلومتر مربع، واقع در مرکز ولایت دایکندی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، گفته است که سنگ مرمر استخراج‌شده پس از پروسس در داخل افغانستان، به بازارهای خارجی صادر می‌شود. به گفته او، استخراج معدن «مش‌علیا» زمینه ایجاد حدود ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم می‌سازد و شرکت قراردادی متعهد است در بخش خدمات اجتماعی با مردم محل همکاری کند.

در همین حال، آگاهان اقتصادی تأکید می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بخش معادن، به‌ویژه با تمرکز بر پروسس داخلی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد ملی دارد. به باور شماری از کارشناسان، این پروژه نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت زیربنا‌های محلی و توسعه خدمات اجتماعی، تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم دایکندی نیز خواهد داشت.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، تلاش‌ها برای توسعه استخراج معادن به‌منظور استفاده بهتر از منابع طبیعی و تقویت اقتصاد کشور افزایش یافته و در این مدت قراردادهای متعددی در بخش‌های مختلف، از جمله سمنت، مس، آهن و لاجورد، با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!