Connect with us

رویداد های اخیر

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر به افغانستان آمده

منتشر شده

در

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل برای وضعیت حقوق بشر در افغانستان در اولین سفرش به کابل با مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ی امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرده است.

وزارت خارجه می‌گوید که آقای بنت برای انجام سفر ۱۰ روزه به افغانستان آمده است. هدف از این سفر، ارزیابی وضعیت حقوق بشر و گفتگو برای اجرای تعهدات افغانستان در چارچوب اسناد بین‌المللی حقوق بشر عنوان شده است.

این وزارت می‌گوید که گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل در دیدار با متقی درباره‌ی اهداف سفر خود به افغانستان، مأموریت محول‌شده و برنامه‌ی کار خود توضیح داده است.

به نقل از خبرنامه‌ی وزارت خارجه‌ که امروز (چهارشنبه، ۲۸ ثور) منتشر شده، متقی از ریچارد بنت خواسته است که براساس حقایق گزارش مستند تهیه کند نه این که از قول رسانه‌ها، حلقات مغرض و افراد مخالف بیرونی قضاوت شود.

در این دیدار سرپرست وزارت خارجه‌ در مورد ارزش‌های مذهبی و مردم افغانستان به گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل توضیح داده تا در تهیه گزارش و انجام تحقیقات به این موضوع توجه داشته باشند.

وزارت خارجه‌ همچنان گفته است که آقای بنت از متقی به‌خاطر به اشتراک گذاشتن اطلاعات مهم در مورد تحولات مثبت، وضعیت کنونی، حقوق بشر و جامعه افغانستان تشکر کرده و گفته است که گزارش خود را براساس واقعیت‌ها تهیه خواهد کرد.

بنت حدود دو ماه پیش از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به این سِمت گماشته شد. هدف از انتصاب او نظارت، ارزیابی و مستندسازی وضعیت حقوق بشر در افغانستان اعلام شده است.

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: امریکا از مبارزه امارت اسلامی علیه تروریزم «بسیار راضی» است

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، می‌گوید واشنگتن از تلاش‌های امارت اسلامی افغانستان علیه تروریزم «بسیار راضی» است، اگرچه پیشرفت در روابط همچنان به دلیل مسئله زندانیان با مشکل مواجه است.

خلیل‌زاد در مصاحبه با شبکه هندی NDTV گفت که ایالات متحده بازداشت حداقل دو شهروند امریکایی در افغانستان را مانع اصلی بهبود روابط می‌داند.

خلیل‌زاد گفت که امارت اسلامی همچنان به مبارزه با داعش ادامه می‌دهد و امریکا از این تلاش‌ها تا حد زیادی راضی است. او افزود که در نتیجه این تلاش‎ها، بسیاری از اعضای داعش از افغانستان بیرون رانده شده‌اند و اکنون در پاکستان هستند.

خلیل‌زاد همچنان خاطرنشان کرد که نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر و نقش سیاسی افغان‌های که عضو امارت اسلامی نیستند، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!