Connect with us

اخبار ساحوی

گزارش تایمز: خامنه‌ای در صورت تشدید اعتراضات، «پلان فرار به روسیه» دارد

به گفته تایمز، این سناریو شباهت زیادی به فرار بشار اسد، دیکتاتور پیشین سوریه، به مسکو پس از سقوط رژیمش در نوامبر ۲۰۲۴ دارد.

منتشر شده

در

در حالی که اعتراضات سراسری در ایران رو به گسترش است، روزنامه بریتانیایی تایمز گزارش داده است که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، طرحی موسوم به «پلان بی» برای خروج از کشور و فرار به روسیه در صورت شدت گرفتن بحران در نظر گرفته است.

بر اساس این گزارش، این طرح شامل انتقال خامنه‌ای ۸۶ ساله همراه با حدود ۲۰ نفر از نزدیکان، اعضای خانواده و مشاوران ارشد او می‌شود. به گفته تایمز، این برنامه همچنین راهکاری برای انتقال شبکه گسترده دارایی‌های مالی خامنه‌ای را نیز در بر می‌گیرد؛ دارایی‌هایی که طبق یک تحقیق خبرگزاری رویترز در سال ۲۰۱۳، ارزش آن‌ها حدود ۹۵ میلیارد دالر برآورد شده و شامل نهاد «ستاد» و مجموعه‌ای از بنیادهای شبه‌دولتی می‌شود که به پنهان‌کاری مالی شهرت دارند.

تایمز به نقل از منابع استخباراتی نوشته است که این «پلن بی» شامل حلقه بسیار نزدیک خامنه‌ای، از جمله پسرش مجتبی خامنه‌ای که از او به عنوان جانشین احتمالی نام برده می‌شود، خواهد بود.

در همین حال، بنی سبطی، مقام پیشین استخبارات اسرائیل، گفته است که روسیه تنها گزینه ممکن برای خامنه‌ای به شمار می‌رود، زیرا «جای دیگری برای او وجود ندارد». این گزارش همچنین یادآور شده که خامنه‌ای پیش‌تر از ولادیمیر پوتین تمجید کرده و گفته است که فرهنگ ایران به فرهنگ روسیه نزدیک‌تر است.

به گفته تایمز، این سناریو شباهت زیادی به فرار بشار اسد، دیکتاتور پیشین سوریه، به مسکو پس از سقوط رژیمش در نوامبر ۲۰۲۴ دارد. گزارش‌ها حاکی است که اسد اکنون در روسیه در شرایطی مرفه زندگی می‌کند.

در همین حال، با ادامه اعتراضات در ایران، دولت امریکا سیاست «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی را دنبال می‌کند. دونالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات متحده، هشدار داده است که در صورت کشتار معترضان، واکنش امریکا «سخت» خواهد بود. وزارت خارجه امریکا نیز با انتشار پیام‌ها و تصاویر ترامپ، بر رویکرد قاطع واشینگتن در قبال تهران تأکید کرده است.

اظهارات تازه ترامپ و پیام‌های رسمی امریکا، هم‌زمان با افزایش نارضایتی‌های مردمی ناشی از فشارهای اقتصادی و سیاسی، توجه‌ها را بیش از پیش به آینده حکومت ایران و تحولات پیش‌رو معطوف ساخته است.

اخبار ساحوی

سومین دور مذاکرات امریکا و ایران روز پنجشنبه برگزار می‌شود

Published

on

بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، اعلام کرده که ایران و امریکا روز پنجشنبه دور سوم مذاکرات هسته‌ای را در جینیوا برگزار خواهند کرد.

این در حالیست که ایالات متحده حضور نظامی خود را در خاورمیانه افزایش داده است و دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز پنجشنبه هشدار داد که اگر توافقی برای حل اختلاف دیرینه بر سر برنامه هسته‌ای تهران حاصل نشود، «اتفاقات واقعاً بدی رخ خواهد داد».

وزیر امور خارجه عمان که به عنوان میانجی در مذاکرات غیرمستقیم بین واشنگتن و تهران عمل می‌کند، روز یکشنبه گفت: «خوشحالم که تأیید کنم مذاکرات امریکا و ایران اکنون برای جینیوا در این پنجشنبه برنامه‌ریزی شده است و تلاش مثبتی برای نهایی کردن توافق صورت می‌گیرد.»

رویترز روز یکشنبه گزارش داد که ایران امتیازات جدیدی را در مورد برنامه هسته‌ای خود برای دستیابی به توافق ارائه می‌دهد، به شرطی که شامل لغو تحریم‌های اقتصادی و به رسمیت شناختن حق تهران برای «غنی‌سازی هسته‌ای صلح‌آمیز» باشد.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، روز یکشنبه در پستی در ایکس با ابراز خوش‌بینی محتاطانه گفت که مذاکرات اخیر «نشانه‌های دلگرم‌کننده‌ای» به همراه داشته است، در حالی که به آمادگی تهران برای «هر سناریوی احتمالی» اشاره کرد.

ترمپ کنجکاو است که بداند چرا تهران «تسلیم» نشده است

استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترمپ، که مذاکرات هسته‌ای را از طرف ایالات متحده رهبری می‌کند، روز شنبه گفت که رئیس جمهور ایالات متحده کنجکاو است که چرا ایران هنوز «تسلیم» نشده و با محدود کردن برنامه هسته‌ای خود موافقت نکرده است.

ویتکاف در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس نیوز گفت: «من نمی‌خواهم از کلمه «ناامید» استفاده کنم، زیرا او می‌داند که گزینه‌های زیادی دارد، اما کنجکاو است که چرا آنها تسلیم نشده‌اند… من نمی‌خواهم از کلمه «تسلیم» استفاده کنم، اما چرا آنها تسلیم نشده‌اند. چرا، تحت این فشار، با این حجم از قدرت بحری و نیروی بحری در آنجا، چرا آنها به ما مراجعه نکرده‌اند و نگفته‌اند: «ما اعلام می‌کنیم که سلاح نمی‌خواهیم، ​​پس این کاری است که ما آماده انجام آن هستیم»؟ و با این حال، رساندن آنها به آن نقطه کمی دشوار است.»

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در پستی در ایکس واکنش نشان داد و گفت: «کنجکاو هستید بدانید که چرا ما تسلیم نمی‌شویم؟ چون ما ایرانی هستیم.»

او همچنین در مصاحبه‌ای با سی‌بی‌اس گفت که اختلافات را می‌توان از طریق دیپلوماسی حل کرد.

 

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

پزشکیان می‌گوید ایران تسلیم نخواهد شد

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، می‌گوید که کشورش در جریان مذاکرات هسته‌ای با ایالات متحده، تسلیم فشار قدرت‌های جهانی نخواهد شد.

پزشکیان در سخنرانی‌ای که به طور زنده از تلویزیون دولتی پخش شد، گفت: «قدرت‌های جهانی صف کشیده‌اند تا ما را مجبور به تعظیم کنند، اما با وجود تمام مشکلاتی که برای ما ایجاد می‌کنند، سر خم نخواهیم کرد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

رویترز: امریکا برای عملیات چند هفته‌ای علیه ایران آماده می‌شود

Published

on

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام امریکایی گزارش داده که اردوی این کشور در حال آماده شدن برای عملیات پایدار و چند هفته‌ای علیه ایران در صورت صدور دستور حمله از سوی رئیس‌جمهور دونالد ترمپ است.

دیپلومات‌های امریکایی و ایرانی اخیراً در عمان بر سر برنامه هسته‌ای تهران، پس از آنکه ترمپ نیروهای نظامی را در منطقه جمع کرد و نگرانی‌ها از اقدام نظامی جدید را افزایش داد، مذاکراتی را انجام دادند.

مقامات امریکایی روز جمعه اعلام کردند که پنتاگون در حال اعزام یک کشتی طیاره‌بر دیگر به خاورمیانه است و هزاران سرباز دیگر را به همراه طیارات جنگی، سیستم‌های دفاعی و سایر تجهیزات نظامی به آن اضافه می‌کند.

ترمپ روز جمعه در پایگاهی در کارولینای شمالی در جمع سربازان امریکایی گفت که «رسیدن به توافق» با ایران «دشوار بوده است.»

ترمپ گفت: «گاهی اوقات باید ترسید. این تنها چیزی است که واقعاً اوضاع را تحت کنترول در می‌آورد.»

آنا کلی، سخنگویق قصر سفید، در پاسخ به درخواست اظهار نظر در مورد آماده‌سازی‌ها برای یک عملیات نظامی بالقوه پایدار ایالات متحده، گفت: «رئیس جمهور ترمپ در مورد ایران همه گزینه‌ها را روی میز دارد.»

کلی گفت: «او به دیدگاه‌های مختلف در مورد هر موضوع خاصی گوش می‌دهد، اما تصمیم نهایی را بر اساس آنچه برای کشور و امنیت ملی ما بهتر است، می‌گیرد.»

ایالات متحده سال گذشته دو کشتی طیاره‌بر را به منطقه اعزام کرد و حملاتی را علیه سایت‌های هسته‌ای ایران انجام داد.

با این حال، عملیات «چکش نیمه‌شب» ماه جون اساساً یک حمله یک‌باره ایالات متحده بود که در آن بمب‌افکن‌های رادارگریز از ایالات متحده برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران پرواز کردند. ایران یک حمله انتقام‌جویانه به یک پایگاه ایالات متحده در قطر انجام داد.

مقامات امریکایی گفته اند که برنامه‌ریزی این بار پیچیده‌تر است. سپاه پاسداران ایران هشدار داده است که در صورت حمله به خاک ایران، آنها می‌توانند به هر پایگاه نظامی ایالات متحده حمله کنند.

ایالات متحده پایگاه‌هایی در سراسر خاورمیانه، از جمله در اردن، کویت، عربستان سعودی، قطر، بحرین، امارات متحده عربی و ترکیه دارد.

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، روز چهارشنبه برای مذاکره با ترمپ در واشنگتن دیدار کرد و گفت که اگر توافقی با ایران حاصل شود، «باید شامل عناصری باشد که برای اسرائیل حیاتی هستند.»

ایران گفته است که آماده است در بدل لغو تحریم‌ها، در مورد مهار برنامه هسته‌ای خود گفتگو کند، اما مذاکره در مورد راکت‌هایش را رد کرده است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!