Connect with us

رویداد های اخیر

کمیته بین‌المللی نجات خواستار حمایت عاجل کشورهای کمک‌کننده به سیلاب زده‌گان افغانستان شد

منتشر شده

در

کمیته بین‌المللی نجات از سازمان‌های بشردوستانه بین‌المللی خواسته است که به کمک سیلاب زده‌گان افغانستان بشتابند.

این کمیته از نهادهای کمک‌کننده خواسته که کشورهای آسیب‌پذیر را در زمانی که با بلایای قابل پیش‌بینی مواجه می‌شوند، به حال خود رها نکنند.

این سازمان در خبرنامه‌ای از سیلاب‌های اخیر در کابل، میدان‌وردک و لوگر در این مورد یاد کرده و افزوده است که می‌شد پیش از وقوع سیل به جوامع آسیب‌پذیر در این مناطق کمک کرد.

براساس اطلاعات این نهاد، تاکنون بیش از ۱۲۰۰ خانواده در این سه ولایت براثر جاری شدن سیلاب آواره شده‌اند.

براساس خبرنامه این نهاد، سیل‌هایی که در پی بارندگی شدید و تشدید تغییرات اقلیمی جاری شدند، باعث خساراتی عظیمی شده‌اند.

طبق اطلاعات کارمندان این سازمان، باشندگان مناطقی مانند میدان‌وردک و لوگر که به زراعت متکی هستند، با تخریب خانه‌ها و زمین‌هایشان با مشکلات متعدد از جمله فقر و دسترسی محدود به منابع روبه‌رو هستند.

براساس آمار این سازمان، بیش از ۶۰۰ خانه در پی جاری شدن سیلاب در این مناطق تخریب شده است.

این نهاد گزارش داده که در نتیجه جاری‌ شدن سیلاب در این ولایات، جمعیت بزرگی مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند و بدون غذا و سرپناه به سر می‌برند.

بیانیه افزوده که افزایش دما، تغییر شرایط آب‌وهوایی و افزایش سیلاب، معیشت مردم را مختل می‌کند و انعطاف‌پذیری مردم محلی را در مقابله با حوادث طبیعی از بین می‌برد.

این نهاد بر نیاز عاجل به اقدام جهانی برای رسیدگی به حوادث طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر جوامع آسیب‌پذیری تأکید کرده است.

خبر نامه به نقل از محمد ریاس، مدیر حوادث اضطراری منطقه‌ای در کمیته بین‌المللی نجات نوشته: «در حالی که تغییرات اقلیمی یک بحران جهانی است، به وضوح تأثیر آن بر کسانی که کمترین سهم را در بروز آن داشته‌اند، به طور نامتناسبی احساس می‌شود. ما باید با حفظ همبستگی و ضرورت اخلاقی از جوامع آسیب‌پذیر، که سهمی در ایجاد این بحران نداشته‌اند، حمایت کنیم.»

کمیته بین‌المللی نجات می‌گوید در حالی که ۲۸.۸ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز عاجل دارند، طرح واکنش بشردوستانه تاکنون موفق به جمع‌آوری ۲۵ درصد از بودجه مورد نیاز شده است.

این نهاد در بیانیه خود از دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و افراد در سرتاسر جهان می‌خواهد تا برای رسیدگی به تغییرات آب‌وهوایی و حمایت از جوامع آسیب‌پذیری متحد شوند.

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه از افغانستان و پاکستان خواست اختلافات را از راه دیپلماسی حل کنند

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

Published

on

وزارت خارجه روسیه از افغانستان و پاکستان خواسته است که برای پایان دادن به تنش‌های اخیر، اختلافات خود را از طریق گفتگو و راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک حل‌وفصل کنند.

این وزارت در اعلامیه‌ای با اشاره به حملات هوایی اخیر پاکستان بر مناطق شرقی افغانستان، این رویداد را «حادثه‌ای غم‌انگیز» توصیف کرده است.

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

این در حالی است که پاکستان، افغانستان را به پناه دادن به گروه‌های مسلح متهم می‌کند؛ اتهامی که امارت اسلامی آن را رد کرده و می‌گوید ناامنی در پاکستان یک موضوع داخلی این کشور است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117