Connect with us

رویداد های اخیر

کمپاین «نسل‌کشی هزاره را متوقف کنید» در افغانستان

منتشر شده

در

در پی افزایش حملات علیه غیرنظامیان در غرب کابل، ده‌ها هزار افغان در اعتراض به آنچه «نسل کشی هزاره‌ها» گفته اند، در سراسر جهان طوفان توییتری راه اندازی کرده اند.

هشتگ «#StopHazaraGenocide» در حال حاضر به ترند اول در افغانستان و شماری از کشورهای جهان مبدل شده که تا هنوز بیشتر از ۱۰۰ هزار توییت شده است.

این در حالی است که جامعه هزاره ها در چند سال پسین آماج حملات خونین در کابل و شماری از ولایت دیگر قرار گرفته که تا هنوز صدها تن کشته و زخمی شده اند.

یک بانو در توییترش نگاشته است: “هزاره ها به طور سیستماتیک در افغانستان کشته میشوند که این مصداق یک نسل کشی است.”

یک کاربر دیگر توییتر گفته است: “هزاره ها هر روز گورهای دسته جمعی برای عزیزان شان حفر میکنند. تپه های کابل به ویرانه ای از ناامیدی تبدیل شده؛ جایی که نوزادان، دختران مکتب و مادران برای همیشه در آنجا خوابیده اند.”

این کاربر افزوده است: “آنهایی که برای حقوق بشر و صلح کار میکنند باید امروز در امر جلوگیری از نسل کشی هزاره ها ما را یاری کنند.”

یکی دیگر از کاربران توییتر گفته است: “عادی سازی خشونت علیه هزاره ها، انکار آزار و اذیت سیستماتیک یک جامعه صرفا به دلیل اینکه آنها به یک قوم خاص تعلق دارند، واقعیت ناگفته و نسبتا غیرمعمول، آنچه در مورد هزاره ها در افغانستان اتفاق می افتد است.”

این کاربران گفته اند که در چند سال پسین صدها نفر در حضور نیروهای ناتو در کشور قربانی حملات طالبان، داعش و گروه های هراس افگن دیگر شده اند.

بر اساس کنوانسیون سازمان ملل متحد برای جلوگیری از کشتار جمعی و مجازات آن نسل کشی «جینوساید» یکی از موارد زیر است:  قتل اعضا یک گروه، صدمه شدید نسبت به سلامت جسمی و یا روحی افراد آن گروه، قراردادن عمدی گروه در معرض وضعیات زندگانی نامناسبی که منتهی بزوال قوای جسمی‌کلی یا جزئی آن بشود، اقداماتی که به منظور جلوگیری از توالد و تناسل آن گروه صورت گیرد و انتقال اجباری اطفال آن گروه به گروه دیگر.

در همین حال شماری از افغان ها گفته اند با آنکه تمام اقوام افغانستان قربانی خشونت ها در کشور اند اما “هزاره ها به خاطر نژاد شان به طور عمد مورد حمله قرار میگیرند.”

موسا ظفر یکی از نویسندگان افغان گفته است: ” اگر کسی بپرسد در بیست سال گذشته کدام قوم بیشترین تلفات را در افغانستان متحمل شده، هیچ کسی نمی‌تواند پاسخی جز پشتون بدهد. پشتون‌ها در دو طرف منازعه کشته داده‌اند. کودکان‌شان از حقوق اولیه محروم شده‌اند. عوام پشتون دربه‌در شده. اما کشتار هدفمند هزاره‌ها مصداق نسل‌کشی است.”

وی افزوده است: “اقرار به این امر به معنی انکار کشتار و تلفات پشتون‌ها و یا سایر اقوام نیست. دنیا باید بداند که طالب و تروریست‌های همفکرشان در کنار جنایات بی‌شمار دیگر، نسل‌کشی نیز انجام می‌دهند.”

محمد امین احمدی یکی از اعضای تیم مذاکرده کننده حکومت گفته است: “هزاره‌ها صرفا به دلیل قومیت و مذهب خود، مورد حملات هدفمند قرار گرفته و کشته می‌شوند.”

شجاع ذکی یکی از گویندگان تلویزیون طلوع گفته است: ” کشتار غیر نظامیان در هر جا و از سوی هر طرفی که باشد محکوم است و به شدت نگران کننده؛ اما حمله‌های هدف‌مند در برابر هزاره‌ها این نگرانی را به مراتب افزایش داده است.”

از سوی هم عارف رحمانی نماینده مردم در مجلس گفته است که” دنیا باید چشم‌ خود را بر روی این نسل کشی سیستیماتیک نبندد.”

این در حالی است که تنها در هفته گذشته چهار موتر مسافربری در غرب کابل آماج انفجار ماین قرار گرفتند که در نتیجه ده ها تن به شمول مینا خیری یکی از گویندگان شبکه های آریانانیوز و آریانا که خود وی نیز هزاره بود، جان باختند.

نمایندگی سیاسی اتحادیه‌ اروپا در کابل روز گذشته (پنج‌شنبه، ۱۳ جوزا) در توییترش نوشت: “کشتار هزاره‌ها باید متوقف و جرایم علیه آنان هم باید تحقیق شود.”

نمایندگی سیاسی این اتحادیه در کابل این موضوع را همزمان با اعلام دیدار توماس نیکلسون، نماینده‌ ویژه‌ اتحادیه‌ اروپا برای افغانستان با دانش‌آموزان دختر مکتب سیدالشهدا که در تاریخ ۱۸ ثور، مورد حمله قرار گرفت، ‌مطرح کرده است.

نمایندگی سیاسی اتحادیه‌ی اروپا در کابل به نقل از گفته‌های دانش‌آموزانی که از این حمله جان سالم به‌در برده‌اند، گفته که آنان متوقف نمی‌شوند و به راه‌شان ادامه می‌دهند.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان نیز از حکومت خواسته است که از هزاره ها در برابر «نسل کشی» محافظت کند.

این نهاد در اعلامیه ای گفته است: “مطابق ‌قانون بین‌المللی حقوق بشر، حمایت ویژه‌ از هزاره‌ها و دشت برچی. دولت افغانستان طبق قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بین‌الملل ‌بشر ‌موظف است از جمعیت در معرض خطر جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، پاکسازی قومی یا نسل‌کشی محافظت کند.”

این کمیسیون افزوده است که قوانین بین‌المللی دولت را موظف به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و آزار و اذیت بر اساس قومیت و جنسیت‌ می‌کند.

در اعلامیه آمده است: “در اکتبر سال ۲۰۲۰، حدود شش ماه پیش‌ از حمله دیروز، بیش از ۲۰ دانشجو در حمله به مرکز آموزشی کوثر دانش جان خود را از دست دادند. در ماه مه سال ۲۰۲۰، نزدیک یک سال پیش، ۱۱ مادر باردار، ۲ پسر و ۱ قابله به‌صورت بی‌رحمانه به قتل رسیدند و ۵ تن از مادران زخمی شدند؛ این عمل آشکارا زن‌کشی و کودک‌کشی بود.”

این نهاد تاکید کرده است که حکومت افغانستان باید به تعهدات خود طبق میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند و به کشتار هدفمندانه هزاره‌ها اذعان کند.

کمیسیون همچنان گفته است که دولت افغانستان باید فورا طرح حمایتی‌ای را مبتنی بر حقوق بشر برای دشت ‌برچی و مناطق غرب کابل تهیه و ‌ابلاغ کند.

در اعلامیه آمده است: “این باید شامل برنامه‌هایی برای جبران خسارت جمعی نیز باشد.”

رویداد های اخیر

خلیلزاد: سیاست‌های پاکستان تعهد شهباز شریف به رفاه افغان‌ها را زیر سؤال می‌برد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، می‌گوید سیاست‌های پاکستان در ۳۰ سال گذشته، تعهد شهباز شریف، صدراعظم این کشور، به رفاه مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد.

شهباز شریف روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، باید رعایت شود.

خلیلزاد در واکنش به این سخنان گفت که سیاست‌های پاکستان در سه دهه گذشته، درباره تعهد اسلام‌آباد به رفاه مردم افغانستان تردید ایجاد می‌کند.

او حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح علیه نیروهای امریکایی و برخورد نامناسب با مهاجرین افغان را از جمله مواردی دانست که به گفته او، این تردیدها را به وجود آورده است.

خلیلزاد در عین حال تأکید کرد که افغانستان و پاکستان به روابط بسیار بهتر نیاز دارند و روابط دوباره تنظیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه هند با رئیس یوناما دیدار کرد

Published

on

ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند، با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میسری در این دیدار بر اهمیت ادامه تمرکز بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تأکید کرده است.

او همچنین از نقش یوناما قدردانی و بر ادامه همکاری هند با سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تأکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده است که افغانستان همچنان با چالش‌های بشری و اقتصادی روبه‌رو است و نهادهای بین‌المللی از نیازهای گسترده مردم این کشور خبر می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان در مجمع عمومی ملل متحد بر تعامل هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرد

Published

on

مختار تیلئوبردی، وزیر امور خارجه قزاقستان، خواستار تعامل عملی و هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان شده و گفته است که ثبات درازمدت افغانستان با امنیت و توسعه پایدار آسیای مرکزی ارتباط نزدیک دارد.

تیلئوبردی روز جمعه در جریان نشست عمومی هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان همچنان ضروری است، اما این کمک‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند چرخه فقر، بی‌جاشدگی و وابستگی را متوقف کند.

او گفت که قزاقستان از رویکردی «عملی، هماهنگ و گام‌به‌گام» در تعامل جامعه جهانی با افغانستان حمایت می‌کند و سازمان ملل متحد باید در این روند نقش محوری داشته باشد.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین گفت که کشورش با سازمان ملل متحد برای فعال‌سازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد برای اهداف توسعه پایدار آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی همکاری می‌کند.

او افزود که موفقیت این مرکز باید بر اساس نتایج و کمک‌هایی که برای منطقه ارائه می‌کند، سنجیده شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!