بی بی سی فارسی

کرونا و پناهجویان منتظر افغان در هند: ‘مثل اسیران جنگی زندگی می‌کنیم’

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)
BBC
معترضان از کمیاساریای عالی سازمان ملل خواستند که آنان را به کشور سوم بفرستد

شماری از پناهندگان افغان مقیم هند به‌مناسب روزجهانی پناه‌جویان، در تجمع اعتراضی در دهلی نو خواستار رسیدگی به پرونده مهاجرت خود شدند. آنان از نامعلوم بودن سرنوشت‌شان معترض بودند و پلاکارت‌های را به همراه داشتند که روی آن نوشته شده بود “جرم ما چیست؟ تا کی بی‌سرنوشت باشیم؟”

این پناهندگان با ارسال نامه‌ای سرگشاده به دبیرکل سازمان ملل از این سازمان و اتحادیه اروپا خواستار پذیرش‌شان شده اند. در این نامه از وضعیت بد اقتصادی خود و محروم شدن کودکان‌شان از آموزش شکایت کرده و گفته‌اند “مثل اسیران جنگی زندگی می‌کنند.”

به گفته این معترضان حدود ۳۰ تا چهل هزار پناهنده افغان در هند، امیداورند به عنوان پناهنده در کشور سوم پذیرفته شوند.

معترضان شکایت دارند که چندین سال است، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان به درخواست آنان جواب روشن نداده است.

شاه پری، یکی از این معترضان می‌گوید: “چرا صدای ما را نمی‌شنوید. در نه سال کی صدای ما را شنیدید، کی می‌شنوید؟ سرنوشت ما هیچ معلوم نشده، ۹ سال است که این کارت‌ها با ما هستند، به ما گفته‌اند که روزی سرنوشت‌مان روشن خواهد شد اما آن روز هیچ معلوم نیست.”

او گفت که به دلیل شیوع کرونا در هند چهار ماه است که در قرنطینه هستند. او خواستار مشخص شدن وضعیت پناهندگی خود است و می‌گوید که مشخص کنید که کار ما کی می‌شود، یا نمی‌شود؟

BBC Sport
معترضان خواستار رسیدگی به دوسیه خود بودند

به گفته آنان شیوع ویروس کرونا و وضع قرنطینه زندگی آنان را در هند مشکل‌تر کرده است. آنان مدعی هستند که درآمد اندکی هم که برای تامین مخارج زندگی شان داشتند به دلیل شیوع کرونا از دست داده و اکنون توان پرداخت کرایه خانه و تهیه غذا را نیز ندارند.

تیمور آریا یکی از پناهندگان که از چهارسال تاکنون با خانواده در هند زندگی می‌کند، می‌گوید که تمام دارایی‌اش را مصرف کرده و هنوز سرنوشت او نامشخص است.

او مدعی است که به دلیل مشکلات، سکته مغزی کرده و اکنون یک دست و یک پایش درست کار نمی‌کند.

BBC
شماری از پناهندگان مدعی هستند که در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند

وزارت امور مهاجرین افغانستان گفته که نزدیک به شش میلیون شهروند افغان در ۷۰ کشور جهان مهاجر شده‌اند که بیشتر مهاجرین افغان در ایران و پاکستان زندگی می‌کنند.

به دلیل شیوع ویروس کرونا میلیون‌ها نفر از شهروندان کشورهای مهاجر پذیر بیکار شده و اقتصاد این کشورها هم شدیدا آسیب دیده است.

بنابر آمار سازمان ملل نزدیک به ۸۰ میلیون زن، مرد و کودک در سال‌های اخیر در سراسر دنیا، یا مهاجر شده و یا از خانه‌های‌شان بیجا شده‌اند. از این میان ۱۰ میلیون نفر تنها در یک سال گذشته مجبور به فرار از خانه‌های خود شده‌اند.

Trending

خروج از نسخه موبایل