خبرهای تازه

کشورها با همکاری نزدیک با ما در امرمبارزه با فساد سهیم شوند : غنی

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

رییس جمهور غنی تقاضا برای مواد مخدر در بازار کشور های غربی را عامل اساسی فساد در افغانستان خوانده و این کار را محرک اصلی تروریزم و افراط گرایی میداند.

وی تاکید دارد که از میان ۵۰۰میلیارد دالر پول مواد مخدر افغانستان در یک دهه گذشته ۴۸۰میلیارد ان در اروپا جابجا شده است.

آقای غنی همچنان هشدار میدهد تا زمانی که کشور ها مانع مقام های دولتی آلوده به فساد نشوند هر تلاشی در این زمینه بی نتیجه خواهد بود.

از سوی هم افغانستان و پنج کشور به شمول بریتانیا توافق کردند که اسناد مربوط به مالکان اصلی شرکت ها را نشر می کنند .

سران و نماینده گان چهل کشور جهان در لندن تلاش کردند تا راه حل برای فساد مالی بیابند. اشرف غنی درنشست جهانی مبارزه با فساد اداری خود را متعهد به ریشه کن ساختن این پدیده می داند ، اما دور کردن لکه بدنام فساد اداری از جبین افغانستان را نیازمند همکاری های جهانیان میخواند.

از دید رییس جمهوری افغانستان ریشه های فساد اداری از جاهای دیگر اب میخورند.

محمد اشرف غنی رییس جمهورمیگوید ” فساد منتج به خشونت سیاسی می‌شود. ما باید مشکل اصلی را دریابیم تقاضا برای مواد مخدر در بازار های غربی محرک و عامل اصلی فساد در افغانستان است کارتل‌های مواد مخدر همچنان محرک اصلی تروریزم و افراط‌گرایی هستند یو ان او دی سی تخمین می‌کند که از میان ۵۰۰میلیارد دالری که از قاچاق مواد مخدر افغانستان در دهه گذشته به دست آمده ۴۸۰میلیارد آن در اروپا جابجا شده است و این مسئله پیگرد قانونی نشده ‌است.”

در این نشست همچنان افغانستان و ۵کشور دیگر به شمول بریتانیا و نایجریا توافق کردند برای جلوگیری از فساد مالی و رشوه ستانی اسناد و مدارک کسانی را در کشور های شان نشر خواهند کرد که مالکان اصلی شرکت ها اند.

نخست وزیر بریتانیا که میزبان این نشست جهانی است   فساد اداری را در قلب کشور ها همانند غده کشنده سرطانی میداند و بر مبارزه جدی علیه پدیده تاکید دارد.

دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا گفت ” اگرما می‌خواهیم که مشکل فقر و ناداری را حل کنیم، اگر ما می‌خواهیم که افراطگرایی را شکست دهیم، اگر ما می‌خواهیم که فاصله میان ثروتمندان وناداران کشورهای جهان را کوتاه بسازیم باید در برابر فساد مبارزه کنیم.”

وزیر خارجه امریکا در نشست جهانی مبارزه با فساد نیز فساد اداری را همانند تروریزم و افراط گرایی به کشور های جهان خطر ناک میداند.

جان کری وزیر خارجه امریکامیگوید ” من مطمین هستم که با برگزاری این نشست کار های متفاوتی در راه خواهند بود فساد اداری یک خطر بزرگ چون افراطگرایی است و حکومت های مردمی را میتواند سرنگون کند.”

فساد در نهادهای دولتی افغانستان در بیش از یک دهه گذشته همواره در روابط افغانستان و حامیان غربی اش دردسرساز بوده است.

کشور های کمک کننده افغانستان که از روند مبارزه با فساد اداری نا راض هستند بار ها بر جدی تر شدن این مبارزه تاکید کرده و ادامه کمک های شان با افغانستان را نیز مشروط به بهبود حکومتداری و ریشه کن ساختن پدیده بد نام فساد اداری ساخته اند.

گزارشگر: فواد ناصری

Trending

خروج از نسخه موبایل