Connect with us

رویداد های اخیر

گزارشگران بدون‌ مرز: جنایت علیه خبرنگاران افغان را دادگاه لاهه بررسی کند

منتشر شده

در

گزارشگران بدون مرز امروز چهارشنبه (۱۲جوزا) از دادگاه کیفری بین‌المللی (لاهه) خواسته است که جنایت علیه خبرنگاران افغان را بررسی کند.

در حال حاضر دادگاه لاهه در مورد ابعاد جرمی جنگ افغانستان پس از اول ماه می سال ۲۰۰۳ میلادی تحقیق می‌کند.

در همین حال سازمان گزارشگران بدون مرز با استناد به گزارش دفتر معاونت سازمان در افغانستان ملل یا یوناما، از دادگاه لاهه خواسته است که نقض حقوق خبرنگاران افغان را در در تحقیق خود شامل کند.

یوناما به تازگی با نشر گزارشی گفته است از آغاز گفتگوهای صلح افغانستان تاکنون ۱۱ فعال حقوق بشری و کارمند رسانه‌ای در افغانستان کشته شده‌اند.

در این گزارش آمده‌است که این وضعیت تاثیر ناگواری بر جامعه مدنی و روزنامه‌نگاران داشته و منجر به ترک افغانستان از سوی شماری از فعالان حقوق بشر، اعضای جامعه مدنی و روزنامه‌نگاران شده‌است.

در این گزارش، اطلاعات و روند مربوط به کشتار مدافعان حقوق بشر و فعالان رسانه‌ای از اول جنوری ۲۰۱۸ تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۱ تجزیه و تحلیل شده‌است.

طبق این گزارش، از اول جنوری سال ۲۰۱۸ تا ۳۱ جنوری سال ۲۰۲۰ میلادی ۶۵ تن از مدافعان حقوق بشر و فعال رسانه‌ای در کشور کشته شده‌اند که از این میان، ۳۲ تن فعال حقوق بشر و ۳۳ تن هم کارمندان رسانه‌ای بوده‌اند.

این گزارش گفته است: “عدم پذیرفتن مسوولیت این حملات، سبب ایجاد رعب و وحشت شده و شمار زیادی از فعالان دست به خودسانسوری زده، کارشان را رها کرده و خانه و کشورشان را ترک کرده‌اند. این قتل‌ها، تاثیر منفی‌ای بر جامعه داشته و انتظارات پیرامون تلاش‌های صلح را کاهش داده‌است.”

دیبرا لاینزا، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته‌است:”مردم افغانستان به فضای مدنی شکوفا، جامعه‌ای که در آن مردم بتوانند فکر کنند، بنویسند و نظریات‌شان را آزادانه به دور از ترس بیان کنند، نیاز دارند و شایسته آن هستند.”

نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد افزوده‌است، در زمانی که گفتگو و پایان‌دادن به جنگ از طریق گفتگو و توافق سیاسی باید در محوریت قرار بگیرد، صدای مدافعان حقوق بشر و رسانه‌ها باید بیش‌تر از هر زمان دیگر شنیده شود. به گفته او، صدای مدافعان حقوق بشر و رسانه‌ها برای جامعه باز و شایسته، ضروری است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد همچنین به دولت پیشنهاد کرده‌است که چارچوب مناسبی به شمول تدابیر ویژه محافظتی و امنیتی را برای مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها مشروط بر موجودیت تهدیدات ایجاد کند.

براساس معلومات گزارشگران بدون مرز، از سال ۲۰۰۱ به این سو بیش از ۱۰۰ خبرنگار در افغانستان کشته‌ شده‌اند. از این میان ۱۶ تن آنان را خبرنگاران خارجی تشکیل می‌دهند. هم‌چنان در همین میعاد زمانی بیش از ۶۰ رسانه مورد حمله قرار گرفته و تخریب شده‌ است.

خبرنگاران و مراکز و دفاتر رسانه‌ای در افغانستان از اهداف عمده قتل‌های هدفمند، انفجارهای مرگبار و حملات انتحاری بوده‌اند. با این حال، هنوز هیچ‌گونه رسیدگی مسوولانه به این پرونده‌ها وجود نداشته و با وجود ادعاها درباره دستگیری عوامل این حملات و کشتارها، هیچ هراس‌افگنی به طور علنی در این زمینه محاکمه و مجازات نشده‌است.

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در شمال‌شرق افغانستان

Published

on

بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر روز دوشنبه شمال‌شرق افغانستان را لرزاند.

این زلزله حوالی ساعت ۲:۵۲ بعد از ظهر رخ داد.

سازمان زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که این زلزله در عمق ۲۰۷ کیلومتری زمین رخ داده است.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!