Connect with us

جهان

گروه الشباب یک چرخبال سازمان ملل با سرنشینانش را در سومالی ربود

منتشر شده

در

یک مقام نظامی سومالی روز چهارشنبه گفت که شبه‌نظامیان الشباب یک فروند چرخبال سازمان ملل متحد را که سرنشینانش دو شهروند سومالی و چندین خارجی بودند پس از فرود اضطراری در منطقه تحت اداره این گروه به گروگان گرفته شدند.

سرگرد حسن علی به خبرگزاری رویترز گفت که این چرخبال به فاصله کوتاهی پس از آن که شهر بلدوین در مرکز سومالی را ترک کرد، دچار مشکل فنی شد.

وی افزود: «دو مرد سومالیایی و چندین شهروند خارجی سوار چرخبال بودند. این چرخبال همچنین حامل تجهیزات طبی بود و قرار بود سربازان زخمی را از منطقه گالگودود خارج کند.»

هیات کمکی سازمان ملل در سومالی تایید کرد که حادثه‌ای برای یک چرخبال تحت قرارداد سازمان ملل درخ داده و ماموریت این چرخبال اساسا صحی بوده. این نهاد افزود که در حال جمع‌آوری اطلاعات در مورد این حادثه است.

یکی از کارکنان سازمان ملل که خواست نامش فاش نشود، پیشتر گفته بود که پنج خارجی سرنشین این چرخبال بودند. دو منبع مطلع در سازمان ملل نیز به رویترز گفتند که این چرحبال ۹ مسافر داشت.

الشباب، وابسته به القاعده، از سال ۲۰۰۶ علیه دولت سومالی میجنگد و در تلاش است تا حکومت خود را بر اساس شریعت اسلامی ایجاد کند. این گروه شبه‌نظامی الشباب بخش‌هایی از مناطق جنوبی و مرکزی سومالی را در اختیار دارد و به طور مرتب غیرنظامیان را در این کشور مورد هدف قرار می‌دهد.

جهان

دست‌کم ۳۸ کشته در پی زلزله ۷.۷ ریشتری در اندونیزیا

Published

on

مقام‌های اندونیزیا می‌گویند در پی زلزله ۷.۷ ریشتری و ده‌ها پس‌لرزه در شرق این کشور، دست‌کم ۳۸ نفر کشته و شماری دیگر زخمی شده‌اند.

این زلزله صبح شنبه رخ داد و نیروهای امدادی برای رسیدن به مناطق نزدیک به مرکز زلزله تلاش می‌کنند.

پس از زلزله، در چند منطقه امواج سونامی کمتر از یک متر ثبت شد، اما هشدار سونامی حدود سه ساعت بعد لغو شد.

سوهاریانتو، رئیس اداره ملی مدیریت حوادث اندونیزیا، گفت تا ساعت ۳ بعدازظهر، ۳۸ نفر کشته، دو نفر به‌شدت زخمی و ۱۱ نفر دیگر به‌گونه سطحی زخمی شده‌اند. به گفته او، حدود دو هزار نفر نیز برای نجات جان‌شان به مناطق امن منتقل شده‌اند.

در شهر بندری مائومره، امدادگران ۲۰ جسد را پیدا کرده‌اند. همچنین شش زخمی و دو نفر که زیر آوار گیر مانده‌اند، شناسایی شده‌اند.

مقام‌های اندونیزیایی می‌گویند شماری از مردم هنوز در ساختمان‌های آسیب‌دیده گیر مانده‌اند و لغزش زمین نیز چندین جاده را مسدود کرده است.

امدادگران هنوز نتوانسته‌اند به ناگیکائو، منطقه نزدیک به مرکز زلزله، برسند. لغزش زمین مسیرهای زمینی را بسته و ارتباطات مخابراتی نیز در این منطقه آسیب دیده است.

حدود دو هزار نفر از ساکنان ناگیکائو تخلیه شده‌اند و به خانه‌ها، انبارها و ساختمان‌های دولتی خسارات وارد شده است. قطع برق و ازدحام ترافیکی نیز گزارش شده است.

والی نوسا تنگارای شرقی گفت دست‌کم پنج نفر در پی فروریختن ساختمان‌ها هنگام خواب جان باخته‌اند.

باشندگان مناطق مختلف گفته‌اند که شدت زلزله بسیار زیاد بوده و تکان‌های آن حدود یک دقیقه ادامه داشته است. در برخی مناطق، مردم برای نجات جان خود از خانه‌ها بیرون فرار کرده‌اند.

یک باشنده ۵۱ ساله منطقه تالیبورا گفت که هنگام وقوع زلزله ۱۳ نفر در خانه‌شان بودند و همه برای نجات جان خود از خانه بیرون شدند.

اداره جیوفیزیک اندونیزیا اعلام کرد که زلزله ساعت ۴:۵۸ صبح به وقت محلی در عمق ۱۵ کیلومتری زمین رخ داده و پس از آن چندین پس‌لرزه ثبت شده است.

در سال ۱۹۹۲ نیز زلزله‌ای به بزرگی ۷.۵ ریشتر در همین منطقه رخ داده بود که خسارات گسترده‌ای به همراه داشت.

اندونیزیا در منطقه موسوم به «حلقه آتش بحرالکاهل» قرار دارد؛ منطقه‌ای که به دلیل فعالیت شدید صفحات زمین، بارها شاهد زلزله و فوران آتشفشان است.

Continue Reading

جهان

تیراندازی مرگبار در میشیگان امریکا؛ پنج تن کشته شدند

پولیس هنوز هویت قربانیان را اعلام نکرده و گفته است که روند اطلاع‌رسانی به خانواده‌های آنان ادامه دارد.

Published

on

در پی تیراندازی در شمال ایالت میشیگان امریکا، پنج تن کشته و یک نفر دیگر به شدت زخمی شده است.

پولیس ایالت میشیگان گفته است که مظنون این رویداد پس از فرار از محل و عملیات جستجوی گسترده، در یک منطقه جنگلی پیدا شده و جان باخته است.

به گفته پولیس، نیروهای امنیتی حوالی ساعت ۱۱:۴۰ پیش از چاشت روز جمعه به خانه‌ای در ولسوالی مسکی‌گی اعزام شدند و در محل، جسد سه نفر و یک فرد زخمی را یافتند.

در جریان جستجوی مظنون، پولیس در یک خانه دیگر نیز جسد یک قربانی دیگر را پیدا کرد.

پولیس گفته است که مظنون ۳۹ ساله، چاد هیکمن، در نزدیکی یک منطقه جنگلی در حوالی دریاچه ویتلاک، در کنار یک فرد دیگر مرده پیدا شده است.

پولیس هنوز هویت قربانیان را اعلام نکرده و گفته است که روند اطلاع‌رسانی به خانواده‌های آنان ادامه دارد.

Continue Reading

جهان

امریکا: محاصره دریایی ایران می‌تواند نامحدود ادامه یابد

تهران پیش‌تر گفته است که بازگشایی تنگه هرمز را به لغو تحریم‌های اقتصادی و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران مشروط می‌کند.

Published

on

وزیر دفاع امریکا می‌گوید، واشنگتن توانایی حفظ محاصره دریایی ایران را برای مدت نامحدود دارد و در کنار فشار نظامی، فشارهای اقتصادی بر تهران را نیز افزایش خواهد داد.

پیت هگست، وزیر دفاع امریکا، گفته است که نیروهای دریایی این کشور می‌توانند با جابه‌جایی و تعویض کشتی‌ها، حضور خود در منطقه و اجرای محاصره را ادامه دهند.

هم‌زمان، وزیر خزانه‌داری امریکا هشدار داده است که واشنگتن در روزهای آینده اقدامات اقتصادی شدیدتری علیه ایران روی دست خواهد گرفت.

در همین حال، تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و حملات گزارش‌شده به کشتی‌ها، نگرانی‌ها درباره اختلال بیشتر در عرضه جهانی نفت را افزایش داده است. سازمان بین‌المللی انرژی نیز پیش‌بینی کرده که عرضه جهانی نفت در سال جاری کاهش چشمگیری داشته باشد.

تهران پیش‌تر گفته است که بازگشایی تنگه هرمز را به لغو تحریم‌های اقتصادی و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران مشروط می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!