Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش سازمان ملل: تأمین عدالت برای زنان و دختران افغان موفق نبوده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۱۷, ۱۳۹۹)

یافته های یک گزارش تازه هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان ]یوناما[ و دفتر کمیشنری ملل متحد برای حقوق  نشان می دهد که نظام عدلی کشور در تأمین عدالت برای زنان و دختران افغان در جرایم خشونت در برابر زنان موفق نبوده است.

این گزارش تحت عنوان جستجوی عدالت در جرایم خشونت در برابر زنان و دختران، پاسخ نظام عدلی و جبران خسارت فراهم شده به قربانیان را در قضایای خشونت در برابر زنان و دختران که در از سپتامبر ۲۰۱۸ تا فبروری ۲۰۲۰ گزارش داده شده اند، بررسی می کند.

در گزارش آمده است که در حالیکه تأیید می شود که پاسخ نظام عدلی به خشونت در برابر زنان و دختران همچنان درحال بهبود است اما پیشرفت محدود است.

یافته‌های این گزارش نشان می دهند که تنها نیمی از جرایم گزارش شده، به محاکم ابتدائیه رسیده اند و در حدود ۴۰ درصد از مرتکبین تمامی قضایای ثبت شده، محکوم شده اند.

دیبرا الینز، نماینده ویژه دبیرکل ملل متحد برای افغانستان، در باره این گزارش گفت: «واقعیت آشکار این است که تعداد زیادی از زنان و دختران هنوز نتوانسته اند عدالت را در قبال خشونتی که تجربه می کنند دریافت کنند و معافیت از مجازات بسیار زیاد متداول است.»

بر بنیاد این گزارش، در قضایایی که از سوی یوناما مستندسازی شده اند، از هر پنج زن یکی از آنها تصمیم گرفته است که قضیه خود را از مجرای عدلی پیگیری نکند؛ یا به آنجا شکایت نکند و یا هم بعدا از شکایت خود منصرف شود.

بر بنیاد این گزارش، عدم موفقیت مسئولین دولتی در پیگیری جرایم خشونت در برابر زنان، مخصوصا در ازدواج کودکان که بعید است قربانیان آن بتوانند مستقالنه به نظام عدلی مراجعه کنند، نگران کننده است.

در گزارش آمده است که تعداد زیادی از زنان به دلیل خشونت، به خودسوزی یا خودکشی متوسل می شوند، و این نشان می دهد که قربانیان خشونت احساس می کنند سیستم عدلی راهی عملی برای نجات آنان ارائه نمی کنند.

این گزارش نگرانی های متعددی را در باره رفتار نظام عدلی با زنان و دختران چون کم بودن میزان محکومیت در جرایم به اصطلاح “قتل‌های ناموسی” مطرح می کند. این میزان در مقایسه با میزان محکومیت ۵۱ درصدی برای قتل‌های غیر مرتبط به قتل های ناموسی، تنها ۲۳ درصد است.

دیگر موضوعاتی که در این گزارش به آنها پرداخته شده است، شامل پیچیدگی رسیده‌گی به قضایای تجاوز جنسی و تداوم بازداشت زنان به خاطر “فرار از منزل” است.

فیونا فریزر، رییس بخش حقوق بشر یوناما و نماینده کمیشنرعالی ملل متحد برای حقوق بشر در افغانستان گفت: «بارها، نظام عدلی در عوض کار به نمایندگی از قربانیان، آنها را دوباره قربانی ساخته اند. این روند باید متوقف شود. باید تلاش های جدی ادامه یابد تا زنان و دختران بتوانند به عدالت دسترسی پیدا کنند و اطمینان حاصل نمایند که نظام عدلی با احترام به کرامت شان با آنان رفتار می کنند.»

یوناما در یک خبرنامه می گوید که برای گسترش اختیارات مقام ها در تحقیق و تعقیب عدلی کلیه جرایم مندرج در قانون منع خشونت در برابر زن و تقویت پاسخ های رسمی به جرایم خشونت در برابر زنان و دختران، یوناما درخواست می کند که این قانون تعدیل شود.

رویداد های اخیر

ایران چهار شهروند افغان را اعدام کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱, ۱۴۰۳)

سازمان حقوق بشری «حال‌وش» خبر داده است که صبح روز پنجشنبه چهار شهروند افغان در زندان وکیل‌آباد مشهد ایران اعدام شدند.

حال‌وش گزارش داده است که این افراد در سال ۱۳۹۸ به‌دلیل اتهامات مرتبط به مواد مخدر بازداشت و سپس از سوی محکمه به اعدام محکوم شده بودند.

این سازمان نام‌های اعدام‌شدگان را زمان طاهری، سلام طاهری، غلام‌قادر سامانی و ابراهیم نورزهی اعلام کرده است.

زمان طاهری و سلام طاهری باهم برادر بوده اند.

مقام‌های رسمی ایران تاکنون در این باره چیزی نگفته‌ اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فروریختن سقف یک خانه در هلمند جان دو نفر را گرفت

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱, ۱۴۰۳)

در نتیجه فروریختن سقف یک خانه در ولسوالی گرشک ولایت هلمند، دو نفر جان باخته و یک نفر دیگر زخمی شده است.

عبدالباری راشد، رئیس اطلاعات و فرهنگ هلمند به آریانا نیوز می‌گوید که این حادثه به دلیل بارش باران شب گذشته (جمعه) در قریه تاجکان ولسوالی گرشک رخ داده است.

به گفته وی، جان باختگان مشمول یک زن و یک کودک می‌شود.

این در حالیست که در نتیجه سیلاب‌ها طی یک هفته اخیر در ولایت هلمند، ۱۰ نفر جان باخته و شش تن دیگر زخمی شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت انکشاف دهات: از بانک جهانی می‌خواهیم کار ۷ هزار پروژه نیمه‌کاره را تکمیل کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت احیا و انکشاف دهات می‌گوید که هفت هزار پروژه نیمه‌‌کاره‌ی بانک جهانی در کشور در معرض تخریب‌شدن قرار دارد. مسوولان این وزارت از بانک جهانی می‌خواهند که کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.

به گفته‌ آنان، در مورد این پروژه‌ها با بانک جهانی گفتگو شده اما تا هنوز نتیجه‌ای در پی نداشته است.

نورالهادی عادل، سخنگوی وزارت احیا وانکشاف دهات گفته است: «هفت هزار پروژه نیمه‌کاره در حال تخریب است و اگر کار این‌ها شروع نشود، این پروژه‌ها تخریب می‌شود. ما از بانک جهانی می‌خواهیم که هرچه زودتر کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی نیز از نهادهای جهانی می‌خواهند که کارهای‌شان‌ را در افغانستان ازسر گیرند.

به گفته مسوولان این سکتور، با آغاز کار این پروژه‌ها برای هزاران تن در کشور زمینه‌ کار فراهم خواهد شد.

میرویس حاجی‌زاده، عضو سکتور خصوصی در این مورد گفته است: «این پروژه‌ها سبب ایجاد اشتغال‌زایی برای مردم ما می‌شود و همچنان وطن رشد بیشتر می‌کند.»

با این حال، آگاهان اقتصادی گفته‌اند هرگاه کار این پروژه‌ها به زودی آغاز نشود، از بین خواهند رفت و سرمایه‌گذاری‌هایی که روی آن‌ها صورت گرفته است، به هدر خواهد رفت.

هرچند بانک جهانی اخیراً گفته است که کار برخی از پروژه‌هایش را در افغانستان ازسر خواهد گرفت اما هنوز از آغاز کار خبری نیست. همزمان با این، مانند بانک جهانی ده‌ها نهاد خارجی دیگر نیز پروژه‌های شان را نیمه تمام گذاشته‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!