Connect with us

رویداد های اخیر

کمپاین «نسل‌کشی هزاره را متوقف کنید» در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱۵, ۱۴۰۰)

در پی افزایش حملات علیه غیرنظامیان در غرب کابل، ده‌ها هزار افغان در اعتراض به آنچه «نسل کشی هزاره‌ها» گفته اند، در سراسر جهان طوفان توییتری راه اندازی کرده اند.

هشتگ «#StopHazaraGenocide» در حال حاضر به ترند اول در افغانستان و شماری از کشورهای جهان مبدل شده که تا هنوز بیشتر از ۱۰۰ هزار توییت شده است.

این در حالی است که جامعه هزاره ها در چند سال پسین آماج حملات خونین در کابل و شماری از ولایت دیگر قرار گرفته که تا هنوز صدها تن کشته و زخمی شده اند.

یک بانو در توییترش نگاشته است: “هزاره ها به طور سیستماتیک در افغانستان کشته میشوند که این مصداق یک نسل کشی است.”

یک کاربر دیگر توییتر گفته است: “هزاره ها هر روز گورهای دسته جمعی برای عزیزان شان حفر میکنند. تپه های کابل به ویرانه ای از ناامیدی تبدیل شده؛ جایی که نوزادان، دختران مکتب و مادران برای همیشه در آنجا خوابیده اند.”

این کاربر افزوده است: “آنهایی که برای حقوق بشر و صلح کار میکنند باید امروز در امر جلوگیری از نسل کشی هزاره ها ما را یاری کنند.”

یکی دیگر از کاربران توییتر گفته است: “عادی سازی خشونت علیه هزاره ها، انکار آزار و اذیت سیستماتیک یک جامعه صرفا به دلیل اینکه آنها به یک قوم خاص تعلق دارند، واقعیت ناگفته و نسبتا غیرمعمول، آنچه در مورد هزاره ها در افغانستان اتفاق می افتد است.”

این کاربران گفته اند که در چند سال پسین صدها نفر در حضور نیروهای ناتو در کشور قربانی حملات طالبان، داعش و گروه های هراس افگن دیگر شده اند.

بر اساس کنوانسیون سازمان ملل متحد برای جلوگیری از کشتار جمعی و مجازات آن نسل کشی «جینوساید» یکی از موارد زیر است:  قتل اعضا یک گروه، صدمه شدید نسبت به سلامت جسمی و یا روحی افراد آن گروه، قراردادن عمدی گروه در معرض وضعیات زندگانی نامناسبی که منتهی بزوال قوای جسمی‌کلی یا جزئی آن بشود، اقداماتی که به منظور جلوگیری از توالد و تناسل آن گروه صورت گیرد و انتقال اجباری اطفال آن گروه به گروه دیگر.

در همین حال شماری از افغان ها گفته اند با آنکه تمام اقوام افغانستان قربانی خشونت ها در کشور اند اما “هزاره ها به خاطر نژاد شان به طور عمد مورد حمله قرار میگیرند.”

موسا ظفر یکی از نویسندگان افغان گفته است: ” اگر کسی بپرسد در بیست سال گذشته کدام قوم بیشترین تلفات را در افغانستان متحمل شده، هیچ کسی نمی‌تواند پاسخی جز پشتون بدهد. پشتون‌ها در دو طرف منازعه کشته داده‌اند. کودکان‌شان از حقوق اولیه محروم شده‌اند. عوام پشتون دربه‌در شده. اما کشتار هدفمند هزاره‌ها مصداق نسل‌کشی است.”

وی افزوده است: “اقرار به این امر به معنی انکار کشتار و تلفات پشتون‌ها و یا سایر اقوام نیست. دنیا باید بداند که طالب و تروریست‌های همفکرشان در کنار جنایات بی‌شمار دیگر، نسل‌کشی نیز انجام می‌دهند.”

محمد امین احمدی یکی از اعضای تیم مذاکرده کننده حکومت گفته است: “هزاره‌ها صرفا به دلیل قومیت و مذهب خود، مورد حملات هدفمند قرار گرفته و کشته می‌شوند.”

شجاع ذکی یکی از گویندگان تلویزیون طلوع گفته است: ” کشتار غیر نظامیان در هر جا و از سوی هر طرفی که باشد محکوم است و به شدت نگران کننده؛ اما حمله‌های هدف‌مند در برابر هزاره‌ها این نگرانی را به مراتب افزایش داده است.”

از سوی هم عارف رحمانی نماینده مردم در مجلس گفته است که” دنیا باید چشم‌ خود را بر روی این نسل کشی سیستیماتیک نبندد.”

این در حالی است که تنها در هفته گذشته چهار موتر مسافربری در غرب کابل آماج انفجار ماین قرار گرفتند که در نتیجه ده ها تن به شمول مینا خیری یکی از گویندگان شبکه های آریانانیوز و آریانا که خود وی نیز هزاره بود، جان باختند.

نمایندگی سیاسی اتحادیه‌ اروپا در کابل روز گذشته (پنج‌شنبه، ۱۳ جوزا) در توییترش نوشت: “کشتار هزاره‌ها باید متوقف و جرایم علیه آنان هم باید تحقیق شود.”

نمایندگی سیاسی این اتحادیه در کابل این موضوع را همزمان با اعلام دیدار توماس نیکلسون، نماینده‌ ویژه‌ اتحادیه‌ اروپا برای افغانستان با دانش‌آموزان دختر مکتب سیدالشهدا که در تاریخ ۱۸ ثور، مورد حمله قرار گرفت، ‌مطرح کرده است.

نمایندگی سیاسی اتحادیه‌ی اروپا در کابل به نقل از گفته‌های دانش‌آموزانی که از این حمله جان سالم به‌در برده‌اند، گفته که آنان متوقف نمی‌شوند و به راه‌شان ادامه می‌دهند.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان نیز از حکومت خواسته است که از هزاره ها در برابر «نسل کشی» محافظت کند.

این نهاد در اعلامیه ای گفته است: “مطابق ‌قانون بین‌المللی حقوق بشر، حمایت ویژه‌ از هزاره‌ها و دشت برچی. دولت افغانستان طبق قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بین‌الملل ‌بشر ‌موظف است از جمعیت در معرض خطر جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، پاکسازی قومی یا نسل‌کشی محافظت کند.”

این کمیسیون افزوده است که قوانین بین‌المللی دولت را موظف به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و آزار و اذیت بر اساس قومیت و جنسیت‌ می‌کند.

در اعلامیه آمده است: “در اکتبر سال ۲۰۲۰، حدود شش ماه پیش‌ از حمله دیروز، بیش از ۲۰ دانشجو در حمله به مرکز آموزشی کوثر دانش جان خود را از دست دادند. در ماه مه سال ۲۰۲۰، نزدیک یک سال پیش، ۱۱ مادر باردار، ۲ پسر و ۱ قابله به‌صورت بی‌رحمانه به قتل رسیدند و ۵ تن از مادران زخمی شدند؛ این عمل آشکارا زن‌کشی و کودک‌کشی بود.”

این نهاد تاکید کرده است که حکومت افغانستان باید به تعهدات خود طبق میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند و به کشتار هدفمندانه هزاره‌ها اذعان کند.

کمیسیون همچنان گفته است که دولت افغانستان باید فورا طرح حمایتی‌ای را مبتنی بر حقوق بشر برای دشت ‌برچی و مناطق غرب کابل تهیه و ‌ابلاغ کند.

در اعلامیه آمده است: “این باید شامل برنامه‌هایی برای جبران خسارت جمعی نیز باشد.”

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: از امارت اسلامی می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای اقدامات تروریستی استفاده نشود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

یک روز پس از درگیری اردوی پاکستان با شبه‌نظامیان در مرز با افغانستان، وزارت خارجه امریکا از امارت اسلامی خواست که اجازه ندهد گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان استفاده کنند.

یک سخنگوی این وزارت گفت امریکا «از مبارزه پاکستان با تروریسم حمایت می‌کند.»

این وزارت روز پنج‌شنبه (۳۰حمل) به شبکه خبری جیونیوز پاکستان گفت که مبارزه پاکستان با تروریسم باید «مبتنی بر حاکمیت قانون و محافظت از حقوق بشر باشد.»

نیروهای سرحدی پاکستان روز چهارشنبه (۲۹ حمل) هفت شورشی را که قصد داشتند از مرز افغانستان و پاکستان بگذرند، در وزیرستان شمالی در ایالت خیبرپختونخوا از پای در آوردند.

روابط عمومی اردوی پاکستان در اعلامیه‌ای نوشت که این افراد در درگیری سنگین با نیروهای اردو کشته شدند.

اردوی پاکستان در اعلامیه خود افزود که این کشور پیوسته از امارت اسلامی خواسته تا مرزهای افغانستان را درست مدیریت کند و امارت اسلامی در این مورد مسوولیت خود را ادا کند و نگذارد که شورشیان از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که «ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای حمایت از گروه‌های تروریستی و اقدامات تروریستی استفاده نشود.»

او در ارتباط به پایبندی امارت اسلامی به تعهدات بین‌المللی شان از جمله جلوگیری از فعالیت‌ گروه‌های تروریستی گفت که ایالات متحده طالبان (امارت اسلامی) را «بر اساس آنچه انجام می‌دهند، قضاوت می‌کند، نه آنچه می‌گویند.»

او تصریح کرد که ایالات متحده بارها از امارت اسلامی خواسته تا علیه تروریست‌ها در خاک افغانستان اقدامات معنادار انجام دهد.

از سوی دیگر امارت اسلامی از یک‌ سو حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان را رد کرده و از جانب دیگر گفته است که به هیچ گروهی اجازه حمله از افغانستان به کشورهای دیگر را نمی‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیش از ۶هزار جریب زمین از وجود مزارع کوکنار در بدخشان پاکسازی شده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

قوماندانی امنیه بدخشان می‌گوید که بیش از شش هزار جریب زمین را از وجود مزارع کوکنار در بدخشان پاکسازی کرده است.

مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه بدخشان، می‌گوید که از شروع کمپاین تخریب مزارع کوکنار در این ولایت بیش از شش هزار جریب زمین را از وجود بته‌های کوکنار پاکسازی کرده اند . به گفته‌ی این مسوولین، در سال‌جاری در بیش از ۱۰ ولسوالی کوکنار کشت شده است. شماری از دهقانان اما خواهان ارایه کشت بدیل هستند.

ولایت بدخشان در حوزه شمال‌شرق کشور از ولایت‌هایی است که مواد مخدر بیشتر در آن کشت می‌شود و امسال هم در بییش از ده ولسوالی آن کوکنار کشت شده است.

مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه بدخشان، می‌گوید، کمپاین تخریب کشت‌زارهای کوکنار در این ولایت، دو ماه پیش آغاز شد و تا کنون ادامه دارد. به گفته‌ی مسوولین، در این مدت شش هزار و ۳۰۰ جریب زمین از وجود بته‌های کوکنار پاک‌سازی شده است.

برخی از دهقانانی که مزارع شان تخریب شده می‌گویند که کوکنار نسبت به دیگر محصولات زراعتی عواید بلند دارد، اما حالا که زمین‌های شان پاک‌سازی شده خواهان ارایه کشت بدیل هستند تا دیگر کوکنار کشت نکنند.

به گفته‌ی مسوولین، ولسوالی‌های کشم، ارگو، درایم و جرم از ولسوالی‌های است که در آن نسبت به سایر اقلام زراعتی بیشتر کوکنار کشت شده است و کمپاین تخریب کشتزارهای کوکنار تا صفر ساختن آن در این ولسوالی و در کل بدخشان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نگرانی سازمان داکتران بدون سرحد از دور دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

سازمان داکتران بدون سرحد می‌گوید که از دور دوم اخراج مهاجران افغان توسط پاکستان عمیقاً ابراز نگرانی کرده است. بر اساس گزارش‌ها، تنها روز چهارشنبه ده‌ها خانواده به اجبار از پاکستان به افغانستان اخراج شدند.

این سازمان روز سه شنبه در یک بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت که نگران تاثیرات نامطلوب این اخراج ها بر حقوق مهاجران است.

در بیانیه این سازمان افزوده شده است: «در حالی که افغانستان با فقر گسترده، خدمات صحی ناکافی و محدودیت‌ها در برابر زنان مواجه است، افغان‌ها با وسایل نقلیه مختلف به کشورشان باز می‌گردند.»

بر اساس این منبع، بسیاری از افغان‌ها سال هاست که در پاکستان زندگی می‌کنند، اما قانون به آن‌ها حق اقامت در محلی را که «خانه‌ خود» می‌گویند، نمی‌دهد.

به گزارش رسانه‌ها، مقام‌های پاکستانی مرحله دوم خروج مهاجران افغان از این کشور را از تاریخ ۱۵ اپریل آغاز کردند. این مهاجران کسانی هستند که کارت ای سی سی دارند. گفته می‌شود در مرحله سوم اخراج پناهجویان، کسانی که کارت پی او آر از کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل را دارند نیز از پاکستان اخراج خواهند شد.

وزارت امور مهاجرین در افغانستان روز چهارشنبه اعلام کرد که یک روز پیش نزدیک به ۲۳۰ مهاجر از طریق تورخم به اجبار به افغانستان فرستاده شده‌اند. روز دوشنبه، این وزارت از اخراج بیش از ۵۳ مهاجر افغان به شمول زنان و کودکان از پاکستان خبر داده بود.

تلویزیون سما در پاکستان، روز یک‌شنبه گزارش داد که در ده روز گذشته بیش از هشت هزار مهاجر افغان بدون مدرک به افغانستان بازگشته‌اند. به گفته این رسانه، از تاریخ سه تا ۱۳ اپریل، ۸۵۸۱ مهاجر افغان به کشور خود بازگشتند که شامل ۳۱۲۷ مرد، ۱۹۷۲ زن و ۳۴۸۲ کودک بودند.

رسانه‌های پاکستانی در آخرین روزهای ماه مارچ گزارش دادند که مقام‌های این کشور روند جمع‌آوری اطلاعات افغان‌های با اسناد را نیز آغاز کرده‌اند. در این گزارش‌ها آمده است که به مقام‌های و نیروهای امنیتی مناطق مختلف پاکستان دستور داده شده تا هویت و محل سکونت این مهاجران را پیدا کنند.

بر اساس گزارش سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد، ۲،۱۸ میلیون مهاجر افغان در پاکستان زندگی می‌کنند. بر اساس نظرسنجی انجام شده در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ حدود ۱،۳ میلیون تن از این مهاجران دارای کارت پی او آر هستند. در سال ۲۰۱۷ نتایج یک نظرسنجی دیگر نشان داد که تعداد دارندگان کارت‌های ای سی سی به ۸۸۰ هزار تن رسیده است.

پس از به قدرت رسیدن دوباره امارت اسلامی در ماه اگست ۲۰۲۱ صدها هزار مهاجر افغان به کشورهای همسایه از جمله پاکستان مهاجر شدند. پیش از این مقام‌های پاکستانی گفته بودند که تعداد این مهاجران به ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن می‌رسد که شامل افغان‌های دارای مدارک نیز می‌شود.

در نوامبر ۲۰۲۳ پاکستان اخراج افغان هایی را که مدارک قانونی نداشتند، آغاز کرد. گفته می‌شود در نتیجه ادامه این اخراج‌ها بیش از نیم میلیون مهاجر از پاکستان اخراج شده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!