Connect with us

رویداد های اخیر

گروه بین المللی بحران خواستار فشار اروپا بر پاکستان برای حمایت از مهاجرین افغان شد

منتشر شده

در

در پی تشدید تنش‌ها میان هند و پاکستان، گروه بین‌المللی بحران اعلام کرده است که درخواست اسلام‌آباد از کشورهای اروپایی برای حمایت دیپلوماتیک، می‌تواند به اتحادیه اروپا فرصت دهد تا از آن به عنوان اهرم فشار برای حل مشکل مهاجرین افغان استفاده کند.

بر اساس بیانیه جدید این سازمان، دولت پاکستان که درگیر بحران در مرز شرقی خود با هند است، به‌طور موقت طرح بحث‌برانگیز اخراج مهاجرین افغان را متوقف کرده است.

در این بیانیه آمده است: «درخواست‌ اسلام‌آباد از پایتخت‌های اروپایی برای کمک دیپلوماتیک در تلاش برای کاهش تنش‌ها با دهلی نو، اهرم فشاری در اختیار اتحادیه اروپا قرار می‌دهد تا رفتار انسانی‌تر با مهاجرین افغان صورت گیرد.»

این سازمان خواستار توقف کامل اخراج اجباری تمامی مهاجرین افغان، بدون در نظر گرفتن وضعیت قانونی آنان شده و بر همکاری دولت پاکستان با کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای شناسایی افراد آسیب‌پذیر تأکید کرده است. همچنین توصیه شده است که اعتبار کارت‌های ثبت‌نام پناهندگان (پی‌او‌آر) که در ۳۰ جون منقضی می‌شوند، دست‌کم به مدت یک سال تمدید شود.

این بیانیه همچنین تصریح کرده که همکاری امارت اسلامی در رفع نگرانی‌های امنیتی پاکستان، از جمله انتقال جنگجویان تحریک طالبان پاکستان از مناطق مرزی، می‌تواند روند رسیدگی به این بحران را تسهیل کند.

گروه بحران بین‌المللی، در کنار درخواست از اسلام‌آباد برای رعایت اصول انسانی، تأکید کرده است که اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن نیز باید مسوولیت‌های خود را در قبال پناهجویان افغان به‌ویژه افراد آسیب‌پذیر، با تسریع روند اسکان مجدد و انتقال به اروپا، انجام دهند.

این گروه همچنین خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه با رویکرد جنسیتی از سوی اتحادیه اروپا برای پناهندگان، جوامع میزبان در پاکستان، و عودت‌کنندگان به افغانستان شده است.

رویداد های اخیر

ایران خواهان نظارت بر تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز در چارچوب طرح پیشنهادی عمان است

Published

on

بر اساس گفته‌های یک منبع عالی‌رتبه ایرانی آگاه از مذاکرات، ایران در چارچوب یک پیشنهاد موقت که با عمان در حال بررسی است، خواهان کنترل بیشتر بر رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز است.

این منبع به رویترز گفته است که تهران می‌خواهد بر تمامی کشتی‌هایی که وارد این آبراهه راهبردی می‌شوند، صلاحیت نظارتی داشته باشد و هم‌زمان بر تردد کشتی‌های خروجی نیز نظارت کند و در صورت نیاز، توان مداخله داشته باشد.

بر اساس این پیشنهاد، کشتی‌هایی که از خلیج خارج می‌شوند، از مسیری میان ایران و عمان عبور خواهند کرد و عمان پس از اطلاع‌دهی به مقام‌های ایرانی، مجوز نهایی عبور را صادر خواهد کرد.

به گفته این منبع، این پیشنهاد نوعی سازش در مقایسه با خواست اولیه ایران برای کنترل کامل رفت‌وآمد کشتی‌ها در هر دو جهت است. انتظار نمی‌رود تهران از موضع کنونی خود عقب‌نشینی کند؛ زیرا تأکید دارد که نگرانی‌های امنیتی آن باید پیش از دستیابی به هرگونه توافق درازمدت، برطرف شود.

مذاکرات درباره این آبراهه به یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات پس از درگیری اخیر میان ایالات متحده، اسرائیل و ایران تبدیل شده است.

در حالی که واشنگتن تأکید دارد تفاهم‌نامه‌ای که به درگیری‌ها پایان داد، نیازمند بازگشایی تنگه هرمز برای کشتیرانی عادی بین‌المللی است، تهران می‌گوید این توافق، صلاحیت آن بر تردد دریایی در این گذرگاه را حفظ کرده است.

ماه گذشته، ایران پیشنهاد عمان را که بر اساس آن مسئولیت مسیرهای عبور به‌طور مساوی میان دو کشور تقسیم می‌شد، رد کرد و گفت این طرح نگرانی‌های امنیتی آن را به اندازه کافی در نظر نگرفته است.

تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های دریایی راهبردی جهان به شمار می‌رود.

تقریباً یک‌پنجم مصرف جهانی نفت هر روز از این آبراهه باریک عبور می‌کند. همچنین حجم قابل‌توجهی از گاز طبیعی مایع‌شده، مواد پتروشیمی، کودهای شیمیایی و دیگر کالاهای تجاری از این مسیر انتقال می‌یابد.

هرگونه اختلال در رفت‌وآمد از طریق این تنگه می‌تواند فوراً بر قیمت‌های جهانی انرژی، هزینه‌های کشتیرانی و تجارت بین‌المللی تأثیر بگذارد.

این تنگه که میان ایران و عمان موقعیت دارد، در باریک‌ترین بخش خود حدود ۳۴ کیلومتر (۲۱ مایل) عرض دارد. از سال ۱۹۶۸، کشتی‌ها از مسیرهای دریایی شناخته‌شده بین‌المللی که بر اساس یک سیستم مسیریابی مورد حمایت سازمان ملل ایجاد شده‌اند، استفاده می‌کنند؛ سیستمی که به کشتی‌ها اجازه می‌دهد از آب‌های سرزمینی ایران و عمان عبور کنند و در عین حال، این گذرگاه به‌عنوان یک مسیر کشتیرانی بین‌المللی شناخته شود.

انتظار می‌رود نتیجه مذاکرات کنونی نقش مهمی در تعیین زمان ازسرگیری کامل کشتیرانی تجاری عادی در یکی از پرترددترین و مهم‌ترین آبراهه‌های راهبردی جهان داشته باشد.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: هیچ گروه خودسر در افغانستان اجازه فعالیت ندارد

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به نگرانی‌های امنیتی مطرح‌شده از سوی نمایندگان ویژه چین و پاکستان می‌گوید که امنیت در سراسر افغانستان تأمین است و هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کند.

ذبیح‌الله مجاهد امروز (سه‌شنبه) در یک نوار صوتی گفت که موضع افغانستان درباره امنیت روشن است و این کشور اجازه نمی‌دهد از خاکش علیه دیگر کشورها استفاده شود. وی افزود، اگر برخی کشورها درباره افغانستان پروپاگندا یا تشویش ایجاد می‌کنند، این موضوع به خود آن‌ها مربوط است و مشکلات داخلی کشورها نیز ارتباطی به امارت اسلامی ندارد.

آقای مجاهد گفت: «افغانستان از امنیت سراسری برخوردار است. هیچ گروه خودسر در اینجا اجازه فعالیت ندارد و از خاک افغانستان نیز علیه هیچ کشوری استفاده نمی‌شود و از این موضوع به‌طور جدی جلوگیری شده است. اگر برخی جهت‌ها درباره افغانستان تشویش ایجاد می‌کنند یا در این زمینه پروپاگندا می‌کنند، به خودشان مربوط است. واقعیت عینی در کشور ما این است که هیچ گروه خودسری که تهدیدی برای هیچ طرفی باشد، در افغانستان وجود ندارد و اجازه فعالیت نیز ندارد.»

محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، و یو شیاویونگ، نماینده ویژه چین در امور افغانستان، روز دوشنبه درباره امنیت منطقه و آخرین تحولات مرتبط با افغانستان گفت‌وگو کردند.

در این دیدار، دو طرف درباره تهدیدهای ناشی از تحریک طالبان پاکستان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی که به ادعای پاکستان از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، تبادل نظر کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: بحران سوءتغذیه کودکان در افغانستان در حال وخیم‌تر شدن است

Published

on

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد هشدار داده است که بحران سوءتغذیه کودکان در افغانستان رو به وخامت است و کمبود بودجه باعث شده این نهاد برنامه‌های نجات‌بخش غذایی و تغذیه‌ای خود را در زمانی که بیشترین نیاز به آن‌ها وجود دارد، کاهش دهد.

به گفته این نهاد، سوءتغذیه حاد کودکان در ۱۲ ولایت، از جمله هلمند، کندهار، بغلان و لوگر، به سطح بحرانی رسیده و پیش‌بینی می‌شود این وضعیت تا ماه اکتوبر بدتر شود. در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم ولایت‌های افغانستان با بحران شدید سوءتغذیه کودکان روبه‌رو هستند که بالاترین رقم ثبت‌شده تاکنون است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اگر کمک‌های فوری فراهم نشود، امسال ۳.۷ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله و شیرده در افغانستان به سوءتغذیه حاد دچار خواهند شد.

جان آیلیف، رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان، گفت: «در مراکز صحی افغانستان، صدای ضعیف نوزادان مبتلا به سوءتغذیه شنیده می‌شود؛ در حالی که مادران نگران، که بسیاری از آنان نیز از گرسنگی ضعیف شده‌اند، کودکان خود را برای تداوی به این مراکز می‌آورند. ما شاهد از بین رفتن سلامت نسل آینده هستیم؛ آن هم در فصل برداشت محصولات که باید زمان فراوانی غذا باشد. این وضعیت دردناک و غیرقابل قبول است.»

به گفته برنامه جهانی غذا، ادامه درگیری‌ها، بیکاری، افزایش قیمت مواد غذایی، کاهش کمک‌های بشردوستانه، اختلال در انتقال مواد تغذیه‌ای به دلیل درگیری‌ها در خاورمیانه و بسته بودن راه‌های تجارت پاکستان، از عوامل اصلی وخامت این بحران است.

این نهاد افزود که در سال ۲۰۲۵، به دلیل کمبود بودجه، ۱۴۲ مرکز صحی بسته شد و بیش از ۱۳ هزار کودک از تداوی سوءتغذیه محروم شدند. همچنین نزدیک به یک میلیون مادر و کودک در سال جاری به مدت پنج ماه نتوانستند از خدمات ضروری تغذیه‌ای بهره‌مند شوند.

آیلیف هشدار داد که افغانستان هم‌اکنون با یکی از شدیدترین بحران‌های سوءتغذیه در جهان روبه‌رو است و اگر کمک‌های فوری نرسد، شمار کودکان و مادران مبتلا به سوءتغذیه بیشتر خواهد شد و جان افراد بیشتری در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که برای ادامه و گسترش برنامه‌های تغذیه‌ای خود در شش ماه آینده به ۵۴۰ میلیون دالر بودجه فوری نیاز دارد و تأکید کرده است که بدون این کمک، بحران سوءتغذیه در افغانستان عمیق‌تر خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117