خبرهای تازه

کمیسیون مستقل انتخابات بررسی کارکرد های کارمندان اش را آغاز می‌کند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

کمیسیون مستقل انتخابات از بررسی کارکرد های کارمندان اش خبر می‌دهد.

مسوولان در این کمیسیون میگویند، افرادی که در روند انتخابات مجلس نمایندگان خلاف قانون رفتار کرده بودند به نهادهای عدلی معرفی خواهند شد.

 پس از اعلام جدول زمان بندی انتخابات ریاست جمهوری معلوم میشود که برگزاری انتخابات ۳۱ حمل، جدی است. از این رو کمیسیون انتخابات ماموریت های اساسی خویش را پیش از انتخابات ریاست جمهوری روی دست گرفته است که شامل آوردن اصلاحات در کمیسیون و ارزیابی تمامی کارمندان این نهاد میشود.

ذبیح الله سادات، معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید: “در حال حاضر کمیسیون بالای سه برنامه مهم همزمان کار میکند؛ اول ارزیابی تمامی کارمندان کمیسیون انتخابات، دوم اعلام نتایج انتخابات مجلس نمایندگان و سوم هم برنامه ها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اند.”

در همین حال نهادهای ناظر انتخاباتی به این باورند که با این ترکیب و نبود برنامه های منسجم از سوی کمیسیون، رفتن به طرف انتخابات ریاست جمهوری بحران زا تر از انتخابات مجلس نمایندگان خواهد بود.

یوسف رشید، رییس اجرایی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان بیان می‌کند: “با این نوع که انتخابات مجلس نمایندگان برگزار شد رفتن به طرف انتخابات ریاست جمهوری میتواند بیشتر زیان بار باشد. باید در تشکیل و رهبری کمیسیون انتخابات تغییرات گسترده آورده شود.”

در همین حال نماینده سازمان ملل هم نگران از بدتر شدن وضعیت سیاسی افغانستان و احتمال به تاخیر افتادن انتخابات ریاست جمهوری است.

تداماچی یماماتو، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان می‌گوید: “من هنوز هم نگران هستم که چالش های سیاسی میتواند زمان بندی انتخابات را به خطر بیاندازد مگر اینکه احزاب سیاسی به شکل ساختاری و در یک فضای امن از برگزاری انتخابات اطمینان دهند. مساله امنیت نگرانی دیگری فرا راه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان است.”

از سوی هم کمیسیون انتخابات روز شنبه(۱جدی) را روز ثبت نام نامزدان ریاست جمهوری اعلام کرده است، یک فرد نظر به قانون اساسی افغانستان با این شرایط می تواند نامزد انتخابات ریاست جمهوری باشد.

“از پدر و مادر افغان و مسلمان باشد، چهل سال عمرش را تکمیل کرده باشد، تابعیت هیچ کشوری به جز از افغانستان را نداشته باشد. در قانون اساسی همچنان آمده است که نامزد انتخابات ریاست جمهوری باید از سوی دادگاه به ارتکاب جرایم ضد بشری، جنایت و محرومیت از حقوق مدنی محکوم نشده باشد؛ بر اساس قانون، این شرایط برای معاونین ریاست جمهوری نیز قابل اجرا است.”

کمیسیون مسقل انتخابات در حالی به طرف انتخابات ریاست جمهوری می رود که انتخابات مجلس نمایندگان با شدید ترین نحوه ممکن به سوی تقلب رفت و هنوز کمیسیون نتوانسته است برای شفاف بودن انتخابات ریاست جمهوری احزاب افغانستان و هم چنان نهاد های ناظر را قناعت دهد.

 گزارشگر: علی اصغری

Trending

خروج از نسخه موبایل