Connect with us

رویداد های اخیر

کمک‌های غذایی ملل متحد از طریق ازبیکستان به افغانستان افزایش می‌یابد

منتشر شده

در

کار ساخت گدام‌های جدید در مرکز لوجیستیک سازمان برنامه جهانی غذای ملل متحد در شهر ترمز ازبیکستان آغاز شد. انتظار می‌رود با ساخت این گدام‌ها، انتقال کمک‌های غذایی به افغانستان افزایش یابد.

بر اساس خبرنامه‌ای که برنامه جهانی غذا روز سه‌شنبه (۹ حوت) منتشر کرد، عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده خاص رییس‌جمهور ازبیکستان در مراسم افتتاح این پروژه گفت: «ما خوشحالیم که ملل متحد در حال گسترش ظرفیت گدام‌های خود در ترمز است. در شرایطی که دو سوم جمعیت افغانستان برای بقای خود به کمک‌های بشردوستانه متکی هستند، وظیفه ما به‌عنوان جامعه جهانی این است که در کنار آن‌ها باشیم.»

مرکز لوجیستیک موجود برنامه جهانی غذا در ترمز از سال ۲۰۲۱ به‌عنوان یک نقطه انتقال برای فعالیت‌های این سازمان در افغانستان عمل کرده است. برنامه جهانی غذا در نظر دارد در ماه‌های آینده هشت هزار متر مربع دیگر به ظرفیت گدام ۱۴ هزار و۵۰۰ متر مربع فعلی اضافه کند. این کار ظرفیت کل ذخیره سازی برنامه جهانی غذا در ترمز را بیش از پنجاه درصد افزایش می‌دهد.

هسیائو وی لی، مسوول بخش افغانستان برنامه جهانی غذا، گفت: «با حمایت دولت ازبیکستان، روزانه بیش از یک هزار متریک تُن مواد غذایی از ازبیکستان به افغانستان عبور می‌کند. در ماه‌های آینده این افزایش ظرفیت گدام‌های ما، توانایی ما را برای رسیدگی به ۲۰ میلیون تن از افغان‌ها که در حال حاضر به کمک غذایی نیاز دارند، تسهیل خواهد کرد. در حالی که شرکا و اهدا کنندگان ما با کمک‌های خود بسیار سخاوتمند بوده‌اند، ما هنوز به ۱.۵ میلیارد دالر اضافی نیاز داریم تا به همه افراد برنامه ریزی شده، رسیدگی کنیم.»

در افغانستان در سال ۲۰۲۲، برنامه جهانی غذا ۲۳ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده و بیش از یک میلیون تُن غذا و ۳۲۵ میلیون دالر امریکایی کمک نقدی توزیع کرده است. از ۲۳ میلیون نفری که کمک دریافت کرده اند، بیش از ۱۱ میلیون زن و حدود ۱۲ میلیون کودک هستند. برنامه جهانی غذا گفته است که به طور اوسط ۵۵ میلیون دالر در ماه به اقتصاد افغانستان تزریق می‌کند.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!