Connect with us

تجارت

گذرگاه‌ها میان افغانستان و پاکستان برای تجارت بازگشایی می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

افغانستان و پاکستان توافق کرده اند که سر از روز دوشنبه سه گذرگاه مرزی کلیدی برای تجارت بین دو کشور را بازگشایی کنند.

رسانه های پاکستانی گزارش کرده اند که این سه گذرگاه تورخم، چمن و غلام خان می‌باشند که از ماه مارچ بدینسو به دلیل شیوع ویروس کرونا مسدود بوده اند.

روزنانه «دان» در گزارشی به نقل از وزارت امور داخله پاکستان گفته است که مرز میان افغانستان و پاکستان به تاریخ ۲۲ جون سال روان میلادی دوباره باز خواهد شد.

در اطلاعیه این وزارت آمده است که آمده است که این بازگشایی برنامه ریزی شده برای واردات و صادرات “روزانه تعداد نامحدودی از موترهای باربری از هر دو جانب اجازه عبور و مرور خواهد داشت. در ضمن تمام معیاری بهداشتی و پروتوکول های مربوط به کوید-۱۹ نیز مراعات خواهد شد.”

در گزارش آمده است که به جز روز شنبه، شش روز در هفته کالاهای تجارتی دو کشور از طریق این گذرگاه ها عبور خواهد کرد.

بر اساس اعلامیه: “روز شنبه، برای عبور و مرورهای عادی از طریق تورخم، چمن و غلام خان، در نظر گرفته شده است.”

عاطف مشعل سفیر افغانستان در اسلام آباد با تایید این خبر به رسانه ها گفته است که حالا بازرگانان افغان میتواند صادرات محصولات تازه شان را از سر بگیرند.

آقای مشعل به خبرگزاری شین هوا گفته است: ” اکنون زمان اوج صادرات میوه و سبزیجات تازه در افغانستان است زیرا هم اکنون آماده صادرات هستند.”

در همین حال مقام‌های پاکستانی به این رسانه چینی گفته است که تجارت دو کشور با رعایت قوانین پیشگیری از شیوع ویروس کرونا صورت خواهد گرفت.

این مقام ها افزوده اند که راننده های موترهای باربری زیر تدابیر شدید قرار خواهند گرفت و در مراکز صحی در دو طرف مرز آزمایش خواهند شد تا از شیوع کرونا جلوگیری شود.

این اقدام چند روز پس از اوج گرفتن نگرانی بازرگانان افغان از ادامه محدودیت ها که باعث زیان های مالی شده، گرفته شده است.

در اوایل این هفته، امید حیدری رییس اتحادیه تجاران افغانستان به آژانس آنادولو گفته بود که بسته شدن مرز باعث شده که تاجران افغان بیش از ۱۰۰ میلیون دالر خسارت ببینند.

آقای حیدری افزود، با آنکه ورود بازرگانان افغان به پاکستان به دلیل شیوع کرونا ممنوع شده بود؛ اما کالاهای پاکستانی وارد بازارهای افغانستان میشده است.

حیدری گفت: “صدها موتر باربری پر از میوه و سبزیجات تازه به مقصد پاکستان و هند ماه ها در گذرگاه های اصلی مرزی چمن و تورخم مانده تا به مقصد برسد.”

تجارت

وزارت تجارت: تفاهم‌نامه همکاری با ده موسسه در بخش تشبثات امضاء شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که جهت حمایت از انکشاف تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط با ده موسسه تفاهم‌نامه‌های همکاری را امضاء نمود.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تأکید به پالیسی امارت اسلامی افغانستان گفت: «در تطبیق پروژه‌ها؛ باید جداً متوجه فعالیت‌ها و عمل‌کردهای مان باشیم و تلاش گردد تا از پروژه‌ها استفاده مفید مطابق به نیازمندی‌ها صورت گیرد و مستحقین مستفید گردند.»

قرار است این ده موسسه پروژه‌های شان را که ارزش مجموع آن در حدود ۱.۱۳۰.۰۷۶ دالر امریکایی می‌باشد؛ در ولایت‌های کابل، بغلان، غور، هرات، لوگر، ننگرهار، بلخ، بدخشان و جوزجان تطبیق و در حدود ۱۰۰۰تن را به صورت مستقیم تحت پوشش قرار دهند.

این درحالی است که وزارت صنعت و تجارت تاکنون تفاهم‌نامه همکاری و تطبیق ۷۲ پروژه را به ارزش مجموع در حدود ۵۳.۶۱۷.۵۳۲ دالر امریکایی با مؤسسات ملی و بین‌المللی جهت انکشاف تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط، در بخش‌های رشد، حمايت‌های مالی و تخنيكی، ارايه خدمات و ارتقای ظرفيت خانواده‌ها كارآفرين، ايجاد درآمددزايی واشتغال‌زايی، افزايش مهارت‌های صنايع‌دستی و حمايت از تجارت‌های كوچك‌تر، كوچك و متوسط و غیره؛ در مطابقت به اصول و قوانين امارت اسلامی و اولويت‌دهی در تطبیق پروژه‌ها به مهاجرين و عودت‌كنندگان کشور و بیجاشدگان داخلی به امضاء رساند که به تعداد ۶۳۵.۸۶۵ تن به صورت مستقیم و در حدود ۴.۳۷۱.۵۷۰ تن به صورت غیرمستقیم در ۲۵ ولایت کشور از تطبیق این پروژه‌ها مستفید می‌گردند.

Continue Reading

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!