Connect with us

رویداد های اخیر

کریم آقاخان، رهبر اسماعیلیان در سن ۸۸ سالگی درگذشت

آقاخان در سال ۱۹۳۶ در سوئیس به دنیا آمد و از سال ۱۹۵۷، پس از درگذشت پدرش شاه‌امیر آقاخان سوم، به عنوان امام اسماعیلی‌ها معرفی شد.

منتشر شده

در

کریم آقاخان، رهبر مذهبی اسماعیلیان و چهل‌و‌نهمین امام شیعیان اسماعیلیه، در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

بنیاد آقاخان در بیانیه‌ای اعلام کرد که آقاخان چهارم، امام چهل و نهم مسلمانان اسماعیلی شیعه، در تاریخ ۴ فبروری ۲۰۲۵ در لیسبون پرتگال درگذشت.

آقاخان بنیان‌گذار و رئیس شبکه توسعه‌ای آقاخان نیز بود. این بنیاد همچنین اعلام کرد که به زودی جانشین آقاخان معرفی خواهد شد.

آقاخان در سال ۱۹۳۶ در سوئیس به دنیا آمد و از سال ۱۹۵۷، پس از درگذشت پدرش شاه‌امیر آقاخان سوم، به عنوان امام اسماعیلی‌ها معرفی شد.

آقاخان چهارم در سال ۱۹۵۷ و در ۲۰ سالگی به‌عنوان امام اسماعیلیان منصوب شد.

او نه تنها به عنوان یک رهبر مذهبی، بلکه به خاطر فعالیت‌های خیرخواهانه و بشر دوستانه‌اش نیز در سطح جهان شهرت داشت. همچنین در زمینه ارتقاء گفتگوهای میان‌دینی، توسعه انسانی، و تقویت روابط میان جوامع مختلف فعالیت‌های زیادی داشته است.

او همواره به خدمت به بشر بدون در نظر گرفتن مذهب، دین و نژاد تاکید داشت.

آقاخان چهارم، بنیان‌گذار شبکه توسعه آغاخان بود که یکی از بزرگ‌ترین و موثرترین شبکه‌های توسعه‌ای در جهان است. این شبکه پروژه‌هایی در زمینه‌های صحت، آموزش، توسعه اقتصادی، فرهنگی، و محیط‌زیست در کشورهای مختلف اجرا می‌کند.

شبکه توسعه آقاخان و زیرمجموعه‌های آن در افغانستان نیز فعالیت‌های گسترده‌ای داشتند. این شبکه عمدتاً در بخش‌های صحت، آموزش و پرورش، توسعه روستایی، فراهم‌سازی قرضه‌های کوچک، توسعه بخش خصوصی و بازسازی و احیای اماکن تاریخی کار کرده است.

او در ۱۳ دسمبر ۱۹۳۶ میلادی در ژنیو سویس به دنیا آمد و یک میلیاردر کارآفرین بود که برای میلیون‌ها نفر در برخی از فقیرترین نقاط جهان سرمایه‌گذاری کرده است.

آقاخان در سال ۱۹۶۷ شبکه توسعه آقاخان را تأسیس کرد. این سازمان متشکل از چندین نهاد بین‌المللی توسعه‌ای است که با ۸۰ هزار کارمند، در زمینه احداث مدارس و شفاخانه‌ها و تأمین برق برای میلیون‌ها نفر در فقیرترین مناطق آفریقا و آسیا فعالیت می‌کند.

او قبل از بازگشت به سوئیس و تحصیل در مکتب لی‌روزی، دوران کودکی خود را در نایروبی و کنیا گذراند. بعداً برای تحصیل در رشته تاریخ اسلام در پوهنتون هاروارد به امریکا رفت. او در سن ۲۰ سالگی در ۱۱ جولای ۱۹۵۷ میلادی، جانشین پدربزرگش آقاخان سوم شد.

هنگامی که او به هاروارد بازگشت، یک عنوان جدید و سنگین «عالی» توسط ملکه الیزابت به او اعطا شد؛ همان‌طوری که سایر پادشاهان برای اجدادش انجام داده بودند.

کریم آقاخان تابعیت بریتانیایی، فرانسوی، سوئیسی و پرتگالی داشت؛ اما ارتباط خود را با کانادا نیز حفظ کرد. این رابطه زمانی تثبیت شد که این کشور در زمان صدراعظمی پیر ترودو، هزاران پناهنده اسماعیلی را که در سال ۱۹۷۲ به طور ناگهانی از اوگاندا اخراج شدند، پذیرفت.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!