Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: تهدیدهای تروریستی علیه منافع امریکا از خاک افغانستان و پاکستان در حال افزایش است

منتشر شده

در

درپی افزایش نگرانی‌ها از تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان، انستیتوت صلح امریکا در گزارشی می‌گوید که تهدیدهای تروریستی علیه منافع ایالات متحده از افغانستان و پاکستان به طور پیوسته در حال افزایش است.

در این گزارش آمده که در حال حاضر افغانستان فضای رو ‌به رشدی را برای گروه‌های تروریستی ایجاد کرده است. همزمان با این، بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان نیز در گزارش تازه‌اش می‌گوید که داعش شاخه‌ خراسان به سربازگیری خود در افغانستان و سراسر منطقه ادامه داده و تقویت بیشتر یافته است.

در این گزارش همچنان ذکر شده که تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) به عنوان یک تهدید امنیتی منطقه‌ای بازگشته است. انستیتوت صلح ایالات متحده نیز از سیاست‌گذاران امریکا خواسته است تا تمرکز خود را برای اقدامات ضد تروریزم برای کاهش تهدیدها بیشتر سازند.

محمد رادمنش، آگاه امور نظامی در این زمینه گفته است: «متأسفانه جغرافیای افغانستان و روابط گروه‌های تروریستی در منطقه باعث شده تا کشورهای منطقه و دنیا از چالش‌های ممکن ابراز نگرانی کنند. امارت اسلامی باید بالای ایجاد حکومت همه‌شمول اجراآت کند تا روحیه مبارزه منطقه‌ای علیه تروریزم عملاً تقویت و راه ‌اندازی شود.»

با این حال، امارت اسلامی این گزارش‌ها را بی‌اساس دانسته و می‌گوید که با القاعده رابطه‌ ندارد و داعش خراسان در افغانستان سرکوب شده است.

معاون سخنگوی امارت اسلامی افزوده است که هیچ گروه هراس‌افگن در افغانستان حضور ندارد و حکومت اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده شود.

حمدالله فطرت تصریح کرد: «امارت اسلامی بارها گفته است که خاک افغانستان علیه منافع کشورها استفاده نمی‌شود. بار دیگر ما به کشورهای جهان و منطقه اطمینان می‌هیم که خاک افغانستان برضد منافع آنان استفاده نمی‌شود و نه از افغانستان به آنان تهدیدی متوجه است.»

پیش از این معاون سیاسی امارت اسلامی در دیدار با شماری از سفیران کشورها در کابل گفته بود که داعش در افغانستان سرکوب شده اما شماری از کشورها به نفع این گروه در افغانستان تبلیغات می‌کنند و این گروه را قوی جلوه می‌دهند.

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!