Connect with us

رویداد های اخیر

کشته شدن دست‌کم ۲۷ تن در حمله هوایی اسرائیل به یک مکتب در غزه

منتشر شده

در

اردوی اسرائیل روز پنج‌شنبه (ششم جون) اعلام کرد در حمله هوایی به یک مکتب سازمان ملل در نوار غزه چندین شبه‌نظامی عضو حماس کشته شدند. اسرائیل مدعی شده این مکتب واقع در منطقه نصیرات، که به “اونروا” (سازمان کاریابی و کمک‌رسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) تعلق داشته، پایگاه نیروهای حماس بوده است.

در بیانیه اردوی اسرائیل آمده است “تروریست‌های حماس و جهاد اسلامی” در ساختمان این مکتب کار عملیاتی کرده و حمله تروریستی خود به خاک اسرائیل در روز هفتم اکتبر سال گذشته را از “منطقه‌ای اطراف این مکتب” هدایت و از این مکتب به عنوان “پناهگاه” استفاده کرده‌اند.

با این حال اسرائیل هنوز مدارکی برای تأیید این ادعا ارائه نکرده است. اردوی اسرائیل تنها دو تصویر از این ساختمان در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده که در یکی از آنها پشت‌بام و در دیگری طبقات دوم و سوم ساختمان که به گفته اسرائیل محل پنهان شدن نیروهای حماس بوده، علامت‌گذاری شده‌اند.

حماس که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود، اعلام کرد در این حمله دستکم ۲۷ تن کشته و شمار زیادی زخمی شدند. این گروه اسرائیل را به ارتکاب یک “قتل‌عام وحشتناک” متهم کرده است.

به گزارش رویترز اسماعیل الثوابته، رئیس دفتر رسانه‌ای حماس با رد اتهامات اسرائیل، این کشور را به “ساختن داستان‌های جعلی” برای تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی متهم کرد.

ژولیت توما، مدیر بخش ارتباطات اونروا روز پنج‌شنبه (ششم جون) شمار کشته‌شدگان در این حمله را بین ۳۵ تا ۴۵ نفر اعلام کرد. او به خبرگزاری رویترز گفت در حال حاضر این نهاد قادر به تأیید تعداد دقیق کشته‌شدگان نیست.

مقام‌های شفاخانه “الاقصی” در دیرالبلح از افزایش شمار کشته‌شدگان  به ۳۷ تن خبر داده‌اند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از اداره صحت غزه که حماس آن را اداره می‌کند، نوشت شماری زن و کودک در میان کشته‌شدگان بوده‌اند. این خبرگزاری به نقل از مقام‌های محلی و شاهدان عینی می‌نویسد فلسطینیانی که به دلیل حملات اسرائیل از شمال غزه گریخته بودند در این مکتب پناه گرفته بودند. یک شاهد عینی به این خبرگزاری گفته راکت‌های اسرائیلی به صنف‌های درسی واقع در “طبقه دوم و سوم” این ساختمان، جایی که “خانواده‌ها” مستقر شده بودند، اصابت کردند.

اردوی اسرائیل مدعی شده پیش از حمله جت‌های جنگنده به این مکتب در صبح پنج‌شنبه، اقدامات لازم برای کاهش خطر آسیب به غیرنظامیان را انجام داده است.

اسرائیل بارها حماس را به سوءاستفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم کرده و می‌گوید این گروه شبه‌نظامی از اماکنی نظیر شفاخانه‌ها و مکتب‌ها برای مخفی کردن تسلیحات نظامی، مهمات و ایجاد مقر قوماندانی استفاده می‌کند. حماس این اتهامات را تکذیب کرده است.

از زمان آغاز جنگ در نوار غزه شمار زیادی از فلسطینیان آواره در مکتب‌ها متعلق به اونروا پناه گرفته‌اند.

حمله روز پنج‌شنبه به یکی از این مکتب‌ها پس از آن رخ داد که اسرائیل اعلام کرد یک عملیات نظامی جدید را برای هدف قرار دادن نیروهای حماس در مرکز غزه آغاز کرده است. این کشور پیش‌تر گفته بود در جریان مذاکرات برای برقراری آتش‌‌بس، جنگ را متوقف نخواهد کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا هفته گذشته یک طرح جدید سه مرحله‌ای برای آتش‌بس در غزه ارائه کرد. حماس و اسرائیل تاکنون رسما در باره این طرح اعلام موضع نکرده‌اند. اسماعیل هنیه، رهبر حماس، تنها روز چهارشنبه (پنجم جون) گفت این گروه به عنوان بخشی از طرح آتش‌بس، خواستار توقف دائمی جنگ در غزه و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از این باریکه ساحلی است. به نوشته رویترز به نظر می‌رسد اظهارنظر هنیه، پاسخی به طرح آتش‌بس بایدن بوده باشد.

ویلیام برنز، رئیس سی آی ای، در همین رابطه روز چهارشنبه با شماری از مقام‌های مصر و قطر، دو کشوری در مذاکرات آتش‌بس غزه میانجی‌گری می‌کنند، در دوحه دیدار کرد.

رویداد های اخیر

برشنا: شرکت‌های خارجی خواهان سرمایه‌گذاری در تولید تجهیزات برقی در افغانستان‌ اند

Published

on

مسئولان د افغانستان برشنا شرکت می‌گویند که شماری از شرکت‌های بزرگ کشورهای همسایه، از جمله روسیه، خواهان سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی در افغانستان هستند.

مسئولان این شرکت می‌افزایند که افغانستان ظرفیت جذب میلیون‌ها دالر سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی را دارد.

به گفته آنان، بخش بزرگی از تجهیزات مورد نیاز شرکت برشنا از کشورهای همسایه و سایر کشورها خریداری می‌شود و افزایش تولید داخلی می‌تواند تا حدی وابستگی به واردات را کاهش دهد.

از سوی دیگر، اعضای بخش خصوصی نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی یک نیاز جدی است. آنان تأکید می‌کنند که باید روند سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه و تولید تجهیزات برقی در کشور تسریع شود تا واردات این تجهیزات کاهش یافته و تولیدات داخلی افزایش یابد.

به گفته آنان، این اقدام افزون بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه اشتغال برای هزاران نفر را نیز فراهم خواهد کرد.

تحلیلگران اقتصادی نیز می‌گویند که در کنار تولید برق، باید ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات مورد استفاده در تولید و انتقال برق افزایش یابد تا تجهیزات برقی تولید داخل در بازارهای کشور عرضه شده و از واردات محصولات خارجی جلوگیری شود.

در حال حاضر، تجهیزات برقی از کشورهای مختلف، از جمله چین، ایران و ترکیه، به افغانستان وارد می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: اطاعت و وحدت باعث استحکام نظام می‌شود

Published

on

مولوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، گفته است که اطاعت، اتفاق و وحدت از عوامل مهم برای استحکام نظام است و علما باید در تقویت این ارزش‌ها در جامعه تلاش کنند.

او این اظهارات را در دیدار با وزیر تحصیلات عالی، معینان این وزارت، رؤسای مرکزی و رؤسای جامعات دینی و پوهنتون‌های امارتی بیان کرده است.

رهبر امارت اسلامی گفت علما مسئولیت بزرگی در برابر جامعه دارند و باید مردم را با مسائل دینی و احکام شریعت آشنا کنند.

او افزود که اگر علما در مسیر درست حرکت کنند و مسئولان حکومت نیز وظایف خود را به‌درستی انجام دهند، مردم نیز از آنان پیروی خواهند کرد.

مولوی هبت‌الله آخندزاده همچنین از مسئولان پوهنتون‌ها خواست به آموزش و تربیت محصلان توجه جدی داشته باشند و آنان را در کنار آموزش‌های علمی، با مسائل دینی نیز آشنا کنند.

او گفت محصلان در آینده در بخش‌های مختلف حکومت و جامعه، از جمله طب، انجنیری و سایر بخش‌ها، مسئولیت خواهند داشت و مسئولان پوهنتون‌ها باید برای تربیت آنان تلاش بیشتری کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور مالدووا از صدور ویزه برای هیأت امارت اسلامی انتقاد کرد

Published

on

مایا ساندو، رئیس‌جمهور مالدووا، از صدور ویزه برای هیأتی از امارت اسلامی افغانستان انتقاد کرده و گفته است که این سفر به دلیل بی‌اطلاعی برخی مقام‌های دولتی از سیاست کشورشان در قبال امارت اسلامی انجام شده است.

ساندو در مصاحبه با تلویزیون «جورنال تی‌وی» گفت که یکی از معینان وزارت زراعت مالدووا، پیش از درخواست ویزه برای هیأت افغانستان، درباره سیاست حکومت این کشور در قبال امارت اسلامی بررسی نکرده بود.

به گفته او، مقام‌های وزارت خارجه نیز به دلیل مقام بلندپایه فردی که درخواست ویزه را فرستاده بود، تصور کردند که این درخواست قبلاً تأیید شده است.

رئیس‌جمهور مالدووا این موضوع را «شرم‌آور» خواند و خواستار برخورد انضباطی با مسئولان این تصمیم شد.

ساندو گفت: «براساس اطلاعاتی که در اختیار دارم، یکی از معینان وزارت زراعت بررسی نکرده بود که سیاست جمهوری مالدووا در قبال رژیم افغانستان چیست. این موضوع عجیب است.»

او افزود که حکومت به وی گفته است با هدف جلوگیری از تکرار چنین مواردی، با مقام‌های مسئول برخورد انضباطی خواهد شد.

پیش از این، واسیله ساربن، معین وزارت زراعت مالدووا، گفته بود که سفر هیأت افغانستان پس از درخواست یک شرکت مالدووا انجام شده است.

به گفته او، این شرکت تولیدکننده محصولات زراعتی است و محصولات خود را به ازبیکستان صادر می‌کند و می‌خواست بازار فروش خود را در افغانستان نیز گسترش دهد.

ساربن گفت که نمایندگان افغانستان برای آشنایی با روند تولید این محصولات، خواستار سفر به مالدووا شده بودند.

این هیأت به رهبری صدر اعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به مالدووا سفر کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117