Connect with us

رویداد های اخیر

کمیته: سربازان بریتانیایی باید تا پایان گفتگوهای صلح در افغانستان بمانند

منتشر شده

در

کمیته مجلس لاردها بریتانیا (مجلس دوم پارلمان بریتانیا) روز گذشته (سه‌شنبه ۲۳جدی) پیشنهاد کرد که سربازان بریتانیایی باید تا پایان گفتگوهای صلح در افغانستان بمانند.

این کمیته از دولت بریتانیا خواسته تا به عوض دنبال کردن سیاست ایالات متحده امریکا سیاست خود را دنبال کند.

کمیته روابط بین‌الملل و دفاع با انتشار گزارش خود در مورد “بریتانیا و افغانستان” از عدم شفافیت سیاست انگلیس در قبال افغانستان انتقاد کرده است، و نسبت به خروج زودهنگام نیروها توسط ایالات متحده ابراز نگرانی کرده است و می‌گوید اگر توافقنامه تقسیم قدرت در مذاکرات صلح حاصل شود، دولت انگلیس مجبور خواهد شد که رویکرد خود در قبال طالبان را به دقت بررسی کند.

در حالی که در حال حاضر نزدیک به ۸۵۰ سرباز بریتانیا در افغانستان مستقر استند، بریتانیا سومین کمک کننده دو جانبه به افغانستان است که ۱۶۷ میلیون پوند به عنوان کمک رسمی توسعه در سالهای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ارائه می‌کند.

گزارش کمیته پس از تحقیق آنها در مورد استراتژی دیپلماتیک، نظامی و کمک بریتانیا برای افغانستان، از جمله بررسی دفتر جدید امور خارجه، مشترک المنافع و توسعه (FCDO) ، و وزارت دفاع گزارش شده است.

در این گزارش همچنان همکاری بریتانیا با شرکای بین‌المللی‌اش مانند ایالات متحده، ناتو و دولت افغانستان را در نظر گرفت شده است.

رییس این کمیته در در مورد این گزارش گفته است که : “اولویت بندی نسبی افغانستان به عنوان یک موضوع امنیت ملی بریتانیا از سال ۲۰۱۰ به بعد کاهش یافته است، اما از مقیاس چالش‌های پیش رو کشور و تأثیر بالقوه آنها بر منافع انگلیس کاسته نشده است.”

وی در ادامه افزوده است که : “وضعیت دولت افغانستان بسیار شکننده است، در حالی که خشونت‌های طالبان ادامه دارد و گروه‌های هراس‌افگن، از جمله القاعده و داعش، در این کشور فعالیت می‌کنند. افغانستان منبع ۹۵ درصد هروئین در خیابان‌های انگلیس است.”

وی همچنان گفته است که :” این یک زمان حساس برای افغانستان است، مذاکرات صلح در قطر در آخر هفته از سر گرفته شده و خشونت غیر قابل قبول بالا و  همچنان اذیت کردن یک کشور فقیر و ناپایدار ادامه دارد.”

وی در ادامه گفته است که :” دولت (بریتانیا) باید فوراً با دولت تازه بایدن در مورد استراتژی افغانستان تعامل کند و بر اهمیت حضور مداوم آنها در افغانستان تا رسیدن به توافق صلح به ایالات متحده و متحدان ناتو تأکید کند. دولت باید خواستار برخورد چند ملیتی با افغانستان در چارچوب ناتو ، مقابله با ثبات منطقه‌ای، مبارزه با هراس افگنی و مقابله با تولید و قاچاق مواد مخدر باشد.”

در همین حال گزارش نشان میدهد که بریتانیا تمایلی چندان به اعمال سیاست مستقل در قبال افغانستان نشان نداده است بل از سیاست امریکا پیروی کرده است.

در این گزارش همچنان آمده است که حضور مستمر نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان برای قدرت نظامی و موقعیت مذاکره دولت افغانستان در مذاکرات دوحه ضروری است و بر ضرورت تعامل انگلیس با دولت بایدن در مورد افغانستان تأکید کرده است.

درگزارش نیز آمده است که طالبان تا هنوزثابت نه کرده اند که تغیر کرده باشند و “از نظر ایدئولوژیکی با پیشرفت در زمینه حقوق بشر از سال ۲۰۰۱ تاکنون مخالف هستند.”

بر اساس این گزارش، در حالی که طالبان “مصروف مذاکرات صلح هستند، تعهد آنها به توافق با مذاکره و تقسیم قدرت همچنان نامشخص است.

این کمیته همچنان گفته است که دولت (بریتانیا) باید به دقت بررسی کند که چگونه روابط آینده خود را با طالبان در صورت مذاکرات صلح که منجر به توافق شود، اداره خواهد کرد.

همچنان مشخص شدن حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها ، مسئله‌ای است که کمیته آنرا در معرض خطر درجریان گفتگوهای صلح افغانستان می‌بیند.

رویداد های اخیر

Afghan official slams Shehbaz Sharif’s ‘shameful’ claims on Islamic unity

Published

on

Khubaib Ghufran, spokesperson for Afghanistan’s Ministry of Information and Culture, sharply criticized Pakistani Prime Minister Shehbaz Sharif over his recent claims about Islamic unity in relation to the war in Iran, calling them “shameful.”

On his X account, Ghaffran wrote: “You praised Trump as a hero of the Gaza peace plan, yet today you claim Islamic unity regarding Iran in a war that the same criminal (Trump) and his allies initiated?”

He added that while Afghanistan is governed under an Islamic system, Shehbaz Sharif has shown no compassion even toward the most vulnerable groups—from children to women and drug addicts—and that this cruelty persisted even during the holy month of Ramadan.

Ghaffran described Sharif’s stance as a “grave shame” and a stark example of “historical hypocrisy.”

Continue Reading

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!