Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: بطور میانگین از هر ۱۰ رسانه افغانستان، ۴ رسانه بسته شده است

منتشر شده

در

خبرنگاران بدون مرز به استناد یک بررسی می‌گویند که از جمله هر ده نهاد رسانه‌ای در افغانستان چهار آنها مسدود شده و شصت فیصد خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها وظایف‌شان را از دست داده‌اند.

این بررسی نشان می‌دهد که به خصوص زنانی که در رسانه‌ها کار می‌کردند از این وضعیت متاثر شده اند و ۸۴ درصد آن‌ها کار خود را از دست داده اند.

این بررسی خبرنگاران بدون مرز و انجمن خبرنگاران آزاد افغانستان دو روزقبل (دوشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۰) نشر شد.

این سازمان توضیح داده است که:”چهار ماه پیش در اکثر ولایت‌های افغانستان هنوز هم دست کم ۱۰ رسانه خصوصی فعالیت داشتند”، اما حالا در بعضی از مناطق عملاً هیچ رسانه محلی وجود ندارد.

این سازمان گفته است در مناطقی از کابل پایتخت افغانستان جایی که تعداد رسانه‌ها پیش از بازگشت امارت اسلامی به قدرت بسیار زیاد بود، ۵۱ درصد رسانه‌ها مسدود اند. از ۱۴۸ رسانه فعال در کابل پیش از اواسط ماه آگست، در اواخر ماه نوامبر تنها ۷۲ درصد فعالیت داشته اند.

به همین گونه، از ۱۰ هزار و۷۹۰ کارمند رسانه‌یی در نیمه اول ماه اگست تا زمان انجام این تحقیق تنها ۴ هزار ۳۶۰ نفر به شمول ۳ هزار ۹۵۰ مرد و ۴۱۰ زن مصروف کارهای رسانه یی بوده اند.

انجمن خبرنگاران بدون مرز می‌گوید تابستان سال گذشته ۵۴۳ نهاد رسانه‌ای در افغانستان فعالیت داشتند ولی اکنون صرف ۳۱۲ نهاد باقیمانده‌اند.

این درحالی است که پیش از این امارت اسلامی از حمایت خود از رسانه‌ها و آزادی بیان اطمینان داده‌اند.

رویداد های اخیر

اوچا: بحران بشری در افغانستان تشدید شده؛ تنها ۱۷٪ بودجه طرح کمک‌ها تأمین شده است

اوچا هشدار داده است که این کمبود شدید بودجه، توانایی نهادهای کمک‌رسان را برای پاسخ‌گویی به نیازهای رو به افزایش در سراسر کشور محدود ساخته است.

Published

on

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در افغانستان هشدار داده است که بحران بشری در این کشور در حال تشدید است و میلیون‌ها خانواده با تصمیم‌های دشوار برای بقا روبه‌رو هستند.

اوچا در پیامی در ایکس گفته است که برای بسیاری از افغان‌ها، «ماندن در شرایطی که دسترسی به غذا تضمین نیست» به معنای انتخاب‌های غیرممکن است؛ از جمله تصمیم میان خوردن غذای امروز یا ذخیره آن برای فردا، و انتخاب میان خرید دوا یا نان.

در این پیام تأکید شده است: «حمایت امروز، به معنای بقای فردای میلیون‌ها خانواده افغان است.»

بر اساس معلومات اوچا، طرح نیازها و پاسخ بشردوستانه افغانستان برای سال ۲۰۲۶ تنها ۱۷ درصد تمویل شده است. از مجموع ۱.۷۱ میلیارد دالر مورد نیاز، تاکنون تنها ۲۹۲ میلیون دالر دریافت شده است.

اوچا هشدار داده است که این کمبود شدید بودجه، توانایی نهادهای کمک‌رسان را برای پاسخ‌گویی به نیازهای رو به افزایش در سراسر کشور محدود ساخته است.

این نهاد از جامعه جهانی خواسته است تا حمایت‌های خود را برای جلوگیری از وخامت بیشتر وضعیت انسانی در افغانستان ادامه دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت بلندپایه افغانستان برای اشتراک در مراسم جنازه آیت‌الله خامنه‌ای به ایران سفر کرد

در این هیأت امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، ذاکر جلالی رئیس دوم وزارت خارجه، عبدالله عزام رئیس دفتر ملا برادر و حاجی حکمت رئیس بخش اقتصادی معاونیت اقتصادی نیز شامل هستند.

Published

on

یک هیأت بلندپایه افغانستان به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، برای اشتراک در مراسم جنازه آیت‌الله علی خامنه‌ای به ایران سفر کرده است.

به گفته منابع، در این هیأت امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، ذاکر جلالی رئیس دوم وزارت خارجه، عبدالله عزام رئیس دفتر ملا برادر و حاجی حکمت رئیس بخش اقتصادی معاونیت اقتصادی نیز شامل هستند.

این سفر در حالی انجام می‌شود که ایران در حال برگزاری مراسم گسترده جنازه آیت‌الله خامنه‌ای است؛ مراسمی که مقام‌های ایرانی آن را از بزرگ‌ترین مراسم دولتی در تاریخ ایران توصیف کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، این مراسم شش‌روزه در چندین شهر ایران و عراق برگزار می‌شود و انتظار می‌رود میلیون‌ها نفر در آن اشتراک کنند.

مقام‌های ایرانی تدابیر گسترده امنیتی و لوژستیکی را برای این مراسم روی دست گرفته‌اند و شماری از هیأت‌های خارجی نیز در آن حضور خواهند داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واخابوف: افغانستان نباید در حاشیه، بلکه در متن تحولات آسیای مرکزی باشد

Published

on

جاولون واخابوف، رئیس انستیتوت بین‌المللی آسیای مرکزی، گفته است که افغانستان نباید کشوری حاشیه‌ای در منطقه تلقی شود، بلکه باید به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی در شکل‌دهی روندهای منطقه‌ای آسیای مرکزی نقش ایفا کند.

واخابوف این مطلب را در نشست مراکز مطالعاتی افغانستان و آسیای مرکزی که حدود دو هفته قبل در کابل برگزار شد، بیان کرده است.

این نشست به ابتکار مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان و با حضور رؤسای اتاق‌های فکر، کارشناسان، مقام‌های دولتی و نمایندگان بخش خصوصی از کشورهای آسیای مرکزی، آذربایجان و افغانستان برگزار شد.

جاولون واخابوف، رئیس انستیتوت بین‌المللی آسیای مرکزی مستقر در تاشکند، با اشاره به جایگاه افغانستان در منطقه گفت که ثبات و احیای اقتصادی این کشور با آینده آسیای مرکزی پیوند خورده است و افغانستان باید در روندهای منطقه‌ای، شریک و تصمیم‌ساز باشد.

وی افزود که پروژه‌های مهم منطقه‌ای از جمله خط آهن افغان ترانس، خط لوله گاز تاپی، پروژه انتقال برق تاپ و پروژه کاسا-۱۰۰۰، این ظرفیت را دارند که افغانستان را از یک مسیر ترانزیتی به یکی از بازیگران فعال در تولید، صنعت و اقتصاد منطقه تبدیل کنند.

رئیس انستیتوت بین‌المللی آسیای مرکزی همچنین بر ضرورت ایجاد چارچوب‌های حقوقی و نهادی برای همکاری‌های آبی و اقلیمی با مشارکت افغانستان تأکید کرد. به گفته او، گفتگو درباره کانال قوش‌تپه، برگزاری نشست‌های تخنیکی منظم، تبادل اطلاعات، نظارت مشترک، مطالعه یخچال‌های طبیعی و ایجاد سیستم‌های هشدار زودهنگام، از موضوعات مهم همکاری‌های آینده در این بخش خواهد بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117