Connect with us

رویداد های اخیر

گذرگاه مرزی تورخم هنوز هم به روی رفت و آمد مسدود است

منتشر شده

در

با وجود که از باز شدن گذرگاه تورخم خبرها نشر شده، اما صدها شهروند افغان با داشتن اسناد قانونی منتظر ورود به پاکستان اند.

یک شهروند افغان در این باره گفته ” ما ویزای کانادا داریم، بنابر این سعی می‌کنیم به کانادا برویم. اما نمی‌دانیم اوضاع چگونه پیش خواهد رفت. اما چرا ما افغانستان را ترک کردیم؟ این به این دلیل بود که هیچ امنیتی در افغانستان وجود نداشت”.

در همین حال، یک گروه از دختران فوتبالیست افغانستان از نخستین کسانی استند که به پاکستان رسیده و از سوی مقام‌های پاکستانی استقبال شدند.

سردار نوید، رییس فدراسیون فوتبال پاکستان، در این باره گفت:” دولت پاکستان به آنها ویزای ۳۰ روزه داده است. در مجموع ۱۱۵ مورد تایید شده است ، اما تاکنون ما فقط ۸۱ مهمان داریم که قبلا وارد شده اند.”

صدها شهروند افغان هنوز در انتظار رفتن به پاکستان در تورخم تجمع کرده و می‌گویند که باید این گذرگاه به گونه اساسی باز شود.

حکیم، باشنده ننگرهار، در این باره گفت:” آنها می‌گویند که این تذکره و گذرنامه جعلی است. گرچه ویزا در گذرنامه من نیز وجود دارد.”

درتازه ترین مورد سرپرست، وزارت خارجه، در دیدار با سفیر پاکستان در کابل، بر سر بازگشایی مرز تورخم توافق کرده است.

از سوی هم وزیر داخله پاکستان گفته که کشور اش به کمک‌های بشری به افغانستان ادامه میدهد؛ اما ظرفیت پذیرش بیشتر پناهجویان افغان را ندارد.

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قرغیزستان: حمایت از مردم افغانستان باید ادامه یابد

او همچنان تأکید کرده است که کشورهای منطقه باید به تعهدات خود در زمینه حمایت و کمک به مردم افغانستان پابند بمانند.

Published

on

صادیر جاپاروف، رئیس‌جمهور قرغیزستان، در نشست مشورتی سران کشورهای آسیای مرکزی و آذربایجان، بر ادامه حمایت از مردم افغانستان تأکید کرده است.

جاپاروف گفته است که افغانستان باثبات و آرام به سود تمام کشورهای منطقه است و همکاری‌های مشترک برای مبارزه با تروریزم، قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان‌یافته باید گسترش یابد.

او همچنان تأکید کرده است که کشورهای منطقه باید به تعهدات خود در زمینه حمایت و کمک به مردم افغانستان پابند بمانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هرات و هیئت ایرانی بر گسترش تجارت و ترانزیت میان افغانستان و ایران

مولانا اسلام‌جار، والی هرات، در این نشست گفت که امارت اسلامی در بخش‌های اقتصادی، صنعتی و تجارتی پیشرفت‌هایی داشته و پروژه‌های بزرگ زیربنایی نیز در کشور جریان دارد.

Published

on

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات اعلام کرده است که مولانا اسلام‌جار، والی این ولایت، با هیئتی از ایران به رهبری محمد محسن زنگنه، نماینده مجلس شورای اسلامی ایران، دیدار و درباره گسترش روابط اقتصادی، افزایش مبادلات تجارتی و تسهیل ترانزیت میان دو کشور گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات، این دیدار با حضور محمد حافظ مجاهد، والی فراه، و عبدالمنان محمود، والی نیمروز، برگزار شده است.

در این دیدار، دو طرف بر تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجارتی و افزایش استفاده از ظرفیت‌های مرزی ولایت‌های غربی افغانستان تأکید کردند.

مولانا اسلام‌جار، والی هرات، در این نشست گفت که امارت اسلامی در بخش‌های اقتصادی، صنعتی و تجارتی پیشرفت‌هایی داشته و پروژه‌های بزرگ زیربنایی نیز در کشور جریان دارد.

به گفته وی، افغانستان در زمینه مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر نیز به دستاوردهای قابل توجهی رسیده است.

والی هرات همچنان از هیئت ایرانی خواست تا برای گسترش تجارت و ترانزیت از طریق گذرگاه‌های مرزی ولایت‌های هرات، فراه و نیمروز توجه بیشتری داشته باشد. او تأکید کرد که افزایش مبادلات تجارتی می‌تواند به تأمین منافع اقتصادی هر دو کشور کمک کند.

بر اساس این خبرنامه، اسلام‌جار همچنین گفت که گذرگاه‌های اسلام‌قلعه، ابونصر فراهی و مرز نیمروز برای فعالیت شبانه‌روزی آمادگی دارند.

در همین حال، محمد محسن زنگنه، نماینده مجلس شورای اسلامی ایران، از مهمان‌نوازی مردم افغانستان قدردانی کرده و گفته است که افغانستان در پنج سال گذشته پیشرفت‌های خوبی داشته است.

او همچنین بر گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی و افزایش انتقال کالا از مسیرهای مرزی ولایت‌های هرات، فراه و نیمروز تأکید کرده و گفته است که برای تحقق این هدف از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

گسترش همکاری‌های تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و ایران می‌تواند زمینه افزایش دادوستد، تسهیل انتقال کالا و تقویت نقش گذرگاه‌های غربی افغانستان در تجارت منطقه‌ای را فراهم سازد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سناتور امریکایی با اشاره به تجربه افغانستان، پنتاگون را به پنهان‌کاری درباره جنگ ایران متهم کرد

اظهارات این سناتور بار دیگر موضوع شفافیت درباره هزینه‌ها و خسارات جنگ ایران را مطرح کرده است.

Published

on

کریس مورفی، سناتور دموکرات امریکا، وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) را متهم کرده است که تلاش می‌کند هزینه‌ها و خسارات ناشی از جنگ با ایران را پنهان نگه دارد.

مورفی در گفتگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت که مقام‌های امریکایی به دلایل امنیتی مانع بازدید او از تأسیسات نظامی این کشور در منطقه شده‌اند؛ اما او این توضیح را رد کرد و به سفرهای قبلی خود به مواضع نظامی امریکا در افغانستان و عراق در جریان درگیری‌های فعال اشاره کرد.

او گفت: «دلیل مطرح‌شده ساختگی بود» و افزود که این تصمیم به گفته او، بیشتر به پنهان‌کاری ارتباط دارد تا نگرانی‌های امنیتی.

این سناتور همچنان ادعا کرد که مقام‌های وزارت دفاع امریکا در منطقه حاضر نشده‌اند در سفارت این کشور به او توضیحات ارائه کنند. با این حال، وزارت خارجه امریکا اجازه داده است تا او از خسارات واردشده به سفارت بازدید کند؛ خساراتی که مورفی آن را گسترده توصیف کرد.

مورفی با اشاره به حمله به سفارت امریکا گفت که اگر این حمله در جریان روز رخ می‌داد، احتمال تلفات جانی گسترده وجود داشت.

اظهارات این سناتور بار دیگر موضوع شفافیت درباره هزینه‌ها و خسارات جنگ ایران را مطرح کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!